Annonce
Hvide Sande

Byrådsmedlem og Vesterhav Syd-kritiker: Nu skal vi presse kystmøllerne længere ud

Byrådsmedlem Gitte Kjeldsen (V) håber, at der nu kan lægges politisk pres på Vesterhav Syd-projektet, så møllerne bliver flyttet længere ud. Arkivfoto: Jørgen Kirk.

Byrådsmedlem Gitte Kjeldsen (V) kalder det en tidlig julegave, at Energiklagenævnet kræver VVM-tillæg for Vesterhav Syd-projektet- Hun mener det giver en politisk åbning for at flytte møllerne.

Vestkysten: Der er ikke kun sommerhusejerne, som nu øjner en mulighed for at få flyttet de omstridte Vesterhav Syd-møller længere fra kysten efter Energiklagenævnets nye krav om et VVM-tillæg.

Det samme gør byrådsmedlem og kritiker af mølleprojektet, Gitte Kjeldsen (V).

- Det er en tidlig julegave. Jeg er meget tilfreds med, at Energiklagenævnet med sin afgørelse siger, at opstillingsmønsteret for møllerne er ændret siden VVM-redegørelsen blev lavet, og at der derfor skal laves et tillæg, som afspejler det virkeligheden. Jeg håber, at det vil give anledning til at flytte projektet ud på de 20 kilometer, som vi er mange, der har ønsket, siger hun.

Gitte Kjeldsen har som byrådsmedlem med til at sige god for, at der kunne sættes kystnære møller op ud for Holmsland Klit. Men da det gik op for hende, at de 20 møller skulle placeres 4-10 kilometer fra kysten, trak hun støtten, og har siden kæmpet for at få møllerne længere ud, og få dem sat op i et mindre rodet mønster, end det planlagte.

Vesterhav Syd-kritikeren mener at Energiklagenævnets nye krav kan bruges til at lægge et politisk pres for at ændre projektet.

- I dag koster det ikke mere at placere møllerne ude på 20 kilometer, og der er ikke behov for statsstøtte til havvindmøller. Derfor bliver projektet ikke dyrere for staten. Derfor skal vi presse på politisk både i byrådet og på Christiansborg, mener hun.

Også Energiselskabet Vattenfall, der står bag de kommende møller, bør bruge den ufrivillige timeout fornuftigt, mener Gitte Kjeldsen.

- Det må få Vattenfall til at tænke over, hvad der vil være mest rigtige. Jeg er ikke imod vindmøller, men mener, at man skal tænke sig godt om, hvor man placerer dem, siger hun.

Formand for Sammenslutningen af grundejerforeninger på Holmsland Klit, Thue Amstrup-Jørgensen, mener at man helt bør droppe det oprindelige Vesterhav Syd-projekt.

- Man vil fjerne 600 klagesager fra sommerhusejerne, tilgodese miljøet og turismen, og man kan samle både Vesterhav Syd og Nord ude på de nye placeringer 20 kilometer fra land. Der må da være nogen, som kigger sig selv i øjnene og siger: Vi har tænkt os om, sagde Amtrup-Jørgensen til Dagbladet fredag.

Vattenfall selv har været fåmælt om det nye krav og vil afvente en reaktion fra Energiklagenævnet.

Det har ikke været muligt at træffe Thomas Danielsen (V), der er formand for Folketingets energiudvalg, for en kommentar til den seneste udvikling i sagen om Vesterhav Syd-møllerne. Han har tidligere erklæret sig parat til at flytte møllerne, men har beklaget, at der ikke var politisk opbakning til det, mens tid var.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Ringkøbing-Skjern

S-byrådsmedlemmer bag opsigtsvækkende forslag: Pil testmøllerne i Lem Kær ned efter seks år

Skjern Håndbold

Skjern-cheftræner efter kæmpe pokal-skuffelse: Det har været en sæson med røven i vandskorpen

Annonce