x
Annonce
Vestjylland

Bykendt par har overtaget restauranten på Sct. George

Henning Juncker og Marianne Kastberg Nielsen er de nye forpagtere af restauranten på Strandingsmuseet. Foto: Johan Gadegaard
Det er kendte ansigter, der har overtaget restaurant-delen af Strandingsmuseet Sct. George, hvor længere åbningstider er kommet på menuen.

Thorsminde: Restaurant Vestkysten blev navnet, da Henning Juncker og Marianne Kastberg Nielsen i foråret genstartede madserveringen fra Rønnevej 2 i Thorsminde.

Det første år er gået over alt forventning og har slukket enhver form for tvivl om, at det kan betale sig at drive restaurant i byen, må parret erkende.

- Vi har faktisk fortrudt, at vi allerede lukkede ned i uge 42, og at vi ikke starter op før påske, siger 53-årige Henning Juncker, før 40-årige Marianne Kastberg Nielsen tager over:

- Jeg har aldrig sagt nej til så mange i døren før, som sidste år. De lokale har været enormt gode til at støtte op om os, siger hun.

Og nu er tiden så kommet til at tage næste skridt. For Strandingsmuseet Sct. George har i længere tid været på udkig efter nye forpagtere til museets café, og dem har den nu fundet i Restaurant Vestkysten, som med åbning sidste weekend har overtaget forpagterrollen af museets spisested.

- Der er jo ikke mange spisesteder i byen. Og de kloge siger, at der om to år kommer mange flere turister til Thorsminde, siger Henning Juncker.

Annonce

- Jeg forventer meget af det her. At der vil være 100-150 kunder i gennemsnit per dag - og det dobbelte i højsæsonen

Henning Juncker

Da uheldet var ude

Med overtagelsen af museumsrestauranten har forpagterparret indtil videre hyret en kok og fire serveringspiger ind. Og så hjælper parrets to sønner til med udskænkningen begge steder.

Tredje juledag 2010 var parret i en trafikulykke. Det kostede Marianne et piskesmæld og Henning nogle skavanker med skuldrene. De smerter bølger for Henning nu op igen i indeværende vinter. Så voldsomt, at han nu går sygemeldt og skal opereres midt i marts.

- Så er det godt, at vi har et par knejter, der kan hjælpe til, siger Henning Juncker.

Skavanker eller ej, arbejdes der ufortrødent videre med planerne. Og selvom det nyeste projekt er museumsrestauranten, er der ligeledes gang i udviklingen i Restaurant Vestkysten:

- Vi har fået lavet 40 spisepladser mere indenfor og 60 mere udenfor, så vi er klar til, at sæsonen starter nu, siger Henning Juncker.

Over 100 kunder om dagen

Restaurant Sct. George får med forpagternes overtagelse udvidede åbningstider.

- Vi har flere muligheder for at holde længe åbent end den tidligere forpagter. Så det er tanken, at vi skal holde åbent hver dag fra 11-20 - og så lidt ekstra åbent i højsæsonen, forklarer Marianne Kastberg Nielsen, der desuden vil have fiskebuffet i højsæsonen og mulighed for at købe en strandkurv med mad med til de lange sommeraftener.

- Jeg forventer meget af det her. At der vil være 100-150 kunder i gennemsnit per dag - og det dobbelte i højsæsonen, siger Henning Juncker.

De to har fået en tredjemand - 55-årige Freddie Kølander - ind som med-direktør af virksomheden bag begge restauranter. Han passer skansen på Restaurant Vestkysten, mens den i vinterperioden kører som krostue.

I konkurrence med sig selv

Men hvordan undgår man så, at de to restauranter vil være i konkurrence med hinanden - måske ligefrem stjæle hinandens kunder?

- På Restaurant Vestkysten er jeg kok, og der laver jeg gammeldags kromad. Kokken heroppe er mere udenlandsk inspireret og laver nok lidt finere mad. Så det er to forskellige slags menuer. Og sker det, så sker der nu heller ikke noget ved det - vi kan alligevel kun have plads til 250 nede ved os, griner Henning Juncker.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Stram op – og hold fast i lukkeloven

Læserbrev: Over de sidste uger har butiksansatte knoklet r…. ud af bukserne. Uden at kny sørger medarbejderne i vores butikker for, at der er fyldt op på hylderne, så vi alle sammen kan få mad på bordet, toiletpapir og andre fornødenheder. Og mange danske familier har fået deres køkkenskabe fyldt godt op. De butiksansatte har brug for påskens fridage til et velfortjent hvil. Derfor bør man ikke suspendere lukkeloven henover helligdagene. I denne tid, hvor myndighedernes anbefalinger er at blive hjemme og undgå tæt kontakt til andre mennesker, løber butiksansatte en daglig risiko med kontakt med flere hundrede kunder om dagen. De sætter eget helbred på spil for at passe deres job. Butiksledelserne rundt om gør alt, hvad de kan, for at passe godt på de ansatte med håndsprit, hyppig håndvask, plexiglasplader ved kassen og ’Hold afstand’-skilte på gulvene. Stor ros for det. Men at arbejde under de forhold er anstrengende. Helligdagene i påsken med lukkede butikker kan også være med til at passe på de ansatte, så de kan blive ved med at passe deres arbejde, så længe corona-krisen varer. Derfor, kære politikere: Hold fast i lukkeloven! Og så skal familien Danmark altså stramme op. Lad nu være med at klathandle en liter mælk og en pakke gær. Køb ind til flere dage og lad én person klare det. Det er heller ikke nu, I skal hele familien afsted på ose-tur i de lokale butikker for at se på nye ipads, havetrampolin til ungerne eller lamper til stuen. Det er måske fristende for at skabe et afbræk i tiden med hjemmeskole, men lad være. Jo flere I kommer sammen, jo større risiko udsætter I butikspersonalet for. Ring til den lokale butik i stedet og lav en aftale om at få leveret varen – eller at I kan hente den pakket i en pose. Så kan I både støtte vores midt- og vestjyske butikker og passe godt på de ansatte og jer selv samtidig.

Annonce