Annonce
Erhverv

Café Teske fik besøg af det gastronomiske rejsehold

Café Teske havde i denne uge besøg af kokken Nicolas Min Jørgensen og Zenia Strunck Mikkelsen, der er uddannet i oplevelsesøkonomi. Foto: Johan Gadegaard
I denne uge har Café Teske haft besøg af et inspirationshold fra Det Gastronomiske Rejsehold. Café-mutter Esther Haubjerg Jørgensen fik tip og ideer til både menukort og storytelling samt stor ros for den unikke cafe.
Annonce

Ringkøbing: Café-mutter Esther Haubjerg Jørgensen glemmer ikke onsdag og torsdag i denne uge lige med det første. Uge otte bød nemlig på besøg af to udsendinge fra Det Gastronomiske Rejsehold.

Det er Erhvervsministeriet, der finansierer rejseholdet, og fokus for de to udsendte konsulenter ligger på videreudvikling af det bestående koncept på de steder, de besøger.

- Det er meget vigtigt at understrege, at vi er et inspirationshold og ikke et redningshold. Vi skal være med til at sikre, at standarden holdes høj, og så vil vi gerne lave lidt larm, så endnu flere kommer til at kende de gode steder, som for eksempel Café Teske, siger Nicolas Min Jørgensen.

For ham var der en ekstra vinkel ved at komme på arbejdsbesøg i Ringkøbing. Nicolas Min Jørgensen blev nemlig udlært på Hotel Fjordgården.

Siden har han blandt andet være meget aktiv på kokkelandsholdet, og han var køkkenchef på restauranten Substans i Aarhus i den periode, hvor restauranten fik en Michelin-stjerne.

I dag er han selvstændig med firmaet "Min Mad", der udover at lave selskabsmad ud fra konceptet "grøn sæsonmad", også giver råd og vejledning til andre virksomheder i restaurationsbranchen.

- Mange restauranter i turist-Danmark bliver lidt fanget i, at gæsterne efterspørger store portioner, og så er restauranterne ikke så gode til at kommunikere ud, at der er andre muligheder. Meget af det, der er nyt ude i landet, har været nyt i Aarhus eller København i fem år, hvor man er meget bedre til at kommunikere ud, at nu prøver vi noget nyt, og derfor er kunderne også mere med på det. Derfor hører vi tit sætninger som "Vi var slet ikke klar over, at det her smagte så godt" eller "Fantastisk at man kan blive så mæt af grøntsager", siger Nicolas Min Jørgensen.

Han håber, at Café Teskes kunder vil bakke op det, hvis Ester Haubjerg Jørgensen vælger at udvide menukortet med nogle nye spændende retter.

- Det fortjener stedet her. Det er i øvrigt fantastisk at komme et sted, der emmer så meget af, at det netop er Esther, der driver det. I København eller Aarhus er der mange steder, der er langt mere upersonlige, og hvor man blot kopierer naboen, hvis han har succes med at sætte en lav sofa ind i sin restaurant, siger Nicolas Min Jørgensen.

Det er meget vigtigt at understrege, at vi er et inspirationshold og ikke et redningshold. Vi skal være med til at sikre, at standarden holdes høj, og så vil vi gerne lave lidt larm, så endnu flere kommer til at kende de gode steder, som for eksempel Café Teske.

Nicolas Min Jørgensen, kok

Annonce

Historierne er her

Zenia Strunck Mikkelsen var også begejstret for besøget hos Café Teske, hvor hun sammen med Esther Haubjerg Jørgensen kastede et kritisk blik på kommunikationen - både i selve cafeen og på de sociale medier.

- Café Teske gør det ret godt alle steder, så det er mest småting, vi har talt om i forhold til tekster på menukort med videre. Og så har vi talt om, at Café Teske kan gøre meget mere ud af storytelling i forhold til antikviteterne, selve stedet, de gamle bygninger og maden. De kender jo godt historierne, siger Zenia Strunck Mikkelsen.

- Esther har godt styr på køkkenet og cafeen, men hun og personalet har også rygende travlt, og derfor kan det være svært at få tid til den her slags forløb. Men vi er glade for, at Esther tog imod tilbuddet. Nu er vi så lidt spændt på, hvad hun siger, når vi om et halvt år vender tilbage for at høre, hvordan det går med de retter, som Nicolas Min Jørgensen har hjulpet Esther med at udvikle ud fra de ønsker hun havde, siger Zenia Strunck Mikkelsen.

Annonce

Menuen blev bedømt

Nicolas og Esther bespiste torsdag aften 60 kunder med de retter, som de to havde udviklet på sammen.

Hver gæst fik en ret, som de bagefter skulle bedømme.

Retterne var for eksempel burger med bøf og tomat chutney. Kyllingeburger med hummus og syltede løg. Fiskeburger med sellerisalat og dildagurker. Skaller med fiskeruller og rejer i dildcreme samt skaller med plukket økologisk kylling, asparges og citroncreme.

- Jeg er meget spændt på at få nærlæst kommentarerne. Smag er jo meget individuelt, så det er dejligt at have så mange dommere på, siger Esther Haubjerg Jørgensen.

Et løft til spisesteder

Det Gastronomiske Rejsehold, der er finansieret af Erhvervsministeriet, handler om at løfte spiseoplevelsen hos lokale spisesteder. Mere konkret er formålet med projektet at sikre:

- Højere kvalitet i spiseoplevelsen og deraf mulighed for bedre priser og/eller øget salg.

- Afsætning af flere lokale fødevarer til lokale spisesteder. Det skaber mere autentiske oplevelser, små lokale producenter får øget afsætning og turisterne tager hjem som ambassadører for danske fødevarer.

- Nye oplevelsesprodukter som kurser, ture, foredrag med videre baseret på mad og gastronomi.

Projektet løber fra 2019 til 2022 med mindst 40 forløb årligt med spisesteder i hele landet.

Rejseholdet drives af Food Organisation of Denmark (FOOD) og består af en række danske topkokke og en gruppe kommunikations-og projektfaglige mennesker med indgående kendskab til restaurations-og fødevarebranchen.

Café Teske fik besøg af kokken Nicolas Min Jørgensen og Zenia Strunck Mikkelsen, der på Aarhus Universitet er uddannet i oplevelsesøkonomi.

Esther Haubjerg Jørgensen (bagerst) og Gitte Roslev i køkkenet på Café Teske. I vintersæsonen er der tre fastansatte i cafeen. I højsæsonen kan cafemutter trække på 24 mennesker for at få vagtplanen til at gå op. Café Teske kan bespise 60 mennesker på én gang. Foto: Johan Gadegaard
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Skjern Håndbold For abonnenter

19-årige Svend labber ligaspilletid i sig: Skiftet til Skjern har været helt perfekt

Debat

Diakoni: Rækkefølgen er afgørende

Skjern Håndbold For abonnenter

Målmændene kiksede, da Skjern mistede sejren: Med flere redninger havde vi hevet den hjem

Skjern Håndbold

Skjern spiller bedre og bedre, men sakker bagud: Cheftræner havde gerne set dobbelt pointhøst

Annonce