Ringkøbing-Skjern

Etagebyggeri i Videbæk: Derfor stemte lokalt byrådsmedlem for

Byrådsmedlem Irene Lund Pedersen stemmer ja til etagebyggeriet. Privatfoto
Irene Lund Pedersen (S) ser flere stærke plusser end minusser ved etagebyggeriet i Videbæk.

Videbæk: Irene Lund Pedersen, socialdemokratisk byrådsmedlem bosat i Videbæk, stemte tirsdag ja i teknik- og miljøudvalget til byggeriet af etageejendommene på Bredgade i Videbæk.

- Jeg ser flere stærke plusser, end der er minusser. Etagebyggeriet med de to huse i fem etager og det sidste hus mod vest i fire etager vil styrke boligudbuddet i Videbæk, og med den mere moderne stil vil det give byen et nyere look, som kan give et løft og være attraktiv for nye beboere, siger Irene Lund Pedersen og fortsætter:

- Samtidig vil etagebyggeriet give mere liv til bymidten, som hurtigt kan blive meget sårbar, hvis bare en enkelt butik lukker. En by på Videbæks størrelse vil hurtigt virke død og forladt, hvis ikke vi passer godt på livet i bymidten, og etagebyggeri tæt på er en god måde at sikre mere liv og et godt grundlag for byens butikker.

Hun mener, at placeringen på Bredgade i forlængelse af Centerparken er helt i tråd med byens udvikling.

- Uden at vi bemærker det til hverdag, har byplanen i Videbæk faktisk trukket sig mere mod vest. Skolen ligger mod vest, nye byggegrunde ligger mod vest, og den nye kunstpavillon trækker også bymidten mod vest, siger hun.

Ikke kun én bygning

Hun har en kraftig appel til bygherren Bomidtvest.

- Der er en enkelt ting, som jeg vil være meget ked af. Det er, hvis bygherren vælger at bygge ét hus ad gangen, fordi de måske gerne lige vil se, om behovet nu også er der. På den måde risikerer Videbæk at stå med kun én meget markant bygning, som på den måde bliver skæmmende for byens udvikling. Det kan vi desværre ikke stille betingelser om i den nye lokalplan, og derfor vil jeg gerne kraftigt appellere til bygherre om at bygge mindst to huse fra start. De skal være så sikre i deres sag og i deres grundlag, når de går i gang med byggeriet, at det kan bære mindst to huse. Ellers er det ikke fair over for Videbæks udvikling og de naboer, som bor tæt på, og som helt forståeligt er kritiske overfor byggeriet, siger Irene Lund Pedersen.

0/0
Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Mange gravsteder sløjfes: Lokale kirkegårde er under forvandling

Ringkøbing-Skjern For abonnenter

ØSB A/S har vækstet kraftigt i 2018

Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Overskuddet mere end fordoblet i Skjern Papirfabrik

Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Sådan forgylder du din forening: Ni gode råd til fondssøgning

Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Foreningshus købte professionel fundraiser for at rejse millioner

Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Foreninger zoomer ind på fondene: Vil have fat i guldet

Ringkøbing-Skjern

900 uldne statister skal give ekstra opmærksomhed til EU-kandidat