Annonce
Navne

Charter-chefen bliver hjemme: Bjarke Hansen glæder sig til at holde ferie på dansk ø

Direktør hos Primo Tours med hovedsæde i Ringkøbing, Bjarke Hansen, er ofte ud at rejse. På billedet her er han på Korfu for at kigge nærmere på byggeriet af et nyt luksushotel på den græske ferieø. Arkivfoto: Henrik H. Breum
Som direktør hos Primo Tours i Ringkøbing gør Bjarke Hansen en dyd ud af at sende danskere på charterferie - personligt foretrækker han at holde sommerferie på Læsø sammen med familien.

EN GOD SØNDAG FOR MIG ER EN DAG, hvor der ikke er noget på programmet. Jeg elsker sådan en søndag, hvor man kan sove længe, hvis det er det, man har lyst til. Så kan vi sidde og spille noget og have god tid til morgenmaden - inklusive en varm leverpostej.

Jeg kan godt lide sådan en dag uden planer. Det er ikke fordi, jeg ikke kan lide, at der sker noget. Men det er dejligt, at alle i familien har tid til at finde roen, inden en ny uge starter.

HVIS JEG FÅR EN UDENBYS GÆST PÅ BESØG, SÅ VIL JEG HELT KLART VISE VEDKOMMENDE ... Jeg er så heldig, at jeg tit får udenbys gæster på besøg, og jeg forsøger gerne at vise dem noget, der er kendetegnende ved os her på egnen.

Jeg vil vise dem Søndervig, Hvide Sande og den gamle del af Ringkøbing, og jeg vil også gerne tage mine gæster med ud at spise på en lidt anderledes restaurant.

Mange af mine gæster er vant til god mad på fine restauranter, men der er ikke mange, der har spist på Røgind Kro - eller andre typer af den slags spisesteder i vores område.

MIT SENESTE BESØG I EN KIRKE VAR til en barnedåb i begyndelsen af marts i Ringkøbing Kirke. Det var ved nogle af vores venner, og jeg var så heldig at skulle stå fadder. Det er altid en stor oplevelse at være i en kirke, men en barnedåb er noget særligt.

Jeg skal være ærlig at sige, at jeg ikke besøger kirken ugentligt, det gør jeg ikke. Det er meget ved højtider eller andre begivenheder, at jeg kommer i kirken.

HVIS JEG BLIVER BEDT OM AT VÆLGE EN SANG PÅ EN KARAOKEBAR, SÅ SKAL DET VÆRE ... Jeg vil lede efter den korteste sang, der er at vælge, tror jeg. Men det vil ikke være et kønt syn, og det vil ikke lyde godt. At synge er én af de ting, jeg synes, jeg ikke er velegnet til.

Jeg har ikke noget imod at stå foran en forsamling og fortælle et eller andet. Men det at synge ... det vil være synd for publikum.

Men ellers har jeg en blandet musiksmag, som meget hænger sammen med mit humør. I bilen hører jeg ofte noget musik med gang i, mens det gerne må være mere roligt, når jeg er derhjemme. Børnene forsøger også at påvirke mig i retning af deres musik, men det kan være svært at følge med. Når vi er ude at køre, skiftes vi typisk til at vælge sang, og det er fint, synes jeg.

Når jeg arbejder, har jeg bare radioen kørende i baggrunden.

HVIS JEG UD AF DET BLÅ VINDER 50.000 KRONER TIL EN DRØMMEREJSE, SÅ VIL JEG uden tvivl vælge en rejse, hvor jeg kan få hele familien med - også forældre og søskende på begge sider. Det er den bedste ferie for mig.

Hvis jeg skal vælge en drømmedestination lige nu, så tror jeg, det bliver New Zealand.

HVIS JEG KUNNE FÅ EN MIDDAGSAFTALE MED EN KUNSTNER, SÅ SKULLE DET VÆRE ... Det er svært. Hvis der er helt frit valg, så skal det være Kim Larsen, som er en af de kunstnere, jeg har fulgt gennem hele livet.

Men det kunne også være godt at møde hans søn, Hjalmer. Til en snak om, hvordan han ser sin egen karriere og om det at bygge noget op selv. Jeg har læst mig til, at han kom i gang med musikken, uden at hans far vidste det, og den historie er jeg fascineret af.

I NÆSTE UGE SER JEG FREM TIL at holde sommerferie med familien på Læsø. Jeg er så priviligeret, at både mine forældre og min søster med hendes familie også har sommerhus derovre. Det er hyggeligt for både børn og voksne.

Vi har ikke besluttet, hvor længe vi bliver på Læsø, men jeg vil skyde på, det bliver tre uger.

Annonce

Mange af mine gæster er vant til god mad på fine restauranter, men der er ikke mange, der har spist på Røgind Kro

Bjarke Hansen, direktør, Primo Tours

Bjarke Hansen

ALDER: 42 år.

PRIVAT: Gift med Malene - ægteparret har to børn: Augusta på 10 og 12-årige Carl Emil.

PROFESSION: Ejer og direktør, Primo Tours, Ringkøbing.

HJEMBY: Ringkøbing

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Indvandreres efterkommere fornægter ytringsfrihed: Hvad bilder de sig ind?

Det skriger til himlen. Hundredtusinder på flugt har fået lov at opholde sig i Danmark, men langt fra alle siger tak ved at respektere vores demokrati. 48 procent af efterkommerne af ikke-vestlige indvandrere mener, at det skal være forbudt at kritisere religion. Det kan man læse i Udlændinge- og Integrationsministeriets årlige undersøgelse af ikke-vestlige indvandrere og efterkommeres medborgerskab. Det er rystende. De fleste af efterkommernes forældre har fået lov at være her, fordi de er flygtet fra diktaturer, hvor man kan risikere livet ved at ytre sig, tro på andet end islam, være homoseksuel eller i opposition til diktatoren. Lande, hvor individets frihed intet betyder. Vi giver deres børn alle muligheder. Og så fornægter halvdelen af efterkommerne helt grundlæggende rettigheder som at måtte kritisere alt, også religion. Hvad bilder de sig ind? Formanden for Rådet for Etniske Minoriteter, Halima El Abassi, siger, at efterkommere står uden for samfundet og ikke føler sig som en del af fællesskabet. Forfatter Tarek Hussein taler om "dagligdagens hetz" mod muslimer og siger, at den får dem til at hæve paraderne. Begge repræsenterer en offermentalitet, der ikke er til at holde ud. Den kan heller ikke begrundes i fakta. Dagen efter nyheden om efterkommernes mentale fravalg af Danmark kan Kristeligt Dagblad fortælle om en undersøgelse fra det amerikanske Pew Research Center. Man har interviewet 24.599 mennesker i 15 vestlige lande og kan konkludere, at danskerne er de tredjemest positive over for muslimer efter nordmænd og hollændere. Det er altså ikke danskerne, der ikke er tolerante. Tværtimod kan man nu med god ret spørge, hvor stor en andel af mennesker med foragt for demokratiske værdier vi vil acceptere i vores land. At stille spørgsmålet har intet med racisme at gøre, men alene med det allervigtigste: demokrati, ytringsfrihed og frihedsrettigheder. Værdier, vi skal insistere på som altafgørende i vores land. Også for vores gæster.

Annonce