Annonce
Ringkøbing

Career Campus blev en succes: Her får vi venner for livet, siger Mathias og Julia

Mathias Hvidkær Jørgensen og Julia Nicolaisen er meget glade for at bo på Career Campus i Ringkøbing. De regner med at flytte ud i Ringkøbing K, så snart boligforeningen er klar med de første boliger. Foto: Kaj Poulsgaard
Career Campus er blevet præcis den succes, som politikerne og Ringkøbing-Skjern Erhvervsråd håbede på. De 34 værelser i det tidligere plejehjem er konstant lejet ud. For eksempel til et ungt par fra Nordjylland, det snart er klar til at flytte ud i Ringkøbing K.

Ringkøbing: Majda Kadenic Overby er vild med sit job. De sidste otte år har hun haft det overordnede ansvar for Career Campus i Ringkøbing. Og det er et sted, hvor der sker en masse, og hvor der altid er liv og leben i det store køkken og den hyggelige opholdsstue.

I dag er det præcis fem år siden, vi her i Dagbladet skrev om, at daværende borgmester Iver Enevoldsen tog første spadestik til en million-ombygning og modernisering af det tidligere plejehjem.

Det var Realdania, der gennem kampagnen "Stedet tæller" valgte at betale for ombygningen og renoveringen af den flotte gamle Plesner-bygning lige over for Vesterhavshallen.

Artiklen i Dagbladet den 2. april 2016.

Ombygningen blev en stor succes, der cementerede, at det var en rigtig god ide, at Ringkøbing-Skjern Kommune som en af de første kommuner i landet oprettede et Campus, der er målrettet alle højtuddannede videns-medarbejdere, som de lokale virksomheder gerne til tiltrække, og som kommunen gerne vil have som tilflyttere og skatteborgere. Ud over videns-medarbejdere er Career Campus også et tilbud for universitetsstuderende, der er i et praktikophold ved en virksomhed i Ringkøbing-Skjern Kommune.

Annonce

Konstant udlejet

- Vi har 34 værelser, og de er konstant udlejet et sted mellem 90 og 100 procent. Typisk bor arbejderne her i omkring seks måneder, indtil de måske er færdige med et projekt på en arbejdsplads eller til de finder deres egen bolig at bo i, siger Majda Kadenic Overby.

Majda har titlen koordinator i Ringkøbing-Skjern Erhvervsråd stående på sit visitkort, men i praksis laver hun alt lige fra at hjælpe med rengøringen til at skrive lejekontrakter, holde styr på håndværkere og hjælpe beboerne med at finde rundt i den danske måde at gøre tingene på. Det kan godt være en udfordring, når beboerne til alle tider kommer fra alle verdensdele.

- Før corona var der beboere fra 13 lande, lige nu er der lidt flere danskere end normalt, siger Majda Kadenic Overby.

En af de virksomheder, der har haft stor glæde af Career Campus, er Vestas, der tiltrækker vidensmedarbejdere fra Indien. Koordinator Majda Kadenic Overby har de sidste otte år haft ansvaret for Career Campus, som hun betegner som en meget stor succes. Foto: Kaj Poulsgaard

Nøgleordet for Majda Kadenic er, at det skal være ufatteligt nemt at flytte ind på Career Campus, så det ikke skal være et boligproblem, der er afgørende for, om en lokal virksomhed får den nøglemedarbejder, som de lige står og mangler.

- Man kan flytte ind med en tandbørste, en taske med tøj og en ide om, hvor købmanden ligger, så sørger vi for resten, siger Majda Kadenic Overby.

En af de virksomheder, der ofte henviser medarbejdere til tilbuddet, er Vestas, der på den måde nemt kan tiltrække vigtige medarbejdere fra fabrikken i Indien. Da Dagbladet var på besøg, fik Majda da også en snak med tre Vestas-medarbejdere fra Indien.

Annonce

Vi får venner for livet her

Det unge nordjyske par Mathias Hvidkær Jørgensen og Julia Nicolajsen blev uddannet samtidig i Aalborg - han som erhvervsjurist og hun som lærer.

De aftalte egentlig, at de ville flytte derhen, hvor den første fik arbejde. Men sådan kom det ikke til at gå, for Julia fandt et job på en skole i Vig på Sjælland, og der viste det sig umuligt at finde et sted at bo.

- For det første var det et lidt trist sommerhusområde, og for det andet var det alt for dyrt, og jeg endte med at bo få måneder i flere forskellige sommerhuse, siger Julia Nicolaisen.

I dag har hun derfor vikar-arbejde på Lemtorp Skolen i Lemvig, men søger fast arbejde på en skole i Ringkøbing eller omegn, for parret har besluttet sig for at slå sig permanent ned her.

- Jeg fik fast arbejde hos Gældsstyrelsen på Ribovej og er faldet rigtig godt til. Det er virkelig en god arbejdsplads med kolleger helt nede på jorden, der altid er parat til at hjælpe. Samtidig er vi faldet godt til i Ringkøbing, der jo har alt, hvad man kan forvente sig af en god by, så her vil vi rigtig gerne blive boende, siger Mathias Hvidkær Jørgensen.

I øjeblikket bor parret på 25 kvadratmeter på værelse 32. Det er de rigtig glade for, fordi det giver dem mulighed for at spare lidt op til flytningen til Ringkøbing K engang i nær fremtid.

De er også ret begejstret for livet på Career Campus.


Det bedste er faktisk, når tingene bare sker spontant, når der er nogen der spørger, om vi skal spise sammen, og vi så bare sidder og snakker og drikker lidt og får hørt om livet i alverdens lande.

Julia Nicolaisen


- Det er virkelig muligt at få venner for livet her. Det giver et godt netværk i en ny by at starte på den her måde, og vi har haft mange gode oplevelser, siger Mathias Hvidkær Jørgensen, der blandt andet husker kvartfinalen mod Egypten til Håndbold VM, hvor alle sad på kanten af stolene og fulgte den vilde kamp.

- Det bedste er faktisk, når tingene bare sker spontant, når der er nogen, der spørger, om vi skal spise sammen, og vi så bare sidder og snakker og drikker lidt og får hørt om livet i alverdens lande, siger Julia Nicolaisen.

I Dags Dato ser vi tilbage på - og følger op på - begivenheder, der blev omtalt på lige nøjagtig denne dag for en, to, tre, fem eller måske ti år siden i Dagbladet Ringkøbing-Skjern.
 
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce