Annonce
Vestjylland

Byråd lægger yderligere pres på Vestjysk Bank

Børge Madsen samler underskrifter, og et samlet byråd beder nu Vestjysk Bank om at revurdere sin beslutning. Arkivfoto: Lars Kamstrup
Samlet byråd skriver læserbrev, og der samles stadig underskrifter ind mod at Vestjysk Bank flytter hovedsædet
Annonce

Lemvig: Der bliver nu lagt yderligere pres på ledelsen af Vestjysk Bank for ikke at flytte hovedsædet væk fra Lemvig, når man gennemfører den planlagte fusion med Den jyske Sparekasse.

Meget usædvanligt kommer dette pres nu også fra politisk side, da et samlet byråd i Lemvig Kommune i dag skriver et åbent brev til Vestjysk Bank. Brevet kan læses på debatsiden i dagens avis.

I forvejen er der en underskriftindsamling på vej, og tidligere har en gruppe erhvervsfolk stillet sig frem og rådet ledelsen for banken til at tænke sig om.


Det vil koste mange lokale arbejdspladser. Også ud over dem der konkret rykkes væk fra bankens nuværende hovedsæde i Lemvig

Lemvig Byråd


Byrådet tager i sit åbne brev udgangspunkt i bankens historiske tilknytning til Lemvig, hvor den før fusioner har haft hovedsæde siden 1874.

"Banken er en lokal institution, der historisk har støttet erhvervslivet, kulturlivet og foreningslivet i det vestjyske", skriver man blandt andet, og fortsætter:

"Bankens lokale forankring forsvinder over tid. Det vil koste mange lokale arbejdspladser. Også ud over dem der konkret rykkes væk fra bankens nuværende hovedsæde i Lemvig. Færre børn skal passes, færre huse købes eller renoveres og så videre."

Annonce

Underskrifter

Det er Børge Madsen, der har taget et privat initiativ til at samle underskrifter mod, at Vestjysk Bank flytter hovedsædet. Underskrifter, som han vil aflevere til bankens ledelse inden den planlagte generalforsamling 13. januar, hvor fusionen skal godkendes. Det er ikke selve fusionen, han protesterer mod, da det er en god idé. Det er, at man flytter væk fra den egn, der har støttet banken gennem gode og vanskelige tider.

- Der kom en del underskrifter lige efter, der blev skrevet om det første gang. I juledagene gik det måske naturligt nok noget i stå, men jeg håber, at der er rigtig mange, der giver deres mening til kende her i de sidste dage op til generalforsamlingen, siger Børge Madsen.

Af praktiske grunde i denne corona-tid foregår indsamlingen ved, at man sender sin tilkendegivelse på mail til Børge Madsen, da man ikke kan gå rundt og samle underskrifter ind. Mailen er boerge-madsen@mail.tele.dk.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
USA

Indsættelsesceremonien er slut: Joe Biden tweeter for første gang som præsident

Ringkøbing-Skjern

Onsdagens coronatal: Kun én smittet for anden dag i træk

Annonce