Annonce
Læserbrev

Byudvikling - Hvad sker der dog lige i Søndervig?

Læserbrev: Hvordan skal Søndervig udvikle sig, så kvaliteten af byens rum løftes til gavn for turismen og dem, som bor og arbejder i byen? Det var indledningen til borgermøde, som blev holdt om byens udvikling.

Og ja – det er jo et særdeles spændende og vigtigt spørgsmål for den kommende udvikling af Søndervig. Der sker jo virkelig meget i Søndervig, og en helhedsplan er nødvendigt, såfremt man skal undgå, at udviklingen sker efter det for hånden værende søms princip – altså mere eller mindre tilfældigt.

Med støtte fra Realdania har kommunen derfor bedt arkitektfirmaet Møller & Grønborg komme med forslag til dette. I dette indhentes der også inspiration fra mange forskellige aktører i og omkring Søndervig.

Der blev afholdt et meget velbesøgt borgermøde 29. januar, hvor arkitektfirmaet kom med mange gode ideer og tanker, herunder også hvorledes fremtidige p-pladser og butikker kan indgå i en helhed der løfter hele byen.

Som jeg husker det, blev det oplyst, at udviklingsplanen skulle konfirmeres af byrådet lige omkring sommerferien – altså her i 2020.

Det var derfor med ret stor undren, jeg læste i Dagbladet, at teknik- og miljøudvalget (TMU) i sit sidste møde besluttede, at der i den kommunale planlægning for Nyhavn-området skal gives mulighed for en dagligvarebutik.

Man tænker: Hvad sker der dog lige her?

Byrådet har altså godkendt og igangsat en udviklingsplan for Søndervig, som skal forelægges og godkendes af byrådet indenfor de nærmeste 4-6 måneder.

Så beslutter TMU nu, at der i den kommunale planlægning skal gives mulighed for en dagligvarebutik i Nyhavn-området. Det virker jo helt absurd- at TMU ikke vil afvente den politiske proces, hvor der jo netop (forhåbentlig) vil blive givet/tegnet nogle politiske streger til, hvilken retning byrådet ønsker, Søndervig skal udvikle sig, som administrationen og andre udvalg efterfølgende kan arbejde efter, så man netop får en helhed i byens udvikling.

Hvad mon grunden er til, at TMU – efter min mening – kortslutter en så vigtig proces? Hvorfor kunne man ikke vente, til udviklingsplanen er godkendt? Det havde været mere rigtig – også i forhold til de interessenter, der medvirker i udviklingsplanen.

Og Salling Group har jo tid nok – efter hvad der er oplyst i Dagbladet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce