Danmark

Carl Holst udgiver ny bog: Føler sig svigtet af Lars Løkke Rasmussen

Carl Holst udgiver ny bog den 29. april. Arkivfoto
Eksminister og forhenværende formand for Region Syddanmark, Carl Holst (V), udgiver den 29. april en ny bog. Heri fortæller han blandt andet om sit forhold til Lars Løkke Rasmussen, der på trods af gammelt venskab ikke rakte hånden ud, da Carl Holst stod i sit livs værste stormvejr.

Bog: Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) ringede aldrig til Carl Holst (V), da han havde allermest brug for det.

Det kan man læse i en ny bog, som den tidligere forsvarsminister og forhenværende formand for Region Syddanmark udgiver den 29. april.

I mange måneder af året 2015 var Carl Holst på alles læber. Den ene kritiske anklage mod ham som Forsvarsminister og tidligere formand for Region Syddanmark afløste den anden, og han blev efterforsket af både Statsforvaltningen, politiet og advokater. Det resulterede i et exit som minister og en orlov fra Folketinget. Anklagemyndigheden kunne dog ikke løfte bevisbyrden mod Carl Holst.

Forlaget Momenta har på sin hjemmeside citeret fra bogen. Her fremgår det blandt andet, at Carl Holst forgæves søgte hjælp hos sin gamle ungdomskammerat, nemlig statsminister Lars Løkke Rasmussen.

- Jeg forsøgte uden held at ringe til Lars Løkke et par gange, men han ringede ikke tilbage. Og jeg tror ikke, det var udtryk for, at han ikke havde mit telefonnummer. Der har i hvert fald været andre tidspunkter i vores indbyrdes relation, hvor han ikke har haft problemer med at huske det, lyder det på Momentas hjemmeside.

Bekymret og bange

I bogen Carl - prisen for et liv i politik giver Carl Holst sin egen version af, hvad der skete, da skandalesagerne væltede ned over ham. Han beskriver, at han mistede troen på retssamfundet, det politiske system og pressen.

- Jeg er både bekymret og bange, og befinder mig vel i noget, der bedst kan betegnes som mit livs "undtagelsestilstand". For første gang i mit liv føler jeg, at jeg har tabt kontrollen med mit liv og har svært ved at se lyset, lyder det i et citat fra forlagets hjemmeside.

Foruden stormvejret fortæller Carl Holst i bogen om sit kammeratskab siden ungdommen med Lars Løkke Rasmussen, om formandsopgøret i Venstre i 2014 og om hans opvækst som højskolebarn i Rødding. Han fortæller også om, hvordan et biluheld har været ved at koste ham livet.

JydskeVestkysten arbejder på en kommentar fra Carl Holst og Lars Løkke Rasmussen.

0/0
Annonce
Danmark For abonnenter

Ekspert om Sri Lanka-angreb: - Terroren kommer som en overraskelse

Annonce
Annonce
Danmark

Legoklodser skal hjælpe blinde med at læse

Danmark

Flere elløbehjul i trafikken - trafikråd frygter flere ulykker

Danmark

Se kortet: Så mange børn er vaccineret i din kommune

Kultur For abonnenter

Interview med Niels Skousen: - Ingen aner, hvad der sker i morgen

Debat

Det eneste, det giver mening at stemme på, er miljøet

I tirsdags holdt vi børnefødselsdag for mine to mellemste, som fylder syv i påsken. Det var en skøn fest i sol og vind. Der kom 18 børn og ti forældre; vi spiste frokost i laden, drog på skattejagt ved vandet, og timerne gik med leg og snak, så vi efterfølgende var glade og trætte på allerbedste vis. Det var med andre ord en ganske almindelig børnefødselsdag, og alligevel slog det mig, at meget er sket på de bare ti år, der er gået, siden vi holdt sådan én første gang. Forandringen handler om den måde, vi behandler os selv og vores planet, og det breder sig som ringe i vores måde at prioritere og tænke på. Samtlige gaver i tirsdags var således enten genbrugte eller hjemmelavede, og den spaghetti bolonaise, vi spiste til frokost, bestod af 80 procent grøntsager - alt sammen økologisk eller af egen avl, naturligvis. De små gæster forventede ikke farvestrålende slikposer, men var glade for den ene ispind de fik hver, og ellers blev der spist danske gulerodsstænger og agurker på stribe. Hvor end jeg ser hen i min omgangskreds, er det den vej, udviklingen bevæger sig: Væk fra blindt forbrug, meningsløs travlhed og konkurrence og i retning af frihed, overskuelighed og omsorg. Vi vil gerne være sammen; vil gerne købe brugt og købe mindre generelt, og helt grundlæggende er der ikke meget, vi ikke vil gøre for at hjælpe jordkloden i balance, men vi føler også alle sammen en overvældende magtesløshed i kampen for en mere bæredygtig fremtid. For hvad skal vi hver især stille op, når udfordringerne er så store, og intet politisk lader til at støtte tilstrækkeligt op om den nødvendighed vi så småt ser i øjnene? ”Den ene nabo undlader at flyve, og cykler til arbejde i stedet for at køre bil, mens den anden dropper kød, og ikke vasker sit hår med shampoo”, sagde en af vores gæster rundt om bålet til fødselsdagen. ”Men hver og én giver vi efterhånden op, når vi oplever, at det ikke gør en reel forskel. Så længe hver enkelt dansker udleder seks gange mere CO2 årligt, end jorden kan klare, kan vi ikke løfte opgaven selv, og det føles håbløst.” Vi må have politikerne på banen, for der er behov for en reel, klimavenlig lovgivning og langt mere realistiske rammer at bevæge os indenfor. Op med prisen på kød og på alle fødevarer, som produceres under forurenende og uetiske forhold. Op med prisen på alt det, der belaster klimaet mest og ned med prisen på det, vi rent faktisk ikke behøver have dårlig samvittighed over at investere i – som eksempelvis kollektiv trafik, cykler, genbrugte byggematerialer og så videre. Nu er det heldigvis valgår, og selvom jeg personligt har mange områder, der optager mig, og som er vigtige for min egen lille livskvalitet, er det eneste, det giver mening at stemme på, miljøet. Ganske enkelt og glædelig påske

Danmark For abonnenter

Troels Bech og familien sætter livet på standby i et år: Tager ud i verden på eventyr

Danmark For abonnenter

Hjemme igen efter terrorbomberne: Vi føler os heldige

Danmark

Ny rapport fra Sundhedsstyrelsen: Markant færre børn på Steinerskoler er vaccineret mod mæslinger

Danmark

Se video og billeder: Legende delfiner og hval dukkede op ved dansk kutter