Annonce
Ringkøbing

Carl Emil er booket til efteråret: Spillested giver fortsat lyd fra sig

Carl Emil Petersen vender til efteråret snuden mod Ringkøbing, hvor han fredag 23. oktober giver solokoncert på spillestedet Generator. Arkivfoto: Annelene Petersen
Den daglige leder af spillestedet Generator i Ringkøbing er godt i gang med at booke navne til efteråret: - Jeg tror da på, at det her får en ende på et tidspunkt, siger Anton Bjerg om coronakrisen, der for en tid har sat al koncertaktivitet i stå.

Ringkøbing: I disse tider kan det være rart at have noget festligt og fornøjeligt at se frem til. Hvis du synes godt om sanger og sangskriver Carl Emil Petersen, er det værd at overveje at sætte et kryds i kalenderen ud for fredag 23. oktober.

For dér stempler den 30-årige københavner ind med sin guitar på Generator i Ringkøbing:

- Jeg tror da på, at det her får en ende på et tidspunkt, siger den daglige leder af spillestedet, Anton Bjerg, om coronakrisen, der har tvunget Generator til at trække stikket for en stund.

Anton Bjerg har derfor været nødt til at flytte koncerter med navne som Ringkøbing Big Band og Tørfisk, der nu er sat til at spille henholdsvis 7. og 20. juni:

- Jeg ved ikke, om det er for optimistisk, tilføjer den daglige leder, der også er ved at kigge på en ny dato til en koncert med Elisabeth, der oprindeligt er programsat til midten af april.

Annonce

Koncerter

Indtil videre rummer 2020-kalenderen på spillestedet Generator i Ringkøbing blandt andre disse koncerter:

7. juni: Ringkøbing Big Band

14. juni: Rikke Thomsen

20. juni: Tørfisk

3. september: Dicte

10. september: Bourbon Street Jazzband

18. september: Kenn Lending Blues Band

25. september: Annika Aakjær

23. oktober: Carl Emil Petersen

24. oktober: Suckerpunch

29. oktober: Hugorm

5. december: Grarup Allstars

Kvamms nye trio

Indtil videre ligger det fast, at Danmark mere eller mindre er lukket ned frem til 2. påskedag, hvilket er lig med 13. april:

- Ja, dagsordenen er jo sat, og det er der ud fra, at vi handler. Vi vil ikke foregribe begivenhedernes gang, men sker der ændringer, så tager vi bestik af det, siger Anton Bjerg.

Han fortæller, at det fremkalder en vis glæde i den anden ende, når lederen på Generator ringer til managementbureauer for at booke navne til efteråret; i en tid, hvor de fleste ellers ringer for at aflyse eller udskyde arrangementer.

Ud over Carl Emil Petersen ligger det allerede nu fast, at efteråret på spillestedet i Ringkøbing også kommer til at byde på blandt andre Dicte, Bourbon Street Jazzband, Kenn Lending Blues Band og vestjyske Suckerpunch.

Ligeledes er det netop lykkedes for Anton Bjerg at få en aftale i hus med Nephews mangeårige frontfigur, Simon Kvamm, der torsdag 29. oktober kigger forbi med sin nye trio, Hugorm.

Lokale bands på tur

Sammen med otte andre spillesteder i Jylland varmer Generator også op til at tage del i et nyt projekt, 'Frekvenstur,' hvor hvert spillested udpeger et lokalt band til at være med.

Det udvalgte band forpligter sig til at spille på tre af de ni scener, og på hjemmebanen kommer bandet til at stå øverst på plakaten. I Ringkøbing kommer det til at ske lørdag 26. september.

- Der bliver hyret en turbus, så de kan prøve turnélivet, siger Anton Bjerg, der glæder sig over, at kommunen bakker op med økonomisk støtte.

Som en form for modydelse skal hvert band også tage del i en eller anden form for undervisning, som kan hjælpe nye artister et skridt på vejen i den rigtige retning.

Myggestik ved søerne

Lad os spole lidt tilbage til Carl Emil Petersen, der garanteret synger sin inderligt smukke 'Frit land,' når han - efter planen - indtager scenen på Generator fredag 23. oktober.

Sangen rummer blandt andre disse fine tekstlinjer:

Tilgiv mine øjne / de ser kun fra næsen ned / Hvordan skal jeg kunne bære hele kloden på mit skød? / Hele verdens smerte kommer ikke mine ved / Frit land, frit land, mit sted / Sommeren var gået, da jeg rev mig på din torn / Alt det smukkeste gør ondt / fra myggestik ved søerne / til trådene i bølgerne, der brænder hendes ben / Vi skal kaste os i bølgerne / der slår mod kysten ind / Frit land, frit land, mit sted / Frit land, frit land, frihed.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Narkokøb endte med en på låget

112

Mand gik amok med økse i privat have

Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Pludselig kunne der alligevel udstykkes: Sælger føler sig snydt for halvanden million i sommerhushandel

Ringkøbing For abonnenter

Kære Svend. Næste gang jeg kommer til Danmark, ringer jeg naturligvis til dig... med varm hilsen og høj agtelse, Kathleen Kennedy

Erhverv For abonnenter

130 år og klar til at gå i graven: Billederne viser, hvorfor gammelt mejeri skal miste livet

Annonce