Annonce
Sport

CAS-medlem råder Messi: Sig undskyld og undgå straf

Evaristo Sa/Ritzau Scanpix
Lionel Messi beskyldte det sydamerikanske fodboldforbund for korruption ved Copa America.

Lionel Messi bør undskylde for sine korruptionsanklager ved Copa America for at undgå straf.

Det siger Gustavo Abreu, der er et argentinsk medlem af den internationale sportsdomstol (CAS), mandag til den lokale radiostation Club Octubre radio, skriver nyhedsbureauet AP.

Det sydamerikanske fodboldforbund (Conmebol), der er arrangøren bag turneringen, har endnu ikke besluttet, om Messi skal straffes for sine anklager om korruption.

- Jeg råder Messi til at undskylde, fordi de kommer til ryste ham med en straf. De vil ramme ham med alt, siger Abreu.

Han rådede samtidig det argentinske fodboldforbund til at tage kontakt til Messi og få ham til at undskylde.

Efter bronzekampen i Copa America mellem Argentina og Chile nægtede Messi at deltage i præmieoverrækkelsen og tordnede i stedet mod forbundet.

- Der er ingen tvivl om, at det hele er sat op for Brasilien. Jeg gider ikke være en del af denne korruption, sagde Messi ifølge fodboldmagasinet goal.com.

- Vi kunne være kommet længere i turneringen, men vi fik ikke lov at komme i finalen. Korruption, dommerne og alle andre gjorde, at folket ikke kunne nyde fodbold.

Udtalelserne fik forbundet til at rette hård kritik mod Messi.

- Det er uacceptabelt, at der på grund af hændelser i turneringen, hvor 12 hold konkurrerer på lige fod, er blevet udtalt anklager, som modsiger sandheden og dømmer integriteten af Copa America.

- De udtalte anklager er et udtryk for mangel på respekt for turneringen, for spillerne, som er involveret, og de hundreder af professionelle i forbundet, som siden 2016 har arbejdet hvileløst for gennemsigtighed, professionalisme og at udvikle sydamerikansk fodbold, skrev Conmebol på Twitter.

Brasilien endte med at vinde Copa America efter at have slået Argentina ud i semifinalen. I den kamp mente Messi, at Argentina blev snydt for flere straffespark.

Brasiliens landstræner, Tite, kritiserede også Messi for kommentarerne.

- Han skal vise noget respekt. Han må forstå og acceptere, når han bliver besejret, sagde han ifølge nyhedsbureauet AFP.

- Vi har lidt i mange kampe - selv under VM - så pas på.

- Han lægger en masse pres på, fordi han er så god en spiller, som han er. Alle har deres egne problemer, og du er nødt til at vise respekt, sagde Tite.

Perus træner, Ricardo Gareca, der også er argentiner, er enig med sin brasilianske trænerkollega.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Skandale: Kan livet fortsætte uden Postnord?

Læserbrev: Hvordan har Postnord fundet af, at det kun er brevene, de taber på? De må have fundet løsningen på at skille koldt og varmt vand. Efter det er blandet... Meget fornuftigt har postbudene både breve og pakker med ud. Det er vel heller ingen ulempe for Postnord, at det er brevene, der er befordringspligt på. De har fået serveret en politisk malkeko. Det er ender vel med, at brevene må tage op til en måned om at komme frem... Allerede nu er det betydelig langsommere end med dagvognen på Christian Den Fjerdes tid. Hvem har fået problemerne? Politikerne. Hvem har skabt dem? Politikerne. Der er flere mistænkte. En af de hovedmistænkte er Kristian Jensen. Det passer med hans taktik fra skattevæsenet. De startede med at slagte aktiverne og fordele dem. Derefter trykkede de på digitaliseringsknappen. Så satte de sig ned. Undrede sig over, at svenskerne ikke løste problemet for dem... Man kan sige meget om svenskerne, men speciel dumme er de altså ikke... Det er en skandale med de milliarder, der allerede er pumpet i projektet. Senest har de sendt adskillige personer på permanent ferie, og har planer om at sende endnu flere samme vej. Bare rejsebureauerne har rejser nok til dem... Det er ren kukkeluk at bruge milliarder på det! Udbringning af pakker er der mange, der har kapacitet til. Skildpaddebrevene må kunne løses på anden vis. Quickbreve er næsten lige så dyre som pakker. Derfor kan man vel sende dem som en pakke? Anbefalede breve kan vel håndteres på samme måde? Udbringning af B- breve kunne for eksempel overdrages til kommunerne. Ved at tilføre flere ansatte kunne hjemmehjælperne sagtens løse opgaven. Der bliver hældt millioner/milliarder i Postnord, som kunne bruges til det. Samtidig kunne ældreplejen i eget hjem blive opgraderet. Hvis postbudet, ligesom i gamle dage, havde tjek på om alle var ok. på ruten. Sikken en tryghed, det kunne give. Skildpaddebrevene kunne måske alternativt distribueres sammen med reklamerne på ugebasis. Nu mener nogen i det politiske, at vi skal købe Postdanmark tilbage fra Postnord. Heldigt, at vi ikke har fået malet alle postkasserne endnu. Der bliver udgifter nok til biler, skilte, tøj og til svenskerne. Men big business for dem, der sælger maling og profiltøj. Kan livet fortsætte uden Postnorddanmark? Eller går det i stå?

Annonce