Annonce
Ringkøbing-Skjern

Charlie kan nu skræppe af glæde: Publikumsyndlingen har glædet sig til gæster

Kakaduen Charlie var det første dyr, som parkens første gæst i år, Enok Mikkelsen, skulle hen at hilse på. For som stamgæst ved man, at Charlie godt kan lide opmærksomhed. Foto: Sebastian Engelberth Hansen

HAUNSTRUP: Man kan høre det, allerede inden de første gæster nærmest er kommet ind i parken. For selvom fugleburet ikke står klos op ad indgangen, kan man ane skræpperiet. Kakaduen Charlie er klar til besøg. Gennem 17 år har han levet i Jyllands Park Zoo, og sæson efter sæson har han været vant til at blive nusset om og hilst på.

I år har han så måttet vente lidt længere tid på at se andre end personalet. Det har coronaen sørget for. Men nu er ventetiden ovre, og parkens første gæst i år, 38-årige Enok Mikkelsen, iler hen til buret.

- Jeg glæder mig til at komme om for at hilse på Charlie! Den er ret kælen, man skal bare passe på sine fingre nogle gange, siger han med et grin.

Charlie kender folk jo, og de vil gerne snakke med ham. Han er klart glad for publikum. Han har glædet sig på et eller andet plan, hvis man kan sige det sådan.

Jimmi Fejerskov Ladekjær, chefdyrepasser, Jyllands Park Zoo

Helt klart Charlie

Charlie, der er en Moluk kakadue, er på vej væk fra buret, men nu når gæsten nærmer sig, vender den tilbage. Der står godt nok, at fuglen kan bide, men den er også vant til at blive nusset. Det kan man se, når man læser kommentarsporet til et opslag på Jyllands Park Zoos Facebook fra marts sidste år. Her er det også ret tydeligt, at Charlie er en publikumsyndling.

Samme indtryk efterlader parkens chefdyrepasser, Jimmi Fejerskov Ladekjær. For når man spørger ham, hvilket dyr der for alvor mærker, at hverdagen bliver sjovere, når gæsterne kommer tilbage, falder svaret prompte.

- Charlie. Helt klart Charlie, siger chefdyrepasseren.

Annonce

Gæster skaber varieret hverdag

Normalt skal man ikke tillægge dyr menneskelige følelser. Man kan ikke bare uden videre sige, at dyrene savner gæster, når parken er lukket over vinteren. Men man kan se og mærke, at dyrene får en mere varieret hverdag, når de ikke kun møder personalet fra klokken 7 til 15.

Det skaber variation for dyrene, når de i stedet får lov at møde mange gæster til senere på dagen, mener Jimmi Fejerskov Ladekjær.

- Det er klart en berigelse af deres hverdag, at der kommer folk. Der kommer nye lugte, noget man hele tiden skal forholde sig til. Vi putter dem jo i fangenskab, og lige meget hvor gerne vi vil, kan vi aldrig give dem en helt naturlig adfærd. Vi gør alt, hvad vi kan. Vi prøver at aktivere dem, lave nye anlæg til dem, flytte rundt på stammer og alt sådan noget, så det ikke altid er det samme for dyrene. Men vi vil aldrig kunne give 100 procent det, de vil få i naturen. Så der kommer meget mere variation, når her er gæster. Alle dyrenes sanser bliver vakt. Det gælder især syn, lugt og hørelse og for nogle også berøring, når gederne eller kaninerne bliver klappet. Det er helt klart positivt, at gæsterne kommer tilbage, siger chefdyrepasseren.

Når dyrene ikke som sådan kan mærke savn, kan man heller ikke sige, de har glædet sig til at få gæster igen. Men der er måske alligevel en undtagelse.

For papegøjer som de blå-gule araer og parkens gråpapegøje er præget af mennesker. Det samme gælder Charlie. Han kom til parken for 17 år siden, efter han havde boet hos en privatperson tidligere. Derfor er han særligt glad for mennesker.

- Charlie kender folk jo, og de vil gerne snakke med ham. Han er klart glad for publikum. Han har glædet sig på et eller andet plan, hvis man kan sige det sådan, siger Jimmi Fejerskov Ladekjær med et grin.

Dyr kan ikke som sådan mærke savn eller andre menneskelige følelser. Men man kan se på dem, at de generelt får en sjovere hverdag, når der er gæster. Og så er nogle af papegøjerne og de andre fugle så vant til menneske, at man måske godt kan sige, de har glædet sig en smule til igen at få publikum på, mener chefdyrepasser Jimmi Fejerskov Ladekjær. Foto: Sebastian Engelberth Hansen
Åbningsdagen skabte kø frem til klokken 10, men der var ikke flere gæster, end at køen var til at håndtere for billetsælgerne. Foto: Sebastian Engelberth Hansen
Lucas på to, Daniella på fire og mor Anne Kathrine Dahlgaard på 32 år smuttede fredag i Jyllands Park Zoo. De var bestemt ikke de eneste, som klappede gederne. Foto: Sebastian Engelberth Hansen
Løverne fik pludselig noget at andet at kigge på. Her er det fireårige Daniella Dahlgaard, som er henne at se. Foto: Sebastian Engelberth Hansen
Selvom dyrene får en mere varieret hverdag, når der er mennesker til stede, er det stadig vigtigt, at coronarestriktionerne overholdes. Så Tobias Mikkelsen og hans kollegaer skulle lige have styr på de sidste skilte, da parken åbnede. Foto: Sebastian Engelberth Hansen
Annonce

Vinhandel gearer op:  - Inden for få år skal vi i hvert fald runde en omsætning på en halv milliard

Navne For abonnenter

Ny psykolog i byen: Krista er klar til at luge ud i angst og stress sammen med sin far

Danmark

Mandagens coronatal: 40.348 smittede det seneste døgn - yderligere 81 er blevet indlagt

Annonce
Annonce
Annonce
Skjern

På bare tre timer indsamlede Tarmbo 4.020 kroner til TP Kjolers-bøde: - Af hjertet tak, lyder det fra butiksejeren

Skjern For abonnenter

Nu skal der saneres i Skjern: Hansen & Larsen køber udtjente huse op på stribe - her er deres plan

Sport

EM-helt privat: Mathias Gidsels kæreste var utilfreds

Tarm

47-årig dømt for at besidde narko: Amfetamin var til ham selv

Regeringen varsler lempelser: Her er restriktionerne, som eksperter er klar til at sige farvel til

Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Se kortet: 1695 børn og voksne er smittet den seneste uge - et sogn topper igen listen

Tip til virksomheder, der er lamslået over reformaftale: Ansæt en rumæner med et godt netværk

Ringkøbing-Skjern

Vild politijagt: 42-årig ville ikke stoppes af politiet - efter 20 minutter kørte han over en sømmåtte

Vanvittig diskussion om skuespillere: Kun en jøde må spille jøde, og kun en transkønnet må spille transkønnet

Ringkøbing-Skjern

Bedstefar tiltalt for overgreb og trusler mod børnebørn: De fik hjælp til at finde på det

Ringkøbing For abonnenter

Købte klitgård for fire millioner kroner og renoverer den for markant mere: - Den kommer til at stå knivskarpt

Hvide Sande

Vinterbadning på turbo: Først hyperventilerer du, og så dykker du ned i iskoldt vand

Annonce