Annonce
Ringkøbing

Charterferien er atter inde i varmen: Primo Tours sender 1000 gæster sydpå om en måned

Jeg har hele tiden sagt, at jeg ikke har forstand på at vurdere det sundhedsmæssige i det her, og vi vil altid følge de retningslinjer, som Udenrigsministeriet kommer med. Men det er min vurdering, at der ikke er nogle udfordringer de steder, vi skal sende folk til, siger Bjarke Hansen, direktør og ejer hos Primo Tours. Pressefoto: Primo Tours
Efter næsten et halvt års fravær satser Primo Tours på i starten af september at kunne byde gæster velkommen til på rejsemål i Sydeuropa.
Annonce

Ringkøbing: Gennem det seneste halve års tid har Corona-krisen igen og igen sendt tvivl og usikkerhed ind over Danmark, men lige nu er direktøren hos Primo Tours overbevist om, at selskabet kan sende gæster mod sydlige rejsemål i starten af september.

- Jeg er 99 procent sikker på, at de kommer af sted. Jeg kan ikke se, at der skulle ske noget, som forhindrer det. Der flyves jo allerede til destinationerne, siger Bjarke Hansen.

I midten af marts chartrede selskabet i hast otte fly, da Udenrigsministeriet kom med en klar opfordring til alle danskere i udlandet om at komme hjem. Dengang hentede Primo Tours 776 gæster hjem fra Tenerife, Porto Santo, Madeira og Gran Canaria.

Om en måned er der - efter planen - udsigt til luft under vingerne på seks fly, der sender omkring 1000 Primo Tours-gæster til Mallorca, Kreta og rejsemål på det græske fastland:

- Jeg har hele tiden sagt, at jeg ikke har forstand på at vurdere det sundhedsmæssige i det her, og vi vil altid følge de retningslinjer, som Udenrigsministeriet kommer med. Men det er min vurdering, at der ikke er nogle udfordringer de steder, vi skal sende folk til, siger Bjarke Hansen.

Annonce

God plads på stranden

I midten af juni luftede Bjarke Hansen tanker om genstarte trafikken sydpå i begyndelsen af juli, men de planer blev droppet, da en rundspørge viste, at blot ni procent af selskabets gæster ønskede at rejse ud på det tidspunkt.


Der er masser af plads på strandene og rundt om i byerne, og man skal ikke skynde sig ned om morgenen for at få en liggestol ved poolen. Rejsemålene viser sig fra deres bedste side.

Bjarke Hansen, direktør, Primo Tours


Lige nu glæder direktøren sig over, at det såkaldte smittetryk er meget lavt i Grækenland, som er den største destination hos Primo Tours:

- Jeg mener, at alle vores områder er sikre. Alle lande har været i gang længe, og alle steder er der gjort meget for at udarbejde koncepter til blandt andet hoteller - for eksempel om afstand mellem liggestole og antallet af gæster i restauranten, siger Bjarke Hansen.

Han har i denne uge besøgt samarbejdspartnere på Mallorca, og Bjarke Hansen har et klart indtryk af, at det er godt at være turist for tiden:

- Man kan tydeligt mærke, at der er færre turister. Der er masser af plads på strandene og rundt om i byerne, og man skal ikke skynde sig ned om morgenen for at få en liggestol ved poolen. Rejsemålene viser sig fra deres bedste side.

Annonce

'2021 bliver fantastisk'

Henover foråret og forsommeren tilbagebetalte Primo Tours-koncernen omkring 120 millioner kroner til kunder, der - på grund af coronakrisen - ikke kunne realisere drømmen om at nyde solen ved Middelhavet i sommerferien.

Denne politik med hurtig returnering af betalinger for en aflyst rejse gælder fortsat: ' Hvis et land lukker ned, så får I omgående pengene igen':

- Vores gæster har en stor tiltro til, at det gør vi igen, hvis det viser sig nødvendigt. Det er også den sikkerhed, man har, ved at købe en pakkerejse, siger Bjarke Hansen.

Når han kigger frem mod sommeren 2021, fastslår han, at 'det ser ud til at blive en fantastisk sæson,' da mange Primo Tours-gæster har valgt at udskyde deres ferierejse i et år.

Ifølge Bjarke Hansen er ingen af selskabets hotelpartnere bukket under på grund af krisen:

- Men der er ingen tvivl om, at alle har det svært. I eksempelvis Spanien har de slet ikke de samme hjælpepakker, som vi har. Det er få lande, der har et system, der kan reagere lige så hurtigt som i Danmark med udbetaling af penge til trængte brancher, siger direktøren.

Som erstatning for sydlige rejsemål har Primo Tours i denne sommer haft Island og Færøerne på programmet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Coronavirus

Ny melding fra Pfizer: Vil levere vaccinedoser som lovet fra 25. januar

Annonce