Ringkøbing-Skjern

Etagebyggeri i Videbæk: Derfor stemte lokalt byrådsmedlem for

Byrådsmedlem Irene Lund Pedersen stemmer ja til etagebyggeriet. Privatfoto
Irene Lund Pedersen (S) ser flere stærke plusser end minusser ved etagebyggeriet i Videbæk.

Videbæk: Irene Lund Pedersen, socialdemokratisk byrådsmedlem bosat i Videbæk, stemte tirsdag ja i teknik- og miljøudvalget til byggeriet af etageejendommene på Bredgade i Videbæk.

- Jeg ser flere stærke plusser, end der er minusser. Etagebyggeriet med de to huse i fem etager og det sidste hus mod vest i fire etager vil styrke boligudbuddet i Videbæk, og med den mere moderne stil vil det give byen et nyere look, som kan give et løft og være attraktiv for nye beboere, siger Irene Lund Pedersen og fortsætter:

- Samtidig vil etagebyggeriet give mere liv til bymidten, som hurtigt kan blive meget sårbar, hvis bare en enkelt butik lukker. En by på Videbæks størrelse vil hurtigt virke død og forladt, hvis ikke vi passer godt på livet i bymidten, og etagebyggeri tæt på er en god måde at sikre mere liv og et godt grundlag for byens butikker.

Hun mener, at placeringen på Bredgade i forlængelse af Centerparken er helt i tråd med byens udvikling.

- Uden at vi bemærker det til hverdag, har byplanen i Videbæk faktisk trukket sig mere mod vest. Skolen ligger mod vest, nye byggegrunde ligger mod vest, og den nye kunstpavillon trækker også bymidten mod vest, siger hun.

Ikke kun én bygning

Hun har en kraftig appel til bygherren Bomidtvest.

- Der er en enkelt ting, som jeg vil være meget ked af. Det er, hvis bygherren vælger at bygge ét hus ad gangen, fordi de måske gerne lige vil se, om behovet nu også er der. På den måde risikerer Videbæk at stå med kun én meget markant bygning, som på den måde bliver skæmmende for byens udvikling. Det kan vi desværre ikke stille betingelser om i den nye lokalplan, og derfor vil jeg gerne kraftigt appellere til bygherre om at bygge mindst to huse fra start. De skal være så sikre i deres sag og i deres grundlag, når de går i gang med byggeriet, at det kan bære mindst to huse. Ellers er det ikke fair over for Videbæks udvikling og de naboer, som bor tæt på, og som helt forståeligt er kritiske overfor byggeriet, siger Irene Lund Pedersen.

0/0
Annonce
Ringkøbing-Skjern For abonnenter

'Praksis-partisan' efter Produktionsskolens lukning: Vi skal stadig give de unge troen på, at de kan noget

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Skjern

Flere vil i de ukendtes grav - kirkegård åbner ny afdeling med anonyme grave

Danmark

DMI varsler hedebølge: Mere end 28 grader i flere dage i træk

Vestjylland For abonnenter

Varmen og orm er værre end antallet af genudsættelser af vardelaks

Vestjylland For abonnenter

Leo fra Vemb blev 80 år: - Han var en klippe

Leder For abonnenter

Det mener Dagbladet: Lyt til 'praksis-partisanens' gode råd

Praksis-partisan. Sådan kalder Peder Sørensen sig selv. Han har gennem 11 år været leder af Produktionsskolen i Skjern og ved derfor af erfaring, at en praktisk tilgang til liv og læring virker bedre end alverdens bøger. I hvert fald for de elever, som er kommet på netop den skole, fordi de af den ene eller den anden grund er løbet sur i det almindelige skolesystem. Mange af dem har ikke verdens bedste oplevelser med sig i skoletasken, og før de kan blive klar til igen at binde an med bøger og teori, skal de lære at tro på sig selv. Det sker ifølge Peder Sørensen bedst gennem netop praktisk arbejde. Det er i der, langt hovedparten af eleverne har deres styrke, og det er derfor her, der er en basis, man kan bygge en selvtillid op på. At det virker, viser de tørre tal fra skolen i Skjern: 70 procent af eleverne er kommet videre i uddannelse eller arbejde. Med andre ord masser af solstrålehistorier om mennesker, der blev grebet, efter at de var snublet i starten, og som lærte at stå på egne ben. Men nu er det slut: Skolens seneste afgangshold blev også det sidste. Landets produktionsskoler lukker nemlig med udgangen af juli og bliver i stedet til FGU'er - Forberedende Grunduddannelse, der også skal hjælpe eleverne videre til uddannelse eller arbejde. På FGU kommer eleverne ind på ét af tre spor: Et, hvor de kan forbedre sig i boglige fag, et andet til de unge, der kan lide praktisk arbejde, men som også gerne vil forbedre sig i dansk og matematik, og endelig et tredje spor, hvor de unge er i virksomhedspraktik det meste af tiden og resten af tiden i skolepraktik med undervisning i fag, der er relevante for praktikken. Forhåbentlig vil den nye uddannelse vise sig lige så effektiv til at hjælpe ikke mindst de skrøbelige blandt eleverne videre, som Produktionsskolen var. Det er som bekendt ligegyldigt, hvilken farve katten har og hvad den hedder - bare den kan fange mus. Men det vil være klogt at lytte til erfaringerne fra 'praksis-partisaner' som Peder Sørensen. For hvis man vil skabe nye solstrålehistorier, er det afgørende at have fokus på hver enkelt elevs muligheder. Først når de tror på sig selv, kan de være de klar til de boglige fag. Det lyder både enkelt og indlysende.

Vestjylland

Lystfisker langer ud efter fiskeopsynsmand, der fangede 79 laksefisk

Ringkøbing

Mildere klima stiller vestjyske æbler bedst: - Det ser fornuftigt ud, siger lokal avler

Hvide Sande

Vesterhav Syd: Snart går svejsningen af røde rør ved Holmsland Klitvej i gang

Annonce