Skjern

Byrådet cementerer opbakning til ny Rækker Mølle-hal

Den kommende hal 2 i Rækker Mølle kan alligevel regne med at få lokaletilskud, efter et enigt byråd bakkede op om ny beslutning. Arkivfoto
Vi er blevet klogere, lød begrundelsen fra politikerne for, at Rækker Mølle alligevel får lokaltilskud til sin kommende hal 2.

Rækker Mølle: Nu er det stensikkert.

Folkene bag en ny hal i Rækker Møller kan se frem til kommunalt lokaletilskud ligesom kommunens øvrige haller, selv om kultur- og fritidsudvalget for nylig vedtog et omgående stop med nye lokaletilskud.

Det blev cementeret på byrådsmødet tirsdag, hvor kultur- og fritidsformand Erik Viborg (V) havde bedt om at få sagen på dagsorden for at omgøre den omstridte udvalgsbeslutning.

Det var nemlig ikke fair, at udvalget fjernede muligheden for lokaltilskud til det nye halprojekt uden varsel, mener formanden.

- Selv om ingen i dag har mere end 10 minutters kørsel til nærmeste hal, og at vi i virkeligheden har halgulve nok her i kommunen, så må vi erkende, at projektet i Rækker Mølle var længere fremme, end vi havde regnet med, og derfor er det rimeligt at omstøde flertalsbeslutningen fra kultur og fritidsudvalget, sagde Erik Viborg på byrådsmødet.

Den melding glæder blandt andre Henrik Andersen (KD) og Irene Lund Pedersen (S), som begge var imod at snuppe det forventede lokaletilskud til den kommende hal i Rækker Møller og derfor stemte imod i udvalget.

- Vi trak tæppet væk under nogle ildsjæle, og det var ikke i orden, sagde Henrik Andersen.

Jesper Lærke fra Fjordlisten havde i første omgang stemt for at stoppe lokaletilskuddet til Rækker Mølle, men har siden skiftet mening.

- Jeg synes, det er en styrke, at vi som politikere kan gå ud og sige, at vi er blevet klogere og derfor er parat til at træffe en ny beslutning, sagde han om kursændringen.

Løsgængeren Lennart Qvist ville vide, om Rækker Mølle-folkene er gjort opmærksom på, at forudsætningerne for lokaletilskuddet kan ændre sig over tid.

Udvalgsformand Erik Viborg understregede, at "ingen ved, hvad morgendagen bringer", og det er man godt klar over i Rækker Mølle.

Men foreløbigt kan den nye hal altså se frem til lokaletilskud på linje med de øvrige haller i kommunen.

0/0
Annonce
Forsiden netop nu
Skjern

Flere vil i de ukendtes grav - kirkegård åbner ny afdeling med anonyme grave

Danmark

DMI varsler hedebølge: Mere end 28 grader i flere dage i træk

Vestjylland For abonnenter

Varmen og orm er værre end antallet af genudsættelser af vardelaks

Vestjylland For abonnenter

Leo fra Vemb blev 80 år: - Han var en klippe

Leder For abonnenter

Det mener Dagbladet: Lyt til 'praksis-partisanens' gode råd

Praksis-partisan. Sådan kalder Peder Sørensen sig selv. Han har gennem 11 år været leder af Produktionsskolen i Skjern og ved derfor af erfaring, at en praktisk tilgang til liv og læring virker bedre end alverdens bøger. I hvert fald for de elever, som er kommet på netop den skole, fordi de af den ene eller den anden grund er løbet sur i det almindelige skolesystem. Mange af dem har ikke verdens bedste oplevelser med sig i skoletasken, og før de kan blive klar til igen at binde an med bøger og teori, skal de lære at tro på sig selv. Det sker ifølge Peder Sørensen bedst gennem netop praktisk arbejde. Det er i der, langt hovedparten af eleverne har deres styrke, og det er derfor her, der er en basis, man kan bygge en selvtillid op på. At det virker, viser de tørre tal fra skolen i Skjern: 70 procent af eleverne er kommet videre i uddannelse eller arbejde. Med andre ord masser af solstrålehistorier om mennesker, der blev grebet, efter at de var snublet i starten, og som lærte at stå på egne ben. Men nu er det slut: Skolens seneste afgangshold blev også det sidste. Landets produktionsskoler lukker nemlig med udgangen af juli og bliver i stedet til FGU'er - Forberedende Grunduddannelse, der også skal hjælpe eleverne videre til uddannelse eller arbejde. På FGU kommer eleverne ind på ét af tre spor: Et, hvor de kan forbedre sig i boglige fag, et andet til de unge, der kan lide praktisk arbejde, men som også gerne vil forbedre sig i dansk og matematik, og endelig et tredje spor, hvor de unge er i virksomhedspraktik det meste af tiden og resten af tiden i skolepraktik med undervisning i fag, der er relevante for praktikken. Forhåbentlig vil den nye uddannelse vise sig lige så effektiv til at hjælpe ikke mindst de skrøbelige blandt eleverne videre, som Produktionsskolen var. Det er som bekendt ligegyldigt, hvilken farve katten har og hvad den hedder - bare den kan fange mus. Men det vil være klogt at lytte til erfaringerne fra 'praksis-partisaner' som Peder Sørensen. For hvis man vil skabe nye solstrålehistorier, er det afgørende at have fokus på hver enkelt elevs muligheder. Først når de tror på sig selv, kan de være de klar til de boglige fag. Det lyder både enkelt og indlysende.

Vestjylland

Lystfisker langer ud efter fiskeopsynsmand, der fangede 79 laksefisk

Ringkøbing

Mildere klima stiller vestjyske æbler bedst: - Det ser fornuftigt ud, siger lokal avler

Hvide Sande

Vesterhav Syd: Snart går svejsningen af røde rør ved Holmsland Klitvej i gang

Annonce