Digitalt

Byg dit eget VR-headset med Nintendo Labo

Nintendo Labo VR er navnet på VR-headsettet til Nintendo Switch. Det skal holdes i hånden, hvilket giver okay mening ved nogle spil, men ved andre føles tungt og trættende for armene. Pr-foto
Labo VR: Nintendo går helt egne veje med VR-spil i pap.

Labo VR er Nintendos bud på VR anno 2019, og japanerne har igen-igen valgt at gå helt egne veje. De fortsætter ad pap-sporet, de begyndte på med Labo, der kort fortalt er saml-selv ekstra-udstyr til Nintendo Switch. Kun ved hjælp af pap, elastikker, klistermærker og enkelte plasticbeslag har vi tidligere bygget alt fra fiske-grej til mech-robotter. Nu kan man så bygge et VR-headset - og en masse ekstra legetøj.

Nintendo udgiver både et stort sæt med headset og alt ekstra udstyr og et lille sæt med headset og ekstra-udstyret blasteren. Det fulde sæt koster cirka 600 kroner, og det indeholder selve headsettet, et kamera, en fugl, vindpedalen, en elefant og blasteren.

Start-sættet med kun headset og blaster koster cirka 300 kroner.

Når selve headsettet er bygget, får man adgang til VR Plaza, der rummer hele 64 små mini-spil. Der er tale om simple spil, hvor man for eksempel skal køre smadre-bil, kaste med boomerang eller spille bombe-air-hockey. Der er en masse at vælge imellem, og selvom det er lidt lette spil, der primært demonstrerer VR-sættes funktioner, er det et plus, at man bliver ”belønnet” med en masse spil, allerede efter headsettet er samlet - for det tager altså lidt tid.

Det er dog først, når man får samlet ekstra-udstyret, at Labo VR for alvor kommer til sin ret. Kameraet er klart den kedeligste af ekstra-udstyret, mens vind-pedalen og elefanten er overraskende underholdende og imponerende. Selvom grafikken ikke kan konkurrere med VR-alternativer som for eksempel på PlayStation 4, gør kombinationen med motion-control, at man kan lade sig opsluge fuldstændigt af spil-verdenen - og gameplayet er klassisk Nintendo: simpelt, velfungerende og underholdende.

Det sjoveste spil er uden sammenligning blaster-spillet, hvor man skal jage aliens og prøve at sætte topscorer-rekord. Pr-foto

Lock and load

Blasteren er det mest komplicerede ekstra-udstyr at samle, men med længder også det sjoveste. Når blasteren er bygget, kan man enten konkurrere i et flodheste-fodrings-spil, eller man gå på alien-jagt og sigte efter den højeste topscore. Det første spil er sjovt og nemt, og alle kan være med. Det andet spil er dog den helt store vinder.

Vi har i vores test brugt timer på at jage aliens, og vi har slidt adskillige elastikker ned undervejs (de er heldigvis lette at udskifte). Blasteren skal lades på pumpgun-manér mellem hvert skud og ryster godt, når man trykker på aftrækkeren, og det fuldender illusionen af, at man holder et våben i sin hånd.

Noget for enhver

Labo VR giver ud over muligheden for at samle og spille også muligheden for at dykke ned under motorhjelmen, så man får en forståelse for, hvordan spillene virker. Det er i sig selv interessant, men Nintendo gør det med en bagtanke. Den viden, man får, kan nemlig bruges, så man kan lave sine egne spil og spille dem i Labo VR - man kan sågar lave sit eget ekstra udstyr, hvis man er rigtig kreativ.

Det kan godt være, at Labo VR ikke kan følge med konkurrenterne, når det kommer til det grafiske - men det er sjovt at samle og især at spille. Alle kan være med, og der er timevis af underholdning takket være de mange spil og muligheden for at nørde selv. Hvis man vælger det billigste sæt med headset og blaster, er man godt i gang for en billig penge.

Blasteren tager lang tid at bygge, men den er også sjovest at lege med. Det føles naturtro, når man skal lade på shotgun-manér og efterfølgende får en smule rekyl ved hvert skud. Pr-foto
0/0

Tophistorier

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ringkøbing IF

Ringkøbing IF var endelig målfarlige - scorede fem mål. Desværre var de to af målene selvmål

Tophistorier

Fodbold

Rindum SU og Ringkøbing IF i samarbejde omkring ungdomsfodbolden

Leder For abonnenter

Kære transportminister: Riv nu ikke hele aftalen i stykker

112

Et håb er slukket: Højesteret skal ikke se på vestjysk narkosag, der gav 10 års fængsel

Ringkøbing-Skjern

Trods Stadil-Vedersøs appel: Udvalgsformand står fast på sit nej

Ringkøbing-Skjern

Landbruget er presset af de mange millimeter regn

Annonce