Ringkøbing

Carsten vil cykle 10 gange rundt om Ringkøbing Fjord i ét stræk: Skal du med?

Mere end 1000 kilometer på 35 timer. Selvom 31-årige Carsten Weber er vant til at cykle længe, slippern han ikke for at blive træt om natten. Et trick er at gnaske på tyggegummi, og ellers snupper han gerne en lyn-morfar under en pause for at friske op. Pressefoto: Weber Ultra Cycling

Fritidscykelrytteren Carsten Weber vil til april cykle 1000 kilometer i løbet af 35 timer. Nu inviterer han andre cykelentusiaster med på turen.

Ringkøbing-Skjern: 1014 kilometer i løbet af 35 timer - det bliver en weekendtur noget ud over det sædvanlige, når Carsten Weber den første weekend i april slider kroppen og de vestjyske cykelstier rundt om Ringkøbing Fjord.

- Målsætningen er helt sikkert at gennemføre de 1000 kilometer på 35 timer, men der må også gerne være et socialt aspekt i det, siger han.

Sidste år brugte Carsten Weber, der bor i Aarhus, sin forlængede weekend i påsken på at køre 1200 kilometer langs Jyllands kyster. Denne gang har han så sat GPS'en mod Vestjylland.

10 gange kører han rundt om Ringkøbing Fjord, når kalenderen viser 6. og 7. april.

I påsken cyklede Carsten Weber Jylland tyndt med 1200 kilometer i sadlen. I år snupper han så 1000 kilometer på en weekend i april, når Ringkøbing Fjord danner ramme om en træningstur af de længere. Pressefoto: Weber Ultra Cycling

Varmet op efter 100 kilometer

Langdistancecykelrytteren har valgt den vestlige rundstrækning af to årsager: For det første har svigerfamilien sommerhus i Nr. Lyngvig, hvor hans tur begynder.

For det andet håber cykelrytteren, at andre cykelentusiaster har lyst at klikke fødderne i pedalerne og trampe med på strækningen, så længe benene orker. Her er det en fordel med en rundtur, hvor folk lettere kan koble sig til og fra turen.

- Rundstrækningen er valgt, fordi jeg så kan man få nogle til at køre med undervejs, siger Carsten Weber.

Han har siden 2016 cyklet flere og flere langdistanceløb i sin fritid, og sidste år gik han over til kun at dyrke de løb, hvor man sidder i sadlen i mere end 12 timer.

Når han ikke sidder på cyklen, arbejder han for militærpolitiet i Aarhus.

- Det er en dyr hobby, og den kunne ikke lade sig gøre, hvis jeg ikke havde mit arbejde ved siden af. Men i forhold til at skulle køre 10, 15 eller 20 motionscykelløb på en sommer, giver det mig bare noget at køre langt i stedet for. Jeg siger gerne, at jeg er en dieselmotor, og når jeg kommer ud over de 100 kilometer, er jeg ved at være varm og kan træde til, siger Carsten Weber.

Deler vind og småsnak

Men bare rolig. Også almindelig motionister, der er vant til at køre kortere distancer, kan være med på turen, hvis bare man kan følge med til en hastighed på 30 kilometer i timen.

- Man behøver ikke at køre hele ruten. Hvis man kan køre én omgang på 100 kilometer, eller man kan køre med over 30 eller 40 kilometer, er det jo også en gevinst for både mig og den, der kører med. Jeg kører turen uanset hvad, og jo flere, der kører med, jo bedre, for så er vi nogle stykker til at dele vinden, og der er også folk at snakke med. Det kan være utroligt trist at køre i mørket alene, siger Carsten Weber.

Helt alene på landevejen ser det ikke ud til, at Carsten Weber bliver. På Facebook har en håndfuld meldt sig klar til at hoppe på jernhesten eller at heppe i vejsiden, og skulle ultra-cyklisten få nogle ensomme kilometer langs fjorden undervejs, behøver han ikke kigge langt efter familie. Hans bror og far kører nemlig efter i følgebilen for at sørge for mad, drikke og opbakning.

0/0
Ringkøbing

Erhvervsfolk køber gammelt posthus: Vores ultimative drøm er et diskotek

Ringkøbing

2 x 10 hurtige til Hingerne

Ringkøbing

På vej: Påskefarver og summende venner

Erhverv

Mini Bazar genåbnet - ny ejer er ikke bekymret for hærværk

Ringkøbing

Damtoften har fået sin egen hjertestarter

Ringkøbing

- Hvis man står stille og roligt nede i bageriet, kan du høre, at de skriger inde over køl og frost

Ringkøbing

Odd Fellow åbner for hemmelighederne