Danmark

Carl Holst udgiver ny bog: Føler sig svigtet af Lars Løkke Rasmussen

Carl Holst udgiver ny bog den 29. april. Arkivfoto
Eksminister og forhenværende formand for Region Syddanmark, Carl Holst (V), udgiver den 29. april en ny bog. Heri fortæller han blandt andet om sit forhold til Lars Løkke Rasmussen, der på trods af gammelt venskab ikke rakte hånden ud, da Carl Holst stod i sit livs værste stormvejr.

Bog: Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) ringede aldrig til Carl Holst (V), da han havde allermest brug for det.

Det kan man læse i en ny bog, som den tidligere forsvarsminister og forhenværende formand for Region Syddanmark udgiver den 29. april.

I mange måneder af året 2015 var Carl Holst på alles læber. Den ene kritiske anklage mod ham som Forsvarsminister og tidligere formand for Region Syddanmark afløste den anden, og han blev efterforsket af både Statsforvaltningen, politiet og advokater. Det resulterede i et exit som minister og en orlov fra Folketinget. Anklagemyndigheden kunne dog ikke løfte bevisbyrden mod Carl Holst.

Forlaget Momenta har på sin hjemmeside citeret fra bogen. Her fremgår det blandt andet, at Carl Holst forgæves søgte hjælp hos sin gamle ungdomskammerat, nemlig statsminister Lars Løkke Rasmussen.

- Jeg forsøgte uden held at ringe til Lars Løkke et par gange, men han ringede ikke tilbage. Og jeg tror ikke, det var udtryk for, at han ikke havde mit telefonnummer. Der har i hvert fald været andre tidspunkter i vores indbyrdes relation, hvor han ikke har haft problemer med at huske det, lyder det på Momentas hjemmeside.

Bekymret og bange

I bogen Carl - prisen for et liv i politik giver Carl Holst sin egen version af, hvad der skete, da skandalesagerne væltede ned over ham. Han beskriver, at han mistede troen på retssamfundet, det politiske system og pressen.

- Jeg er både bekymret og bange, og befinder mig vel i noget, der bedst kan betegnes som mit livs "undtagelsestilstand". For første gang i mit liv føler jeg, at jeg har tabt kontrollen med mit liv og har svært ved at se lyset, lyder det i et citat fra forlagets hjemmeside.

Foruden stormvejret fortæller Carl Holst i bogen om sit kammeratskab siden ungdommen med Lars Løkke Rasmussen, om formandsopgøret i Venstre i 2014 og om hans opvækst som højskolebarn i Rødding. Han fortæller også om, hvordan et biluheld har været ved at koste ham livet.

JydskeVestkysten arbejder på en kommentar fra Carl Holst og Lars Løkke Rasmussen.

0/0
Annonce
Forsiden netop nu
Skjern

Stafet for Livet: Over 200.000 kroner til kampen mod kræften

Erhverv

Et paradis for islændere: Landi-Askja på opdagelse omkring Skjern Å

Danmark For abonnenter

Thorbjørn har skabt millionforretning på influencere: Branchens omsætning kan tredobles i år

Skjern For abonnenter

Galleri: 581 deltog i stafet for livet

Leder For abonnenter

Dagbladet mener: Vis lidt respekt for - og på - kirkegårdene

Et instagram moment finder man på Bispebjerg Kirkegård, når de japanske kirsebærtræer blomstrer. Så hippe er de lyserøde selfies, at de er nævnt i dagbladet Politikens 'ultimative byguide til nye studerende', som advarer om, at man får travlt i trængslen: "Du er langt fra den eneste, der fifler med at skrive #sakura på din telefon, og det tager tid at sikre det helt rigtige stoiske smil, når du skal fange dit hoppebillede", hedder det i avisens anbefalinger. Kirkegårde er åbne for alle, ikke kun for de sørgende. Men roen og gravfreden er nogle steder ved at blive overdøvet af selfies, solbadning og udflugter med det hele. For tre år siden gik det helt galt, da en to-dreng legede gemmeleg med sine forældre på Vestre Kirkegård i København: En gravsten faldt ned over drengen, som døde. Ulykken har betydet, at kirkeministeriet og arbejdstilsynet har krævet sikring af kirkegårdenes gravmonumenter. Ikke nogen billig øvelse - og økonomi er da også begrundelsen for, at menighedsrådet i No har besluttet at nedlægge sit lapidarium - stedet, hvor sten fra nedlagte grave står opbevaret. Hvis efterladte ikke inden årets udgang har bedt om at få udleveret sløjfede sten, vil de blive sendt til knusning, lyder det på et opslag ved kirken. Det er vel ikke helt urimeligt at spørge, om et enkelt tragisk dødsfald virkelig behøver at føre til destruktion af kulturarv, fordi menighedsråd føler sig økonomisk presset af sikkerhedskrav. Sikkerhedskrav, som vel at mærke ikke ville være nødvendige, hvis folk kunne færdes med helt almindelig pli på kirkegårdene. Det vil sige uden at tumle larmende omkring mellem - eller for den sags skyld på - gravstenene. Kirkegårdene er for både de døde og de levende. Førstnævnte gruppe tager formentlig både selfies og solbadning i stiv arm, men der er alle gode grunde til, at de levende gør sig klart, at kirkegårde er steder, hvor der først og fremmest skal være plads til ro og fordybelse. Hvis det var udgangspunktet for alle kirkegårdsbesøg, ville der næppe være brug for den helt vilde sikring af gravstenene, og vi ville kunne bevare den kulturhistorie, som stenene er enestående eksponenter for. Det er sten med sjæl - og det vil være blodig synd, hvis de skal ofres for ussel mammon og sjælløs mangel på respekt.

Tarm For abonnenter

73-årig giver atter Europa pedal: Mads Peder cykler ny cykel hjem fra Italien

Navne For abonnenter

Henriette blev kun 33 år: Hun nåede ikke med til barnedåb

Skjern

HydraSpecma investerer i ny fabrik og svensk hovedkontor

Ringkøbing IF

Brændte chancer og store forsvarsfejl kostede nyt nederlag

Annonce