Annonce
Ringkøbing

Cathrine fra Ringkøbing ombord på fregatten Esbern Snare: Kom helt tæt på ildkamp med døde og sårede pirater

Til daglig er Cathrine lægestuderende i Aalborg. Lige nu er hun med fregatten Esbern Snare i Guinea-bugten. Privatfoto
Cathrines far, Jan, er lettet over, at datteren ikke kom i skudlinjen.

Guineabugten/Ringkøbing: Besætningen ombord på den danske fregat Esbern Snare har været i ildkamp med pirater i Guineabugten. Fire pirater er dræbt, en er såret, og yderligere tre pirater er taget til fange og er nu ombord på Esbern Snare.

Med på Esbern Snare er også 24-årige Cathrine, der stammer fra Ringkøbing, hvor hendes forældre bor. Cathrine er i gang med at læse til læge i Aalborg.

- Cathrine er jo afsted som Junior Medic (avanceret førstehjælper, red.), så i teorien kan hun godt have været med til at behandle den sårede pirat, fortæller hendes far, Jan.

Annonce

Blodig alvor

Med ildkampen er Esbern Snares mission pludselig blevet blodig alvor, og det har fået Jan til at fundere over datterens rolle ombord.

Jan er ikke så bekymret for sin datter, Cathrine, der er Junior Medic ombord på fregatten Esbern Snarre, der har været i ildkamp med pirater i Guinea-bugten ud for Vestafrikas kyst. Man kan da godt fundere lidt over, om hun har været med til at lappe en såret pirat sammen, siger han. Arkivfoto: Mads Dalegaard

- Hendes rolle er ikke på dækket ved en ildkamp. Hendes arbejde foregår jo nede i skibet. Men pludselig er der jo også pirater ombord, der er lukket inde i fængselscellerne. Det må da også påvirke besætningen, tænker Jan.

Familien er i kontakt med Cathrine cirka én gang om ugen over satellittelefon.

- Vi ringer sammen et kvarters tid hver weekend, men det bliver mest familiesnak, for hun må nok ikke fortælle os så meget om, hvad der foregår sådan rent arbejdsmæssigt på fregatten, forklarer Jan.

Annonce

Svært at sige farvel

Som far er Jan ikke så bekymret for datteren lige nu, men han indrømmer gerne, at det var en følelsesladet dag, da familien var i Frederikshavn for at sige farvel, inden Esbern Snares afsejling mod sydlige himmelstrøg.

- Vi vidste jo godt, at hun havde skrevet et afskedsbrev og optaget en video til os, hvis det værste skulle ske, så det var svært efter den sidste afskedskrammer, hvor hun gik ombord på skibet uden at vende sig om, siger Jan.

Dagbladet har været i kontakt med Cathrine, der ikke må udtale sig. Af sikkerhedsmæssige årsager har hun bedt om, at Dagbladet ikke nævner hendes efternavn.

Esbern Snare skal være afsted i godt tre måneder. Den nuværende besætning skal holde jul ombord og bliver efter nytår afløst af en ny besætning.

Fire formodede pirater er torsdag blevet varetægtsfængslet i 13 dage. De fire var ikke til stede i Københavns Byret, men er ombord på fregatten Esbern Snare, der ligger i Guineabugten. Foto: Yiannis Kourtoglou / AFP

I øvrigt skriver Ritzau torsdag eftermiddag følgende: "Fire formodede pirater er torsdag blevet varetægtsfængslet i 13 dage. De fire var ikke til stede i Københavns Byret, men er ombord på fregatten Esbern Snare i Guineabugten".

Cathrine er jo afsted som Junior Medic (avanceret førstehjælper, red.), så i teorien kan hun godt have været med til at behandle den sårede pirat,

Jan, Cathrines far


Annonce
Tarm For abonnenter

En jul med stærke traditioner: 50 år i træk har Hardy hentet sit juletræ hos Inger

Danmark

Tirsdagens coronatal: Der er 6324 nye smittetilfælde med coronavirus

Annonce
Annonce
Annonce
Skjern

Nu kommer PCR-test til Skjern: Testcenter åbner allerede i denne uge

Ringkøbing For abonnenter

Dansk er vejen til succes: Ngun har en dansk mand på arbejde og en burmesisk mand derhjemme

Ringkøbing

Tæt opløb ved kåring af fotoklubs bedste skud: Én og samme fotograf leverede årets skud i både 2020 og 2021

Ringkøbing-Skjern

Går glip af sit sidste byrådsmøde: Iver Enevoldsen har fået corona

Sundhedsstyrelsen opgiver at bremse Omikron: Slut med isolation for nære kontakter til nære kontakter 

Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Ribo Vinduer opfører ny fabriksbygning på 9500 kvm., Bechs Hotels ordrebog med alle 250 julefrokost-bestillinger forsvandt og andre glimt fra Gamle Dage

Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Her er ugens bolighandler i Ringkøbing-Skjern

Hvide Sande For abonnenter

Naboer er rasende over erhvervsmands byggeri af swimmingpool og anneks midt i Søndervig

Se med lige nu: Sundhedsmyndighederne giver status på corona-situationen

Ringkøbing

Ny direktør vender hjem til Vestjysk: Landboforening skal nu ledes af tre direktører

Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Ridder af Hvide Sande og meget mere: Tidligere borgmester fik helt særlig overraskelse til sin fødselsdag

Ringkøbing

Stadig intet svar på Omikron-mistanke men ingen spredning efter gymnasiefest

Annonce