Erhverv

'Café Lidt af hvert' har åbnet

Henriette Belling serverer en kop kaffe for Lene Green Laugesen, mens Majbritt Kristensen (tv) og Heidi Sundgaard bag disken ser til. Foto Poul Osmundsen.
Vester Strandgade har fået et nyt tilbud; G-Faktor har skabt ny arbejdsplads med social profil.

RINGKØBING: Det dufter dejligt af kaffe i lokalet. Men Vester Strandgades nye café bærer ikke uden grund navnet "Lidt af hvert".

På hylderne er der forskellige former for brugskunst, delikatesser og lignende - ikke mindst klar-til-salg-gavepakker - hver især forsynet med fint lille hæklet dannebrogsflag.

De er hæklet af Majbritt Kristiansen, og det er noget, ikke mindst tyske turister sætter pris på, fortæller Lene Green Laugesen, leder af G-faktor.

Majbritt Kristiansen er fleksjobber på grund af en dårlig skulder, og sammen med Henriette Belling, også fleksjobber, passer hun den nye café, sideløbende med, at de også arbejder i G-faktors genbrugsbutik lige inde ved siden af.

- Da Tante Blå flyttede til gågaden, blev butikken ledig; og vi har længe ønsket at skabe en lille butik med andre varer end genbrugsbutikken, siger Lene Green Laugesen.

G-faktor har et stærkt socialt sigte, og arbejder for at skabe arbejdspladser til mennesker, der har lidt svært ved at hænge på arbejdsmarkedet på normale betingelser. Ved at lave Café Lidt af hvert får G-faktor nogle flere strenge at spille på i den sammenhæng, understreger Lene Green Laugesen.

Majbritt Kristiansen og Henriette Belling passer indtil videre cafeen sammen med Heidi Sundgaard, gennem adskillige år frivillig i G-faktor.

- Vi har ikke så meget plads, men man kan komme ind, og få sig en kop kaffe og sætte sig ned - eller man kan købe kaffen til at tage med, siger Lene Green Laugesen.

Og så kan man jo benytte lejligheden til at se på de fine ting, cafeen har på hylderne.

- Når vejret bliver til det, kan man også tage kaffen med om i vores dejlige gårdhave, tilføjer hun.

Majbritt Kristiansen og Henriette Belling er glade for de muligheder, G-faktor har givet dem.

- For mig har det betydet meget at være her. Jeg udfordrer mig selv kreativt, og får en meningsfuld hverdag, siger Majbritt Kristiansen.

- Trygheden, jeg oplever her, betyder noget. Der kommer ro på, siger Henriette Belling.

0/0
Annonce
Erhverv For abonnenter

Én ansøgning til fuldtidsjob: Min hovedpine er, hvordan vi skal skaffe arbejdekraft

Annonce
Annonce
Erhverv

HSHansen højt til vejrs: Skal lave facaden på 14 etagers højhus i Aarhus

Erhverv

Rådgiveren rykker ud, når der skal forandringer til

Erhverv

Vestjysk maskinforhandler måtte sælge ud for at bevare lokalt John Deere-salg

Erhverv

Her er Østjyllands bedste iværksættere

Erhverv

Traktoren skal helst være John Deere – men ikke for enhver pris

Erhverv

Pas på faldgruberne ved leasing af bil