Annonce
Videbæk

Byparken skal have sit eget grønne hold

Ved bækken i Grønbjergs bypark er der lavet en lille sandstrand, hvor de yngste med stor fornøjelse kan retfærdiggøre købet af gummistøvlerne. Privatfoto
Aktive ældre har selv bedt om lov til at trimme og bygge i byens grønne park.
Annonce

GRØNBJERG: Selvom byparken i Grønbjerg ikke har mange år på bagen, er den alligevel ved at være veletableret. Træer er plantet, der er lavet en lille sandstrand ved bækken, og der er stier, man kan følge rundt i området, der ligger nær både små og gamle ved Grønbjerg Friskole, Naturmusen og Grønbjerg Hjemmet.

- Der er mange, der bruger parken allerede, fortæller Per Thomsen, der er formand for bestyrelsen ved friskolen og Naturmusen.

Det var Grønbjerg2000, der tog initiativet til at etablere parken, mens friskolen og skoleleder Niels Henrik Larsen var primus motor i at få parken etableret. Friskole, vuggestue og børnehave bruger parken dagligt til udeundervisning og leg.

Børnene fra friskolen og børnehaven bruger byparken på daglig basis. Privatfoto
Annonce

Ældre vil hjælpe

- Men i bund og grund er det byens park, og nu har flere rutinerede ældre meldt til os, at de gerne vil bidrage med at vedligeholde og udbygge byparken i en slags Green Team, hvor de også kan have et fællesskab, fortæller Per Thomsen.

Da der samtidig er travlt på friskolen, som har et rekordstort antal elever og er i gang med at bygge ud, tager skolebestyrelsen imod den udstrakte hånd.

Mandag 23. september bliver der holdt et byparksmøde i skolens gymnastiksal, hvor alle interesserede kan møde op og melde sig til en arbejdsgruppe, som skal vedligeholde byparken og give en hånd med i det grønne område omkring friskolen i sommertiden.

Annonce

Shelters og bålhus

Per Thomsen regner med, at der nok skal komme flere end de, som allerede har meldt sig.

- Folk er gode til at støtte op. Det kendetegner bylivet her. Når der er opgaver, som skal løses, så rykker folk sammen og får løst tingene, for der er ikke noget, der kommer af sig selv, siger han.

Der ligger i øvrigt flere planer for byparken, som skal sættes i værk. Skolen fik fondsmidler til at etablere rum til undervisning og vil bygge to shelters og et bålhus.

- På længere sigt, når vi har fundet midler til det, vil vi også gerne etablere et undervisningslokale, der er halvt overdækket, fortæller Per Thomsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sport For abonnenter

Tommy Jepsen har været fodboldtræner i 42 år: - Jeg har da forsøgt at holde pause, men det er aldrig rigtig blevet til noget

Annonce