Sport

Chelsea dummer sig hjemme og svækker CL-kandidatur

Andrew Boyers/Ritzau Scanpix
Chelsea måtte nøjes med uafgjort hjemme mod Burnley og mister dyrebare point i Premier League-topstrid.

Chelsea led mandag et overraskende pointtab i jagten på en top-4-placering i Premier League, der giver adgang til Champions League i næste sæson.

Med danske Andreas Christensen i midterforsvaret i hele opgøret måtte Chelsea nøjes med 2-2 på hjemmebane mod Burnley, der ligger nummer 15 i ligaen.

London-klubben Chelsea avancerer godt nok til fjerdepladsen med 67 point for 35 kampe, men Arsenal og Manchester United følger lige efter med henholdsvis 66 og 64 point, og de to konkurrenter har spillet en kamp færre.

Chelsea stillede op som storfavorit, men allerede efter syv minutter fik Burnley signaleret, at holdet havde i sinde at spille sin chance.

Et hjørnespark blev i første omgang clearet, men i straffesparksfeltets bue stod Jeff Hendrick klar, og han helflugtede udeholdet i front.

Men bare seks minutter senere havde Chelsea vendt chokstarten og 0-1 til føring på 2-1.

Efter 11 minutter lavede Eden Hazard lækkerier ved baglinjen, og til sidst fandt han i det overbefolkede felt N'Golo Kante, der sendte bolden ind i nettaget midt i målet.

Chelsea udnyttede momentum bare to minutter senere. Lejeangriberen Gonzalo Higuain fik chancen fra en lidt spids vinkel i feltet og kanonerede bolden i mål via undersiden af overliggeren.

Så skulle man tro, at kampen ville forme sig som forventet, men midtvejs i første halvleg slog Burnley igen til på en dødbold.

Et frispark blev servet ind i Chelsea-feltet, hvor to Burnley-hoveder forlængede indlægget, så Ashley Barnes helt udækket ved den ene stolpe kunne udligne til 2-2.

Chelsea havde markant mere boldbesiddelse end sin modstander og skabte også flest muligheder, men Burnley kom også til en god chance i anden halvlegs første del.

Hjemmeholdets pres blev intensiveret i kampens sidste del, men det lykkedes for Burnley at holde stand, og Chelsea fik ikke skabt tilstrækkeligt med helt store muligheder.

/ritzau/

0/0
Annonce
112 For abonnenter

Sejler du en lille smule, når du sejler? Sådan er reglerne for berusede sejlere

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Navne

Ildsjælen Frederikke nyder gymnastik og fællesskab: - Når jeg cykler forbi skolerne, vinker børnene til mig

112

Knivstikkeri i Ådum: Fuld mand stak sin kammerat

112

Udrykning i nat til genbrugsplads: Småt brændbart futtede af

Leder For abonnenter

Dagbladet mener: Den indre varulv hyler, og det lyder ikke kønt

Da den sidste danske ulv i 1813 blev skudt ved Estvadgård lidt sydvest for Skive, var der næppe én, der fældede en tåre i den anledning. Da slet ikke de bønder på egnen, hvis får nu kunne være i fred. I et mangelsamfund som det danske for 200 år siden var der ganske enkelt ikke plads til ulven. I de mellemliggende par århundreder har næppe nogen skænket ulven en tanke - endsige savnet den. Den var ikke længere en del af den danske fauna. At den skulle vende tilbage, var der meget få, der havde fantasi til at forestille sig. Ikke desto mindre var det, hvad der skete omkring 2009, og lige siden har ulven forårsaget en slags kulturel borgerkrig i Danmark, der er helt ude af proportioner i forhold til dyrets indvirkning på den danske natur og dens formodede trussel eller mangel på samme mod mennesker. Skal man være lidt grov, kan man sige, at ulven har fået den indre varulv bragt frem i mange danskere. Det er ikke kønt. Som Anette Lund Andersens store reportage i Dagbladet i dag dokumenterer, er det rent ud forbløffende, i hvilket omfang og med hvilken lidenskab, mennesker engagerer sig i striden om ulven. Man tager sig til hovedet i vantro over en "ulvehader", der skyder en ulv med riffel ud af vinduet på sin bil. Og man flår sig i håret af frustration over en "ulveelsker", der truer folk på livet, og begår hærværk mod en lokal kirke for at understrege sit synspunkt. Mellem disse yderligheder er der alle mulige holdninger, der dog generelt tenderer mod det stadigt mere polariserede - hovedsageligt på grund af de forbistrede asociale medier, der nærmest pr. automatik synes at forstærke alle holdninger i ekstremistiske retninger. Det billede, Anette Lund Andersen tegner i sin reportage, er dybt forstemmende. Det fortæller om en debat og dens deltagende aktører, der synes at have mistet al proportionssans, evne og vilje til at lytte til andre menneskers synspunkter. Lederskribenten her føler sig fristet til at citere sin gamle, afdøde fars tilbagevendende kommentar, når medmennesker af den ene eller den anden grund bevægede sig ud ad en tangent: "Har de ikke andet at gå op i?!?" Det er måske dér, problemets rod ligger.

Ringkøbing-Skjern

Kram til alle i uniform fra mor og far, da 20-årig blev fundet i live i vandet på Ringkøbing Fjord

112 For abonnenter

Der gælder ingen promilleregler for små både

Ringkøbing-Skjern

Efter timelang eftersøgning: Helikopter finder ung sejler i god behold i vandet

Ringkøbing

Slut med sygedagpenge: Jobcentret siger stadig nej til kræftramte Hilde

Annonce