Annonce
Ringkøbing-Skjern

Charlie kan nu skræppe af glæde: Publikumsyndlingen har glædet sig til gæster

Kakaduen Charlie var det første dyr, som parkens første gæst i år, Enok Mikkelsen, skulle hen at hilse på. For som stamgæst ved man, at Charlie godt kan lide opmærksomhed. Foto: Sebastian Engelberth Hansen

HAUNSTRUP: Man kan høre det, allerede inden de første gæster nærmest er kommet ind i parken. For selvom fugleburet ikke står klos op ad indgangen, kan man ane skræpperiet. Kakaduen Charlie er klar til besøg. Gennem 17 år har han levet i Jyllands Park Zoo, og sæson efter sæson har han været vant til at blive nusset om og hilst på.

I år har han så måttet vente lidt længere tid på at se andre end personalet. Det har coronaen sørget for. Men nu er ventetiden ovre, og parkens første gæst i år, 38-årige Enok Mikkelsen, iler hen til buret.

- Jeg glæder mig til at komme om for at hilse på Charlie! Den er ret kælen, man skal bare passe på sine fingre nogle gange, siger han med et grin.

Charlie kender folk jo, og de vil gerne snakke med ham. Han er klart glad for publikum. Han har glædet sig på et eller andet plan, hvis man kan sige det sådan.

Jimmi Fejerskov Ladekjær, chefdyrepasser, Jyllands Park Zoo

Helt klart Charlie

Charlie, der er en Moluk kakadue, er på vej væk fra buret, men nu når gæsten nærmer sig, vender den tilbage. Der står godt nok, at fuglen kan bide, men den er også vant til at blive nusset. Det kan man se, når man læser kommentarsporet til et opslag på Jyllands Park Zoos Facebook fra marts sidste år. Her er det også ret tydeligt, at Charlie er en publikumsyndling.

Samme indtryk efterlader parkens chefdyrepasser, Jimmi Fejerskov Ladekjær. For når man spørger ham, hvilket dyr der for alvor mærker, at hverdagen bliver sjovere, når gæsterne kommer tilbage, falder svaret prompte.

- Charlie. Helt klart Charlie, siger chefdyrepasseren.

Annonce

Gæster skaber varieret hverdag

Normalt skal man ikke tillægge dyr menneskelige følelser. Man kan ikke bare uden videre sige, at dyrene savner gæster, når parken er lukket over vinteren. Men man kan se og mærke, at dyrene får en mere varieret hverdag, når de ikke kun møder personalet fra klokken 7 til 15.

Det skaber variation for dyrene, når de i stedet får lov at møde mange gæster til senere på dagen, mener Jimmi Fejerskov Ladekjær.

- Det er klart en berigelse af deres hverdag, at der kommer folk. Der kommer nye lugte, noget man hele tiden skal forholde sig til. Vi putter dem jo i fangenskab, og lige meget hvor gerne vi vil, kan vi aldrig give dem en helt naturlig adfærd. Vi gør alt, hvad vi kan. Vi prøver at aktivere dem, lave nye anlæg til dem, flytte rundt på stammer og alt sådan noget, så det ikke altid er det samme for dyrene. Men vi vil aldrig kunne give 100 procent det, de vil få i naturen. Så der kommer meget mere variation, når her er gæster. Alle dyrenes sanser bliver vakt. Det gælder især syn, lugt og hørelse og for nogle også berøring, når gederne eller kaninerne bliver klappet. Det er helt klart positivt, at gæsterne kommer tilbage, siger chefdyrepasseren.

Når dyrene ikke som sådan kan mærke savn, kan man heller ikke sige, de har glædet sig til at få gæster igen. Men der er måske alligevel en undtagelse.

For papegøjer som de blå-gule araer og parkens gråpapegøje er præget af mennesker. Det samme gælder Charlie. Han kom til parken for 17 år siden, efter han havde boet hos en privatperson tidligere. Derfor er han særligt glad for mennesker.

- Charlie kender folk jo, og de vil gerne snakke med ham. Han er klart glad for publikum. Han har glædet sig på et eller andet plan, hvis man kan sige det sådan, siger Jimmi Fejerskov Ladekjær med et grin.

Dyr kan ikke som sådan mærke savn eller andre menneskelige følelser. Men man kan se på dem, at de generelt får en sjovere hverdag, når der er gæster. Og så er nogle af papegøjerne og de andre fugle så vant til menneske, at man måske godt kan sige, de har glædet sig en smule til igen at få publikum på, mener chefdyrepasser Jimmi Fejerskov Ladekjær. Foto: Sebastian Engelberth Hansen
Åbningsdagen skabte kø frem til klokken 10, men der var ikke flere gæster, end at køen var til at håndtere for billetsælgerne. Foto: Sebastian Engelberth Hansen
Lucas på to, Daniella på fire og mor Anne Kathrine Dahlgaard på 32 år smuttede fredag i Jyllands Park Zoo. De var bestemt ikke de eneste, som klappede gederne. Foto: Sebastian Engelberth Hansen
Løverne fik pludselig noget at andet at kigge på. Her er det fireårige Daniella Dahlgaard, som er henne at se. Foto: Sebastian Engelberth Hansen
Selvom dyrene får en mere varieret hverdag, når der er mennesker til stede, er det stadig vigtigt, at coronarestriktionerne overholdes. Så Tobias Mikkelsen og hans kollegaer skulle lige have styr på de sidste skilte, da parken åbnede. Foto: Sebastian Engelberth Hansen
Annonce
Ringkøbing For abonnenter

Koks i V.Strandsbjerg-beboeres invitation til møde hos Vestas

Vestjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Mandagens coronatal: 752 nye tilfælde af coronavirus det seneste døgn - højeste prositivprocent siden august

Annonce
Annonce
Annonce
Ringkøbing-Skjern

Vestjyske svinebønder bløder: Kødpriserne er i bund og priser på smågrise sætter ny bundrekord

Ringkøbing For abonnenter

48-årige Peter havde gjort alt klar. Nu er han død - og dybt savnet i byen, som han hjalp og som hjalp ham

Ringkøbing-Skjern

USA satser på havvindmøller: Vestas er tæt på rekordordre

Hvide Sande

Mangel på hænder betød færre boder til Foodfestival: - Der skal flere til, hvis vi skal fortsætte

Hvide Sande

Husk brandalarmen: Familie glemte tændt stearinlys på brændeovn

Hvide Sande For abonnenter

To kvinder udsat for krænkende chef: Lynede bukser ned og ville snakke lønforhøjelse

Erhverv

Dansk Erhverv: Lad offentlig-privat samarbejde skabe verdens bedste ældrepleje

Hvide Sande For abonnenter

Da manden døde, blev Grethe fast inventar ved sidelinjen: Nu elsker hun fodbold, så det kan høres over hele banen

Erhverv

Tak for indsatsen: Jysk-ansatte bliver belønnet med million-bonus

Ringkøbing

Nygade spærret for en kort bemærkning - overtages af motocross-akrobater

Ringkøbing IF For abonnenter

Ringkøbing IFs nye angriber Arman Taranis: Jeg er god nok til superligaen

Tarm

Motorcyklist skred ud: Landmand efterlod beskidt vej

Annonce