Annonce
Ringkøbing

Career Campus åbner efter lækker millionrenovering

Værelserne er mellem 12 og 25 kvadratmeter store. De er møblerede med møbler fra Hay. Foto: Jørgen Kirk.

Career Campus åbnede torsdag efter en renovering til syv millioner kroner. De nye værelser er moderne samtidig med, at de beholder ånden fra den gamle bygning.

Ringkøbing: Bygningen Plesnerhus husede tidligere plejehjemmet Aldershvile, men i dag fremstår stedet som et moderne bosted for unge i erhvervslivet.

Career Campus bruges blandt andet, når vestjyske virksomheder får nye medarbejdere, som lige skal se området an. Her kan de bo i op til 12 måneder, og stedet er populært især blandt unge, som lægger vægt på det sociale liv. Og torsdag eftermiddag slog Career Campus dørene op til spritnye værelser i centrum af Ringkøbing.

Det er Ringkøbing-Skjern Erhvervsråd, som står for Career Campus. Renoveringen har tilført fire nye værelser, samtidig med at otte af de gamle blev moderniseret.

- Det er fantastisk at vise det frem efter renoveringen. Rammerne er blevet meget bedre. Vi har været lidt forsigtige med at prøve at leje værelserne ud endnu, fordi håndværkerne først skulle blive færdige, men nu er vi klar, siger Lene Hindbo fra Erhvervsrådet.

Normalt plejer de fleste af værelserne at være lejet ud, og det, tror Lene Hindbo også, fortsætter med de nye.

- Man skal være hurtig, hvis man gerne vil have et værelse. Vi har en tre-fire fra de gamle værelser, som gerne vil flytte over i de nye, siger hun.

De brede gange skal bruges som en slags fællesareal. Hver værelse har sinegen lille entré. Foto: Jørgen Kirk.

Færdig i sidste øjeblik

Det er Brøgger Arkitekter, som har stået for den omfattende renovering. Undervejs stødte de på problemer med taget, men efter hårdt arbejde nåede håndværkerne lige akkurat at blive færdige.

- Det er kun et par timer siden, vi tog de sidste stilladser ned. Vi har haft nogle udfordringer, men vi nåede det, og jeg er rigtig glad for resultatet, siger arkitekt Rasmus Thrane.

De nye værelser ligger på en lang gang, hvor de hver har en lille bænk og en halvåben entré.

- Idéen er, at man kan sidde derude og måske læse en bog og så lige sige hej, når folk går forbi. Vi ville gerne prøve at skabe et ekstra fællesareal i de brede gangen, så det ikke går til spilde, siger Rasmus Thrane.

De renoverede værelser koster 3.500 kroner om måneden, mens de nye koster mellem 4.000 og 4.500 kroner. Værelserne er mellem 12-25 kvadratmeter store og har alle tilhørende badeværelse. Career Campus har et stort fælleskøkken, spisestue og tv-stue.

Rasmus Thrane fra Brøgger Arkitekter har lagt meget vægt på at beholde den gamle bygnings sjæl i de nye værelser.Foto: Jørgen kirk
Værelserne er meget forskellige på grund af den gamle bygnings udformning. På første sal har man foreksempel fjordudsigt. Foto: Jørgen Kirk.
Lene Hindbo står for driften af Career Campus. Hun glæder sig over, at de nu er klar til at tage imod flere nye beboere. Hun lægger særligt vægt på, at man her kan få et social fællesskab, som kan være svært, når man kommer til en ny by. Foto: Jørgen Kirk.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce