Annonce
Ringkøbing

Byrådsmedlem udpeger sin favorit som folketingskandidat

Byrådsmedlem Svend Boye Thomsen ved, hvem han vil stemme på. Foto: Søren Palmelund

Ringkøbing-Skjern: Den 20. august skal Venstres medlemmer ved en afstemning afgøre, om det skal være Kenneth Mikkelsen, Birgitte Vinding, Sebastian Korsbakke eller Dorte Jarlby, der skal være Venstres kandidat til næste folketingsvalg i 2019.

Ringkøbing-kredsen regnes for at give Venstres kandidat en stensikker billet til Folketinget.

Foreløbig har erhvervsdirektør Kenneth Mikkelsen, Herning, sikret sig officiel opbakning fra Venstreforeningen i Spjald-Grønbjerg-Hover-Ølstrup, mens Ringkøbing Venstre bakkede op om Lennart Qvist, som dog onsdag valgte helt at melde sig ud af Venstre.

Nu er der kommet endnu en støtteerklæring til en af kandidaterne. Den går til den 26-årige jurastuderende Sebastian Korsbakke, der stammer fra Silkeborg.

Det er Venstre-byrådsmedlem Svend Boye Thomsen, der nu melder ud efter at have overværet kandidaternes præsentationsmøder i Videbæk og Tarm.

Svend Boye kalder Korsbakke for "en gave til Ringkøbing-Skjern" og anbefaler medlemmer at gøre ham til Venstres folketingskandidat.

"Han demonstrerede på imponerende vis, at han på meget kort tid har formået at sætte sig ind i lokale forhold, som har betydning for borgere i Ringkøbing-Skjern Kommune, og han havde en stribe løsningsforslag på en række helt konkrete udfordringer. Hans hjerte banker tydeligvis også for de små samfund med forslag om oprettelse af satellitlægehuse i byer, som ikke er store nok til et egentligt lægehus samt et stort fokus på friskolerne og nærpolitiet", lyder skudsmålet fra Svend Boye Thomsen.

På mandag er holdes det tredje og sidste præsentationsmøde i ROFI-Centret i Ringkøbing.

Svend Boye Thomsens anbefaling kan læses her.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Bøjer de i vinden? Vesterhav Syd og vores lokale erhverv

Læserbrev: Er Energistyrelsen og Vattenfall ligeglade med vore lokale erhverv? Og hvad agter byrådet nu at gøre? De spørgsmål stiller vi os uvilkårligt, efter at aktindsigt har vist, hvad VVM-tillægget for Vesterhav Syd-møllerne skal indeholde. Som du kan læse nedenfor, udelades nemlig to helt fundamentale undersøgelser for turismen og fiskeriet. Bevares, der kommes vidt omkring med “kollisionsrisiko for trækfugle og flagermus” samt “sejladsforhold og lystfiskeri i undersøgelsesområdet”, og meget andet mere eller mindre (u)nyttigt. Men som med mange af den slags rapporter er det værd at bemærke sig, hvad der ikke skal afdækkes i VVM-tillægget. Og her springer særligt to forhold i øjnene. Både at (s. 11) “Der skal ikke redegøres for økonomiske eller konkurrencemæssige forhold i relation til turismeerhvervet”. Det skriger jo til himlen med turismen som vort største erhverv og i betragtning af, at det nationale Center for Kystturisme er placeret i netop Hvide Sande. Og at der godt nok (s. 22) skal undersøges, hvad indvirkningerne er på fiskeriet, men IKKE hvorvidt det kan gøres muligt at fiske mellem møllerne. Eventuelt blot for mindre fartøjer under for eksempel 20, 15 eller 12 meter. Dette til trods for, at der i flere høringssvar er opfordret til at få netop dette klarlagt. Derimod skal der (s. 26) redegøres for kumulative effekter for andre planlagte projekter, i både Danmark, Holland og Tyskland. Og betydningen for de klimapolitiske mål og CO2-reduktionen skal beskrives. Alt sammen noget meget overordnet og fjernt for os, der bor her. Men noget, der kan bruges i den luftige argumentation for den grønne omstilling på Christiansborg. Det virker nu, som om projektet skal klemmes igennem! Og Energistyrelsen helt bevidst vælger at undlade krav om inddragelse af netop de to argumenter, der kan være med til at flytte Vesterhav Syd langt til havs. Nemlig at turismens indvendinger skal tages alvorligt, og fiskernes tabte fiskevand - ved at flytte møllerne længere til havs - kan kompenseres ved at åbne for fiskeri mellem møllerne. To forhold, der kan tale for at flytte møllerne, belyses nu helt bevidst ikke! Og Vattenfall erkendte jo på et møde d. 1. marts 2018 i Søndervig, at det drejer sig om småpenge, for at flytte møllerne … så hvorfor ikke? Nu hvor der også er god tid til at ændre i projektet … Hvad gør byrådet, formanden for erhvervsudvalget Søren Elbæk eller borgmesteren? Overlader de det endnu engang til brancheorganisationerne og de små erhvervsdrivende? Eller mander de sig op og går i brechen for to store erhverv i kommunen? Eller bøjer de i vinden? Jens Bollerup, cand. merc., Geflevej 221, Hvide Sande Dan Broesch Jensen, cand. merc. aud., Lyngvejen 100, Klegod Tonny Lemqvist, maskinmester, Præstegårdsmarken 35, Velling Karsten Fyhn, sommerhusudlejer, Sønder Klitvej 20, Hvide Sande Birgitte Vinding, journalist, Stauning Finn Ebbe Jakobsen, advokat, Beddingen 7, Ringkøbing Jens Møller, forretningsdrivende, Bakkevej 22, Hvide Sande

Annonce