Annonce
Vestjylland

Byggerier sættes i gang før tid

Regionsrådet har givet grønt lys for, at flere byggekraner kan komme i anvendelse. Foto; Morten Dueholm
For at hjælpe virksomheder og sikre danske arbejdspladser har det midtjyske regionsråd netop besluttet at fremrykke en række anlægsprojekter.

Regionen: Nu sættes der gang i en del byggerier, som egentlig først var planlagt til 2021 eller endnu senere. Regionsrådet har på sit møde tirsdag nemlig besluttet at fremrykke en række allerede planlagte anlægsopgaver for i alt 130-170 millioner kroner. Dermed sættes renoveringer, indkøb af udstyr og byggeri af eksempelvis sundhedshuse i gang i 2020, i stedet for som planlagt i 2021 eller senere.

Fremrykningen sker efter ønske fra Regeringen og Danske Regioner.

- Vores anlægsprojekter handler i stor stil om at forbedre rammerne for patientbehandling og for vores ansatte. Vi fremrykker blandt den udvendige renovering af Regionshospitalet Silkeborg og udvidelsen af Skanderborg Sundhedshus. De anlægsopgaver vil vi gerne i gang med så hurtigt som overhovedet muligt. Det er en fin synergi i, at vi samtidig kan bidrage til at understøtte erhvervslivet og sikre arbejdspladser, siger regionsrådsformand Anders Kühnau (S).

En del byggeplaner på hospitalsmatrikler kan imidlertid ikke fremrykkes på grund af smittefare nu og forventet ekstra travlhed, når samfundet åbner op igen. Til den tid ventes hospitalerne at få ekstra travlt med at genoptage aflyste og udskudte behandlinger, og vil derfor næppe kunne lukke afdelinger ned for at give plads til håndværkere.

Fremrykningen af anlægsopgaver sker for at holde hånden under dansk erhverv og arbejdspladser efter covid-19-nedlukningen fra marts i år. Den er mulig, fordi regeringen har dispenseret fra det såkaldte anlægsloft i 2020.

Anlægsloftet er en grænse for, hvor mange penge regioner og kommuner normalt må bruge på fx indkøb af udstyr, renoveringer og nybyggeri.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark For abonnenter

Frivillige foreninger kan blive fritaget for affaldsgebyr på genbrugspladser

Annonce