Hvide Sande

Centerleder stopper: Savner opbakning fra bestyrelsen

Centerleder Charlotte Lundgaard Christensen afleverer et idræts- og kulturcenter i topform, hvor opbakningen til aktiviteterne - her da Banko Carl var på besøg - er stor. Arkivfoto: Morten Stricker.
Holmsland Idræts- og Kulturcenter skal have ny leder. Efter fire et halvt år har Charlotte Lundgaard Christensen valgt at opsige sin stilling.

Holmsland: Hun har været glad for sit job og ikke mindst opbakningen fra de mange mennesker, som kommer i Holmsland Idræts- og Kulturcenter.

Men nu har centerleder Charlotte Lundgaard Christensen sagt sit job op pr. 31. august. Hovedpersonen vil dog ikke selv sige så meget om sin pludselige opsigelse.

- Det handler om manglende opbakning fra bestyrelsen, lyder den kortfattede besked.

Heller ikke Kjeld Pedersen, der er formand for bestyrelsen, vil uddybe, hvad uoverensstemmelserne går ud på.

- Charlotte har lyst til at prøve noget andet. Vi har været rigtig glade for hende. Opsigelsen er helt ny for os, så nu skal bestyrelsen mødes for at finde ud af, hvad vi gør nu. Det er helt sikkert, at vi skal have ansat en ny leder, siger han.

Charlotte Lundgaard Christensen blev ansat i idræts- og kulturcenteret for fire et halvt år siden. Hun er oprindeligt uddannet kok og havde blandt andet en fortid som køkkenchef i Holstebro, Vestas' kantine og Søndervig Supermarkeds delikatesseafdeling. Sideløbende tog hun kurser blandt andet indenfor ledelse.

Hun lægger da heller ikke skjul på, at hun nu skal på jagt efter et administrativt job, hvor der bliver brug for hendes erfaring med både økonomi og ledelse, som fyldte en stor del af hverdagen i centret i Kloster.

- Jeg har ikke noget job på hånden, men skal ud og finde et nyt, fortæller Charlotte Lundgaard Christensen.

Selv om hun formelt har sagt op fra 31. august, har hun lovet bestyrelsen, at hun gerne vil hjælpe til, indtil der er fundet en løsning for, hvem der skal overtage hendes opgaver.

Til den tid vil hun helt sikkert komme til at savne de mange mennesker, hun hver dag har været i kontakt med.

- Jeg har haft det rigtig godt med den fantastiske opbakning, jeg har fået fra de fantastiske mennesker, som bruger vores faciliteter. Men jeg har det godt med min beslutning om at sige op, siger den snart forhenværende centerleder.

0/0
Annonce
Ringkøbing For abonnenter

Forening for kirkegårdskultur: Tænk jer grundigt om, før I fjerner gravstenene

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Skjern

HydraSpecma investerer i ny fabrik og svensk hovedkontor

Vestjylland

Nørre Vosborgs sensommermarked har vokseværk

Hvide Sande For abonnenter

Se billederne fra indvielsen af Danmarks største vindmøllepark

Skjern

Følg med fotografen i marken: Hvad kornet gemte på

Navne For abonnenter

Slut efter 46 år i den kommunale verden: Nu tager jeg et fjolleår

Leder For abonnenter

Dagbladet mener: Vis lidt respekt for - og på - kirkegårdene

Et instagram moment finder man på Bispebjerg Kirkegård, når de japanske kirsebærtræer blomstrer. Så hippe er de lyserøde selfies, at de er nævnt i dagbladet Politikens 'ultimative byguide til nye studerende', som advarer om, at man får travlt i trængslen: "Du er langt fra den eneste, der fifler med at skrive #sakura på din telefon, og det tager tid at sikre det helt rigtige stoiske smil, når du skal fange dit hoppebillede", hedder det i avisens anbefalinger. Kirkegårde er åbne for alle, ikke kun for de sørgende. Men roen og gravfreden er nogle steder ved at blive overdøvet af selfies, solbadning og udflugter med det hele. For tre år siden gik det helt galt, da en to-dreng legede gemmeleg med sine forældre på Vestre Kirkegård i København: En gravsten faldt ned over drengen, som døde. Ulykken har betydet, at kirkeministeriet og arbejdstilsynet har krævet sikring af kirkegårdenes gravmonumenter. Ikke nogen billig øvelse - og økonomi er da også begrundelsen for, at menighedsrådet i No har besluttet at nedlægge sit lapidarium - stedet, hvor sten fra nedlagte grave står opbevaret. Hvis efterladte ikke inden årets udgang har bedt om at få udleveret sløjfede sten, vil de blive sendt til knusning, lyder det på et opslag ved kirken. Det er vel ikke helt urimeligt at spørge, om et enkelt tragisk dødsfald virkelig behøver at føre til destruktion af kulturarv, fordi menighedsråd føler sig økonomisk presset af sikkerhedskrav. Sikkerhedskrav, som vel at mærke ikke ville være nødvendige, hvis folk kunne færdes med helt almindelig pli på kirkegårdene. Det vil sige uden at tumle larmende omkring mellem - eller for den sags skyld på - gravstenene. Kirkegårdene er for både de døde og de levende. Førstnævnte gruppe tager formentlig både selfies og solbadning i stiv arm, men der er alle gode grunde til, at de levende gør sig klart, at kirkegårde er steder, hvor der først og fremmest skal være plads til ro og fordybelse. Hvis det var udgangspunktet for alle kirkegårdsbesøg, ville der næppe være brug for den helt vilde sikring af gravstenene, og vi ville kunne bevare den kulturhistorie, som stenene er enestående eksponenter for. Det er sten med sjæl - og det vil være blodig synd, hvis de skal ofres for ussel mammon og sjælløs mangel på respekt.

Kultur

Venskab og oplevelser for livet: Ringkøbinggarden i træningslejr i Kloster

Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Agterlanternen Svend kunne se frem til en lang dag med lidende ultraløbere

Erhverv

Nu får Bente og Niels mere frihed: Købmandsparret i Stadil lukker butikken

Ringkøbing-Skjern

100 svedende hårde kilometer: "Spændende rejse" ventede 80 ultraløbere på vej Ringkøbing Fjord rundt

Annonce