Erhverv

'Café Lidt af hvert' har åbnet

Henriette Belling serverer en kop kaffe for Lene Green Laugesen, mens Majbritt Kristensen (tv) og Heidi Sundgaard bag disken ser til. Foto Poul Osmundsen.
Vester Strandgade har fået et nyt tilbud; G-Faktor har skabt ny arbejdsplads med social profil.

RINGKØBING: Det dufter dejligt af kaffe i lokalet. Men Vester Strandgades nye café bærer ikke uden grund navnet "Lidt af hvert".

På hylderne er der forskellige former for brugskunst, delikatesser og lignende - ikke mindst klar-til-salg-gavepakker - hver især forsynet med fint lille hæklet dannebrogsflag.

De er hæklet af Majbritt Kristiansen, og det er noget, ikke mindst tyske turister sætter pris på, fortæller Lene Green Laugesen, leder af G-faktor.

Majbritt Kristiansen er fleksjobber på grund af en dårlig skulder, og sammen med Henriette Belling, også fleksjobber, passer hun den nye café, sideløbende med, at de også arbejder i G-faktors genbrugsbutik lige inde ved siden af.

- Da Tante Blå flyttede til gågaden, blev butikken ledig; og vi har længe ønsket at skabe en lille butik med andre varer end genbrugsbutikken, siger Lene Green Laugesen.

G-faktor har et stærkt socialt sigte, og arbejder for at skabe arbejdspladser til mennesker, der har lidt svært ved at hænge på arbejdsmarkedet på normale betingelser. Ved at lave Café Lidt af hvert får G-faktor nogle flere strenge at spille på i den sammenhæng, understreger Lene Green Laugesen.

Majbritt Kristiansen og Henriette Belling passer indtil videre cafeen sammen med Heidi Sundgaard, gennem adskillige år frivillig i G-faktor.

- Vi har ikke så meget plads, men man kan komme ind, og få sig en kop kaffe og sætte sig ned - eller man kan købe kaffen til at tage med, siger Lene Green Laugesen.

Og så kan man jo benytte lejligheden til at se på de fine ting, cafeen har på hylderne.

- Når vejret bliver til det, kan man også tage kaffen med om i vores dejlige gårdhave, tilføjer hun.

Majbritt Kristiansen og Henriette Belling er glade for de muligheder, G-faktor har givet dem.

- For mig har det betydet meget at være her. Jeg udfordrer mig selv kreativt, og får en meningsfuld hverdag, siger Majbritt Kristiansen.

- Trygheden, jeg oplever her, betyder noget. Der kommer ro på, siger Henriette Belling.

0/0
Danmark

Danmarks billigste hus solgt i løbet af et døgn

Erhverv

Samlet årsmøde krydret med Thise-ost

Erhverv

Natarbejde i banken blev afsluttet med champagne og pølsevogn

Tophistorier

Erhverv

Modekoncern konkurs: 26 butikker i fare for at lukke

Erhverv

Køb eller leasing? Tal med banken først

Erhverv

Problemknuserne: Tre bud på, hvordan vi reducerer stress på virksomheder og blandt ansatte

Erhverv

Find din indre power

Erhverv

Der kommer liv i Hvidbergs Bageri igen

Erhverv

Kallesoe fejrer 50 år med stor udvidelse