Annonce
Ringkøbing

Byrådsmedlem advarer: Vi kan komme til at hænge på Naturkraft-underskud og jeg vil ikke give en krone

40.000 gæster har indløst billet til Naturkraft de første tre måneder. Det er langt færre end forventet. Arkivfoto: Søren Palmelund

Ringkøbing: Det offentlige skal holde sig fra at lege iværksætter.

Sådan lyder den klare besked fra løsgængeren Svend Boye Thomsen, som i et opslag på Facebook fastslår, at han ikke vil lægge stemmer til at støtte oplevelsesparken Naturkraft med så meget som en krone mere, end den allerede har fået.

Kommentaren er en reaktion på Dagbladets artikel om, at Naturkraft - som Ringkøbing-Skjern Kommunen har støttet med 100 millioner kroner - i løbet af sine første tre måneder kun har haft 40.000 betalende gæster. Det er væsentligt færre end forventet.

Annonce

I artiklen forklarer direktør Peter Sand, at udbruddet af coronavirus er en afgørende forklaring på, at den vestjyske attraktion har fået en svær start, men understreger samtidig, at det ikke spænder ben for den fortsatte udvikling af oplevelsesparken.

Det formilder dog ikke Svend Boye Thomsen, som skriver:

- Jeg køber af mange grunde ikke, at det skyldes corona-krisen, og jeg frygter, at kommunen om ganske få år vil skulle forholde sig til, om man vil dække et vedvarende driftsunderskud på parken. Hvis jeg får ret i det, kan jeg kun sige herfra, at jeg kommer ikke til at stemme for, at der skal bruges så meget som en krone på det.

Ifølge løsgængeren er det en kommunal opgave at drive plejehjem, skoler og børnehaver og lignende - men ikke finansiere en oplevelsespark -  "hverken i anlægsfasen eller i driftsfasen", som han noterer.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Ringkøbing-Skjern

Ro på vestjysk S-bagland: En enkelt har meldt sig ud i protest, men der er generel opbakning til partilinjen

Ringkøbing-Skjern

Torsdagens coronatal: Indleder Kristi himmelfartsferien med meget få nye smittede

Annonce