Annonce
Ringkøbing

Café med erindringer: Hospiceformand fortæller om 40 år i sygeplejekitlen

I næsten 40 år var sygeplejerske Vera Kristensen ansat på det gamle sygehus i Ringkøbing. PR-foto

Ringkøbing: Næste gæst i stolen i erindringscaféen i Ringkøbing Rådhushal er Vera Kristensen fra Hvide Sande, der vil fortælle om sine næsten 40 år som sygeplejerske på det gamle Ringkøbing Sygehus. Det sker i Ringkøbing Rådhushal tirsdag 4. februar kl. 14.30-16.

Det er Ringkøbing Lokahistoriske Arkiv og Ringkøbing-Skjern Bibliotekerne, der igen arrangerer erindringscaféen.

Vera Kristensen blev uddannet som sygeplejerske i Thisted, inden hun i 1966 blev ansat på sygehuset i Ringkøbing. Hendes første opgave på sygehuset var hovedrengøring, en noget usædvanlig opgave, men dengang gjorde en sygeplejerske hvad hun blev bedt om – uanset hvad det var.

I sin tid på sygehuset var hun ansat på kirurgisk afdeling og på fødeafdelingen. I erindringscaféen vil hun fortælle om livet på sygehusets gange, arbejdet med patienterne og kolleger gennem tiden.

Hun kan også fortælle om tilblivelsen af Anker Fjord Hospice, hvor hun nu sidder som formand for bestyrelsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kultur For abonnenter

Krig og nye gæster påvirker hverdagen på Badehotellet: Sæson 7 balancerer fermt mellem feelgood og mere alvorsfulde takter

Læserbrev

En ommer: Lad dog Skjern Produktforretning få lov at udvide

Læserbrev: Hvad er det, teknik og miljøudvalget spænder ben for? I disse grønne omstillingstider, endelig er der en virksomhed, der vil vækste, som I så vil bremse. Hvorfor kan produktforretningen ikke få lov at udvide med en ny hal? Jeg forstår da godt dit synspunkt, John Christensen, med at det er træls, at man har investeret i industrigrunde, som ikke er i brug. Det kunne ellers blive et flot syn med 4-6 meter høje rustne metalskrot-bunker i Skjern industrikvarter, har I tænkt på dette? Hvad så, hvis Ådum autoophug og Ringkøbing autoophug også vil udvide? Så skal de jo også flytte ind i industrikvarteret, som jo så snart ville blive for lille, men fantastisk farvestrålende at se på. Nej prøv for en gangs skyld ikke at se på kroner og øre, men brug den fornuftige del af hovedet. Er der nogle, der kan finde bedre placeringer til disse industrier end der, hvor de nu ligger? Hvem generes af Skjern produkthandel, hvor den er i dag? Jeg har læst om en tidligere miljømedarbejder ved kommunen, at der aldrig har været problemer med miljøet, så hvorfor prøve at tvinge dem til at flytte. Måske ud af kommunen, og væk er både arbejdspladser og skattekronerne. Men det har I jo prøvet før med HV transport i Hover. Synes I, det var en god ide? Hvor mange arbejdspladser og skattekroner kostede det? At man kan fejle én gang er da ikke ensbetydende med, at kommunen skal blive ved med dette. Jeg tror ikke, der er ret mange, som kører forbi Ringkøbingvej 17, der er klar over, hvad der ligger fantastisk flot gemt bag beplantede jordvolde og træer, nej lad blot dem udvide, hvis de har brug for dette. Måske til et par nye medarbejdere, som så kunne betale skat i kommunen. Og det kunne måske også være tænkeligt, at virksomheden også kunne lave mere overskud, som så kunne komme kommunekassen til gode. Det ville i hvert fald ikke ske, hvis den skulle flytte til industrikvarteret. Det er en ommer, teknik og miljøudvalg. Brug den fornuftige del af hovedet denne gang.

Danmark

Få overblikket: Det kæmper borgmestrene om i slag om milliarder

Annonce