Annonce
Skjern Håndbold

Chokmelding i Skjern Håndbold: Bjarte Myrhol stopper karrieren et år før tid

Det var ikke nogen gid nyhed, Skjern Håndbold præsenterede på et pressemøde tirsdag. Bjarte Myrhol meddelte nemlig, at han stopper karrieren efter denne sæson. Foto: John Thomsen
Anførerens sidste kamp for Skjern bliver til Final 4 i juni.

Skjern: Han kan ikke sove om natten, det er hårdt at stå op om morgenen, han har ondt i skulderen hele tiden, han kan ikke være den far for sine børn, som han gerne vil.

Så Bjarte Myrhol har truffet sit livs hårdeste beslutning.

- Jeg stopper min karriere efter denne sæson, fortæller den 38-årige norske stregspiller på et pressemøde i Skjern Håndbold tirsdag eftermiddag.

Overvejelserne har været mange.

- Det har været en meget lang og grundig proces. Jeg har vendt alle mulige scenarier – både for og imod. I en længere periode skrev jeg dagbog, som desværre ikke var god læsning i forhold til smerter, søvn og medicin. Håndbolden har betydet alt for mig, men jeg er nødt til at passe bedre på min krop, end det jeg gør lige nu – og dagbogen blev tungen på vægtskålen. Der går desværre ikke en dag uden smerter, og jeg har i en længere periode sovet dårligt. At spille håndbold på topplan med smerter er okay i en kort periode, men når det strækker sig over så lang tid, så bliver det både demotiverende og hårdt – både fysisk og mentalt, fortæller Bjarte Myrhol.


Det har været en meget lang og grundig proces. Jeg har vendt alle mulige scenarier – både for og imod. I en længere periode skrev jeg dagbog, som desværre ikke var god læsning i forhold til smerter, søvn og medicin.

BJarte Myrhol


Den endegyldige beslutning om karrierestoppet blev truffet i starten af marts.

- De første tanker om et karrierestop kom, da jeg blev skadet i skulderen i efteråret i en kamp mod Skanderborg, og efterfølgende skulle igennem operation og hård genoptræning. Jeg havde trænet enormt godt frem mod denne sæson, så det føltes uretfærdig at blive sat ud af spil på den måde. Efter mange overvejelser og samtaler med min kone traf vi beslutningen om karrierestoppet i starten af marts, siger Bjarte Myrhol.

Annonce

Der er flere gode kampe tilbage i Myrhol

Det er ikke sådan, at Bjarte Myrhol ikke kan spille sæsonen færdig. Det har han bevist med to flotte kampe mod Ribe/Esbjerg og Mors/Thy som afslutning på grundspillet.

Der er stadig seks kampe i slutspillet og forhåbentlig flere, lige som der er Final 4 i pokalturneringen sidst i juni. Sidste opgave bliver OL i Tokyo med Norge til august.

- Nej jeg kan sagtens spille kampene, når jeg ved, der er en ende på det. Men jeg havde ikke kunnet gøre det uden Skjern Håndbolds fantastiske sundhedsstab. De har arbejdet utrolig professionelt og gjort alt for at få mig tilbage, siger Bjarte Myrhol.

Så der er stadig mål at forfølge. Karrieren skal slutte med stil.

- Mit drømmescenarie er at slutte af med pokaler med Skjern og OL-guld med Norge – forhåbentlig med en masse tilskuere på lægterne. Men uanset hvordan det går, vil jeg tænke tilbage på årene i Skjern Håndbold som nogle af de mest fantastiske i mit lange håndboldliv, siger Bjarte Myrhol, der er i gang med sin sjette sæson i den grønne trøje.

Annonce

Håndbold er verdens bedste job

Tiden i Skjern har været fantastisk, fordi Bjarte Myrhol har kunnet kombinere håndbold på topplan med familielivet.

- Håndbold er verdens bedste job, når kroppen er ok. Men når smerterne går ud over livskvaliteten, og det sætter mentale spor, så er det på tide at stoppe. Det mentale har været det hårdeste for mig i den her periode. Der er nok kun mig selv, der har lagt mærke til det. Men det er hårdt at skulle præstere to gange på topniveau hver uge, når jeg så ved, at jeg får dobbelt op med smerter. At spille kampe er ok. Det er helhedsbilledet, der gør, at jeg stopper, siger Bjarte Myrhol.

I første omgang bliver familien Myrhol i Skjern. Senere flytter de tilbage til Sandefjord i Norge, hvor de er ved at bygge nyt hus.

- Vi har, hvad man kan kalde tre danske børn. Jeg er glad for at være nordmand i  Danmark, og vi kan lide vores tilværelse her i Skjern. Det bliver hårdt at flytte, siger Bjarte Myrhol.

Han ved også, hvad han skal lave efter karrieren.

- Jeg vil ud til de danske klubber med mit projekt Learn Handball. Mit hjerte brænder for børneidrætten, og det glæder mig altid at se glæden i børnenes øjne, når de spiller håndbold, fortæller Bjarte Myrhol.

Annonce

Det var ikke nogen god nyhed

Bestyrelsesformand i Skjern Håndbold Carsten Thygesen var træt af, at det ikke var nogen god nyhed, han kunne præsentere på pressemødet.

- Der er ingen, der på nogen måde kan erstatte Bjarte Myrhol. Han er et forbillede, en eksemplarisk anfører og en leder, der både på og udenfor banen har skabt kolossal værdi for Skjern Håndbold. Han har sat et uvurderligt aftryk i klubben, og gør det fortsat selvom smerterne er store. Det er en trist dag for sporten, for til sommer mister vi en kæmpe ambassadør, en fantastisk håndboldspiller og en personlighed udover det sædvanlige, siger Carsten Thygesen.

Skjern Håndbolds sportschef Thomas Klitgaard kunne i samme ombæring fortælle, at klubben er langt i bestræbelserne på at kunne præsentere en ny stregspiller med international erfaring.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Skjern Håndbold For abonnenter

Karakterer til Skjern Håndbold efter nedtur: Fløjene var på toppen - bagkæden havde problemer

Skjern Håndbold

Nedtur i Skjerns nøglekamp: Cheftræner tror, semifinaleplads kræver mindst 8 af 10 mulige point

Annonce