Annonce
Vestjylland

Bykendt par har overtaget restauranten på Sct. George

Henning Juncker og Marianne Kastberg Nielsen er de nye forpagtere af restauranten på Strandingsmuseet. Foto: Johan Gadegaard
Det er kendte ansigter, der har overtaget restaurant-delen af Strandingsmuseet Sct. George, hvor længere åbningstider er kommet på menuen.

Thorsminde: Restaurant Vestkysten blev navnet, da Henning Juncker og Marianne Kastberg Nielsen i foråret genstartede madserveringen fra Rønnevej 2 i Thorsminde.

Det første år er gået over alt forventning og har slukket enhver form for tvivl om, at det kan betale sig at drive restaurant i byen, må parret erkende.

- Vi har faktisk fortrudt, at vi allerede lukkede ned i uge 42, og at vi ikke starter op før påske, siger 53-årige Henning Juncker, før 40-årige Marianne Kastberg Nielsen tager over:

- Jeg har aldrig sagt nej til så mange i døren før, som sidste år. De lokale har været enormt gode til at støtte op om os, siger hun.

Og nu er tiden så kommet til at tage næste skridt. For Strandingsmuseet Sct. George har i længere tid været på udkig efter nye forpagtere til museets café, og dem har den nu fundet i Restaurant Vestkysten, som med åbning sidste weekend har overtaget forpagterrollen af museets spisested.

- Der er jo ikke mange spisesteder i byen. Og de kloge siger, at der om to år kommer mange flere turister til Thorsminde, siger Henning Juncker.

Annonce

- Jeg forventer meget af det her. At der vil være 100-150 kunder i gennemsnit per dag - og det dobbelte i højsæsonen

Henning Juncker

Da uheldet var ude

Med overtagelsen af museumsrestauranten har forpagterparret indtil videre hyret en kok og fire serveringspiger ind. Og så hjælper parrets to sønner til med udskænkningen begge steder.

Tredje juledag 2010 var parret i en trafikulykke. Det kostede Marianne et piskesmæld og Henning nogle skavanker med skuldrene. De smerter bølger for Henning nu op igen i indeværende vinter. Så voldsomt, at han nu går sygemeldt og skal opereres midt i marts.

- Så er det godt, at vi har et par knejter, der kan hjælpe til, siger Henning Juncker.

Skavanker eller ej, arbejdes der ufortrødent videre med planerne. Og selvom det nyeste projekt er museumsrestauranten, er der ligeledes gang i udviklingen i Restaurant Vestkysten:

- Vi har fået lavet 40 spisepladser mere indenfor og 60 mere udenfor, så vi er klar til, at sæsonen starter nu, siger Henning Juncker.

Over 100 kunder om dagen

Restaurant Sct. George får med forpagternes overtagelse udvidede åbningstider.

- Vi har flere muligheder for at holde længe åbent end den tidligere forpagter. Så det er tanken, at vi skal holde åbent hver dag fra 11-20 - og så lidt ekstra åbent i højsæsonen, forklarer Marianne Kastberg Nielsen, der desuden vil have fiskebuffet i højsæsonen og mulighed for at købe en strandkurv med mad med til de lange sommeraftener.

- Jeg forventer meget af det her. At der vil være 100-150 kunder i gennemsnit per dag - og det dobbelte i højsæsonen, siger Henning Juncker.

De to har fået en tredjemand - 55-årige Freddie Kølander - ind som med-direktør af virksomheden bag begge restauranter. Han passer skansen på Restaurant Vestkysten, mens den i vinterperioden kører som krostue.

I konkurrence med sig selv

Men hvordan undgår man så, at de to restauranter vil være i konkurrence med hinanden - måske ligefrem stjæle hinandens kunder?

- På Restaurant Vestkysten er jeg kok, og der laver jeg gammeldags kromad. Kokken heroppe er mere udenlandsk inspireret og laver nok lidt finere mad. Så det er to forskellige slags menuer. Og sker det, så sker der nu heller ikke noget ved det - vi kan alligevel kun have plads til 250 nede ved os, griner Henning Juncker.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ringkøbing-Skjern

Ørskovs mor ansat i stilling, som datteren fik trumfet igennem i byrådet

Vestjylland

Gylden trio på Lystbækgaard

Læserbrev

Burde Danmarks Naturfredningsforening skifte navn til Danmarks NaturForureningsForening?

Læserbrev: Jeg synes, det er beskæmmende endnu en gang at se Danmarks Naturfredningsforening demonstrere sin magt, bare fordi de kan, og samtidig bruge naturbeskyttelseshensyn som undskyldning eller påskud. Sagen vedrørende 11 sommerhusområder på Holmsland Klit, hvor der af juridiske årsager skal dispenseres fra §3-restriktioner, når der skal bygges om, bygges til eller nybygges, er endnu et eksempel på DN's evige trang til at demonstrere magt uden skelen til, om det nødvendigvis gavner naturen. Jeg tror, alle med bare minimal indsigt i denne sag er enige om, at det er rent juristeri, når kommunerne ikke i tide fik lokalplanerne på plads i disse såkaldte "aftaleområder", inden den nuværende naturbeskyttelseslov trådte i kraft i starten af halvfemserne. Nu er de berørte grundejere så blevet gidsler i en sag, hvor DN åbenbart har trang til at demonstrere sin magt. Dette uagtet, at parterne i sagen er enige om, at ingen har begået denne juridiske fodfejl med forsæt. Men tilbage til naturen, som bør være DN's fokus i denne sag. Foregår der rent faktisk overgreb på uerstattelig og jomfruelig klit hede i disse områder? For overblikkets skyld skal vi huske på, at små 10 procent af Danmarks areal for nuværende er §3-område og herunder stort set al ubebygget areal på Holmsland Klit. Vi vader i bogstaveligste forstand i natur til knæene, uanset hvilken vej vi skal. Det er efterhånden almindeligt at DN er første hurdle, uanset hvad der skal laves. Om det er oprensning af en gammel grøft eller renovering af en sti eller bare udskiftning af et tørrestativ, så skal DN høres og være tilfreds. I denne sag snakker vi om 7-800 sommerhusgrunde, altså sandsynligvis knap 100 hektar. Det kan så vurderes i forhold til de cirka 25.000 hektar §3-arealer, der er alene i Ringkøbing-Skjern Kommune. Det er da også forkasteligt, at vi som borgere skulle formaste os til at bruge en lille smule natur. Nu er DN heldigvis blevet enig med sig selv om, at hvis bare der er hyben nok på grunden, så vil man ikke bruge sin magt ... Så kære grundejere; få nu smidt nogle hyben i jorden, så er der ikke flere problemer med DN. Hyben er i øvrigt en invasiv plante, som stat, kommuner og private, herunder grundejerforeninger, bruger en masse energi og penge på at bekæmpe i klitterne.

Kultur

Børnetegning som altertavle og ingen Jesus på korset: Lettere amputeret kirke genåbner

Annonce