x
Annonce
Kultur

Byhus vandt bevaringsprisen: Ejerne har gjort meget for at bevare husets stil

"Ejerne har gjort meget for at bevare husets stil", lød det i begrundelsen for, at huset på Øster Strandgade 5 i Ringkøbing vandt årets bevaringspris. Foto: Ringkøbing Bevaringsforening
Bevaringsprisen 2019 tilfaldt Helle og Mads Ramskov, der istandsat et gammelt byhus i Øster Strandgade i en stil, som Ringkøbing Bevaringsforening gerne ville belønne.

RINGKØBING: Bevaringsprisen 2019 tilfaldt Helle og Mads Ramskov, der bor i Øster Strandgade 5. Ringkøbing Bevaringsforening var helt enig med indstilleren, der om parrets bevaringsarbejde skrev:

"Ejerne har gjort meget for at bevare husets stil".

Uddelingen af prisen skete traditionen tro ved Bevaringsforeningens generalforsamling i Medborgerhuset, hvor yderligere tre huse konkurrerede om æren:

Bredgade 82 i Lem, Vester Strandsbjerg 9 i Ringkøbing og Søndergade 1 i Ringkøbing.

Men i sidste ende bliver det altså Helle og Mads Ramskov, der kan sætte plaketten med indskriften "Bevaringsprisen 2019" på deres husmur.

Den slags initiativer ser formand Lars Hansson gerne flere af. Men desværre bliver der fortsat revet gamle huse ned, konstaterede formanden i sin beretning.

- Der har i denne periode - igen-igen - været ejedomme, der absolut skulle rives ned. Det er fortsat bestyrelsens holdning, at bevaringsværdige huse som altovervejende grundregel ikke bør nedrives, sagde han.

Annonce
Lars Hansson og Søren Damgaard Jensen (tv) fra Bevaringsforeningen ønsker Helle og Mads Ramskov tillykke med Bevaringsprisen 2019. Privatfoto.

Skimmelsvamp

- Et ofte hørt argument for nedrivning er, at der er skimmelsvamp i ejendommen. Det er et argument, som efter vores opfattelse ikke er holdbart. Der kan normalt gøres noget ved skimmelsvamp. Vi vil derfor i den kommende periode tage kontakt til Landsforeningen for Bygnings- og Landskabskultur for at få foreningen vejledning og støtte til det videre arbejde, således at vi kan stå styrket i den fremtidige argumentation, når der er ejendomme, der ønskes nedrevet med den hovedbegrundelse, at der er skimmelsvamp.

Lars Hansson kom også ind på skiltningen i Ringkøbing.

- Det er vores opfattelse, at der er en del skilte, der ikke er søgt tilladelse til, og som ikke overholder de eksisterende regler. Her vil vi tage kontakt til Handelsforeningen med henblik på det videre arbejde, ligesom vi vil minde udvalgsformand John G. Christensen (teknik- og miljøudvalget, red.) om hans tidligere tilkendegivelse om, at kommunens medarbejdere på eget initiativ må tage sager op om overtrædelse af de eksisterende regler og ikke afvente en egentlig anmeldelse fra for eksempel Bevaringsforeningen.

- Vi kunne forestille os, at vi i samarbejde med Handelsforeningen og kommunen lavede en egentlig oplysningskampagne om regelsættet for god skiltning.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Unfair at A-kassemedlemmer behandles dårligere end selvstændige

Læserbrev: I kølvandet på coronavirussen har regeringen og Folketinget handlet effektivt: Den ene hjælpepakke har afløst den anden. I 3F er vi særligt glade for trepartsaftalen, der sikrer mange lønmodtagere deres job. Desværre melder mange nye sig hele tiden ledige. De ikke-forsikrede selvstændige har allerede fået deres hjælpepakke. Nu har vi også brug for en, der sikrer de forsikrede lønmodtagere en bedre dagpengesats. Siden statsminister Mette Frederiksen valgte at lukke Danmark ned, er der kommet 79 ekstra ledige i 3F Ringkøbing-Skjerns A-kasse. Det svarer til en stigning på 26,2 procent! Det er 79 lønmodtagere, der går væsentligt ned i indtægt som følge af coronapandemien. De lønmodtagere har krav på den samme beskyttelse som selvstændige, der er ramt af krisen. De selvstændige kan få en understøttelse på op til 23.000 kroner om måneden. Sådan skal det være. Desværre kan forsikrede medlemmer af 3F og andre A-kasser højst få ca. 19.000 kroner, som er den maksimale dagpengesats. Det er unfair, at medlemmer der solidarisk hver måned indbetaler til en A-kasse for at sikre sig mod løntab, får mindre end dem, der ikke betaler. Derfor bør der indføres et tillæg til de forsikrede lønmodtagere. Helt konkret skal satsen stige med en tredjedel af det nuværende beløb, hvilket betyder, at forsikrede vil få en sats på ca. 25.000. Højreorienterede debattører fra bl.a. Cepos har kritiseret forslaget, fordi de mener, at det vil være svært at rulle tilbage og giver et incitament til at gå arbejdsløs. Det giver ingen mening, fordi forslaget kun er målrettet coronakrisen og arbejdsløsheden er uforskyldt. Desuden kender jeg ikke nogen af mine medlemmer, der har lyst til at gå arbejdsløse. Ligesom de selvstændige, der har tabt deres livsgrundlag, ønsker ledige 3F’ere også kun at vende tilbage til deres arbejde. Ingen skal gå fra hus og hjem som følge af denne krise. Den øgede sats vil samtidig sikre, at efterspørgslen øges. Vi skal stå sammen i den svære situation. Derfor skal de ledige lønmodtagere også have ekstra hjælp!

Ringkøbing-Skjern

Fra frontlinjen: Restriktioner betyder kreative metoder - baby vejet på køkkenvægt

Annonce