Danmark

Patrick kæmper for sin afdøde kusine: Cecilie er med i vandet, på cyklen og hen over asfalten

- Pengene vil jo ikke kun hjælpe mig, men også andre, der ikke bør gå igennem det, jeg har været, fortalte Cecilie Trier Dalgaard i marts om indsamlingen "Ironman mod cancer", som fætteren Patrick Nielsen havde lavet. Ulykkeligvis er Cecilie død imellemtiden, og Patrick har derfor valgt at stoppe indsamlingen, da den nåede 50.000 kroner. Arkivfoto: Johan Gadegaard
Patrick Nielsen har givet sin nu afdøde kusine et løfte. På søndag skal det indfries. - Jeg vil gennemføre for Cecilie, siger han.

Holstebro: Patrick Nielsens forældre kommer til at stå og heppe. Det samme med hans bedstemor. Søster. Søsterens kæreste. Familie. Venner.

Men den person, den 24-årige Patrick Nielsen allerhelst vil se, står der ikke, når han søndag udsætter sig selv for Ironman-distancen i København. 3,8 kilometers svømning, 180 kilometer på cykel og til slut et maratonløb, men ingen Cecilie. 18-årige Cecilie Trier Dalgaard døde tidligere på året af kræft.

Patrick - og Cecilie - havde tidligere fortalt om løbet, som fætteren tilegnede kusinen, og brugte til at skabe opmærksomhed omkring kræft. Han har på en mindeside hos Børnecancerfonden indsamlet 50.000 kroner.

Søndag, når Patrick Nielsen løber i mål på Christiansborg Slotsplads (forhåbentlig i en tid under ti timer og 30 minutter - sidste år i sin debut på distancen klarede han den på 11 timer og 41 minutter), bliver det med en banner med et billede af Cecilie og et hjerte.

- Hendes sygdomsforløb er endt med at fylde en del for mig. Der har været mange trælse træninger, hvor jeg har tænkt på hende, og hun har fået mig til at sige, at der ikke er noget at gøre ved de trælse træninger og i stedet sige "nu gør vi det her". Sidste år kunne jeg i nogle træninger have en tilbøjelighed til at droppe eller cutte en træning af, når det blev trælst. Men ikke i år, siger Patrick Nielsen.

Jeg frygter allermest den anden halvdel på maratondistancen, men jeg tror, det gør ondt på alle på det tidspunkt. I den situation gælder det om at finde en indre motivation, og her hjælper hele forløbet med Cecilie mig. Jeg har jo givet hende et løfte. Jeg vil gennemføre for hende.

Patrick Nielsen.

Løftet

Patrick Nielsen er i denne uge midt i en nedtrapningstid forud for konkurrencedagen, men alene i juli trænede han 67 timer, og det har betalt sig.

- Formen ser rigtig god ud. Jeg har ikke vejet så lidt, siden jeg gik på efterskole.

Vægten siger 73,8 kilo og fedtprocenten syv - fordelt på de 180 centimeter.

- Hvis alt spiller på dagen, håber jeg at komme under ti timer og 30 minutter, men jeg har lidt krise over vejrudsigten, for den lover regn, indrømmer Patrick Nielsen, hvis arbejdsgiver Flex Fitness har været så storsindet at betale de 2000 kroner af startgebyret på 4300 kroner.

- Jeg frygter allermest den anden halvdel på maratondistancen, men jeg tror, det gør ondt på alle på det tidspunkt. I den situation gælder det om at finde en indre motivation, og her hjælper hele forløbet med Cecilie mig. Jeg har jo givet hende et løfte. Jeg vil gennemføre for hende, siger Patrick Nielsen.

Cecilies forældre, Anni og René, samt andre fra Cecilies familie vil ligeledes stå på ruten og se, når triatleten fra Holstebro i det allersidste sving efter planen vil gribe et banner og hædre sin kusine.

Annonce
Forsiden netop nu
Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Voldsom kritik af socialtilsynet i Schuberts Minde-sag: Det lugter af personlig hetz

Læserbrev

Højhuse og højspænding: Master, mandater og meninger

Læserbrev: I et læserbrev i Dagbladet søndag retter Bjarne Nielsen en skarp kritik af politikere i almindelighed og af mig i særdeleshed. Bjarne reflekterer over det forhold, at jeg har stemt for et etagebyggeri i Videbæk og nu personligt rammes af etableringen af 400 KV-ledningen, der antagelig bliver placeret meget tæt på Laugesens Have, hvor jeg er leder og hvor jeg har tjenestebolig med bopælspligt. I læserbrevet tillægger Bjarne Nielsen mig holdninger, jeg aldrig har haft, og udtryk, jeg aldrig har brugt. Jeg mener ikke, etagebyggeriet er uden betydning for de naboer, der bor tættest på. Og jeg har aldrig sagt det. Det ville højne kvaliteten af debatten, hvis Bjarne Nielsen ville holde sig til det, jeg faktisk mener, og det, jeg faktisk har sagt. Jeg har besøgt naboerne til etagebyggeriet. Jeg har talt med dem. Jeg har brugt langt mere tid på modstandere af projektet, end jeg har brugt på projektmagerne. I alle politiske sager mener jeg, det er en pligt at orientere sig grundigt, inden man tager stilling. Det har jeg gjort i den sag. Herefter har jeg taget stilling. I byrådet var der et flertal for etagebyggeriet. Det er mandaterne der tæller. Det er demokrati. Jeg forstår og anerkender fuldstændig de gener, det påfører beboerne på Dalsvinget. Det har jeg sagt gennem hele sagen. Det mener jeg stadig. Alle beslutninger i politik har konsekvenser for de mennesker, der bliver berørt af det. Særligt enhver form for udbygning eller udvikling - af hvad art tænkes kan. Vi ønsker øget bosætning i alle vores byer. Vi ønsker en bedre infrastruktur. Vi ønsker et bedre klima. Vi ønsker bedre og større bygninger til institutioner. Det er altid en knivskarp afvejning af fordele og ulemper. Det er et klassisk politisk dilemma. Vi er valgt til at træffe beslutninger. Det mener jeg, politikere skal gøre - og så i øvrigt tage ansvar for beslutningerne. For så vidt angår anlæg af en 400 KV-ledning tæt på Laugesens Have gælder præcis det samme forhold. Jeg er personlig berørt af projektet al den stund, at min bolig kan blive eksproprieret. Jeg er derfor inhabil i sagen - og må ikke deltage i den politiske behandling af sagen. Det beklager jeg. Men det er vel rimeligt, at politikere afholder sig fra at behandle sager, som de kan have personlige interesser i? Jeg er ansat som leder af Laugesens Have. Her er det min opgave at forsvare de forretningsmæssige interesser på stedet. Laugesens Have og jeg selv forventer at blive behandlet med samme rettigheder og pligter som alle andre borgere eller virksomheder. I den forbindelse vil jeg understrege, at Laugesens Have og jeg må tage de heraf følgende konsekvenser. Det er min mening. Jeg har aldrig sagt andet.

Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Mindreårig pige udsat for seksuelle overgreb af større dreng på Schuberts Minde

Skjern

Fredagen bød på flere færdselsuheld

Annonce