Annonce
Skjern

Byråd skal vende tommel op eller ned: Borgmester fastholder at Innovest II er en god idé

Der er udsigt til at den runde Innovest-bygning kan få en bugtet lillebror. Det kræver dog politisk opbakning. Foreløbigt har SF sagt nej til at støtte byggeplanerne. Arkiv
Byrådet skal inden jul afgøre, om der skal arbejdes videre med planerne om at flytte medarbejderne fra det gamle rådhus i Skjerns midtby til et nybyggeri ved siden af Innovest. Borgmesteren er tilhænger.

Skjern: Selv om SF's gruppeformand Niels Rasmussen nu melder klart ud, at partiet ikke vil støtte planerne om at nedlægge den nuværende administrationsbygning i Skjern og erstatte den med et splinternyt kontorbyggeri udenfor byen, så tror borgmesteren på idéen.

Derfor ser han frem til, at hele byrådet på sit decembermøde skal afgøre, om der skal arbejdes videre med tankerne om at opføre et Innovest II.

- I første omgang skal byrådet tilkendegive, om vi skal gå videre eller ej. Jeg har sådan set ingen holdning til SF's ønske om at droppe projektet. Jeg synes fortsat, det er en god idé at bygge nyt. For mig handler det udelukkende om at flytte de nuværende ansatte på jobcentret og borgerservice til et nyt byggeri. Så forslag om at rykke andre medarbejdergrupper er for mig ikke en del af diskussionen. Men i første omgang tager vi debatten, siger borgmesteren.

Hvis et flertal ender med at støtte byggeplanerne, betyder det ikke nødvendigvis, at projektet bliver til virkelighed.

Der er nemlig en række betingelser, som skal være opfyldt. Det handler blandt andet om, hvorvidt det kan lykkes at finde en køber til det gamle rådhus, og hvad det præcist vil koste at opføre et Innovest II. Derfor vil politikere skulle sige endeligt ja eller nej i løbet af næste efterår.

- I det nuværende stadie oplever jeg ikke, at projektet møder den store politiske modstand. Men det er en politisk diskussion, som, jeg oplever, handler om meget andet end pris og kvadratmeter. Og den tager vi selvfølgelig, siger Hans Østergaard.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Jeg kommer snart på besøg: Vi er nødt til at hjælpe hinanden

Læserbrev: Jeg er beæret over, at de lokale håndværksvirksomheder har sagt ja til, at jeg skal stå i spidsen for Dansk Byggeri Midt- og Vestjylland. Der venter mange opgaver forude. Vi skal fortsætte med at prioritere erhvervsvenligheden i vores lokale kommuner, og vi skal fortsætte det lange seje træk med allerede i folkeskolen at vise eleverne de mange muligheder, en erhvervsuddannelse giver. Ringkøbing, Struer, Skive og Holstebro gør en stor indsats i det partnerskab, kommunerne har med Dansk Byggeri. Jeg håber, at også Lemvig, Viborg, Herning og Ikast-Brande vil støtte op om den dagsorden og indgå en partnerskabsaftale med os. Hvis vores lokale virksomheder også i fremtiden skal kunne finde deres medarbejdere i nærområdet, er vi nødt til at hjælpe hinanden. Både nu og i fremtiden vil den grønne dagsorden også komme til at påvirke alt fra vores hjem til vores arbejdspladser, og her spiller vores lokale bygge- og anlægsvirksomheder en stor rolle. Der skal bygges mere bæredygtigt, der skal energirenoveres, så vi bruger så lidt energi som muligt, og både maskiner og byggematerialer skal have mindst mulig CO2-udledning. Jeg håber, at kommunerne vil tage de første skridt og være med til at sætte skub i den grønne udvikling i Midt- og Vestjylland. Og politikerne på Christiansborg skal sørge for de rigtige rammer, der gør det muligt og attraktivt for både kommuner og private at følge den grønne sti. Jeg glæder mig til at komme rundt i Midt- og Vestjylland og møde både borgmestre, kommunaldirektører, embedsmænd lærere, elever og virksomheder. Jeg ser frem til, at vi både lytter til hinanden og hjælper hinanden med at sikre, at vores lokalområde også i fremtiden vil være attraktivt for både virksomheder og borgere.

Annonce