Skjern

"Byens foreningshus" indviet i Skjern

De klippede snoren: fra venstre Erik Viborg, Simone Kruse, Magnus Sundberg, Bent Østergaard og Niels Vendelbo. Foto: Mads Dalegaard
Fritidscentret Cirklen klippede snoren over efter fire års hårdt arbejde; formand Bent Dyrvig håber, at købstadens foreningsliv vil tage de nye lokaler til sig.

SKJERN: - Gå hjem og klap hinanden på skuldrene! Jeg ved godt, at det ikke er særlig vestjysk - men gør det alligevel!

Lød opfordringen for Kent Viborg (V), formand for byrådets kultur- og fritidsudvalg, da der lørdag formiddag var officiel indvielse af Fritidscentret Cirklen, der er indrettet i den tidligere Bækgårdsskolen.

Det var da også næsten fire års hårdt arbejde, der lørdag kronedes med en festdag på Bækgårdsvej.

Allermest tilfreds var nok Cirklens formand, Bent Dyrvig.

- Jeg synes virkelig, vi har fået noget for pengene, sagde han til Dagbladet, mens børnene fra Skjern Taekwondo Klub gjorde klar til at vise deres kunnen på det splinternye gulv i den dejligt lyse sal i Frode Madsen Multihal - opkaldt efter manden bag den fond, der har bidraget med en halv million til, at planerne nu er ført ud i livet.

I sin tale havde Bent Dyrvig kort forinden opfordret til, at hele byen benytter sig af de nye faciliteter på Bækgårdsvej.

- Vi vil gerne være et aktivitetssted for hele byen; egentlig burde vi hedde "Byens Foreningshus", sagde han.

Taekwondoklubben imponerede med en flot opvisning. Foto: Mads Dalegaard

Masser af liv

At Cirklen er godt på vej, kunne ingen være i tvivl om. De nuværende brugere var nemlig godt repræsenteret:

Der var løbere fra Skjern Løbeklub i røde T-shirts, cyklister fra Skjern Cykle Klub i sorte og røde trøjer, spejdere i deres uniformer og - ikke mindst - en flok børn og unge fra Skjern Taekwondo Klub i deres hvide dragter.

Ungerne havde fået den ære at give en miniopvisning; inden da havde de imponeret de øvrige tilstedeværende ved deres store selvdisciplin, da de stille og roligt og uden synlig utålmodighed lyttede til de mange taler.

Derefter beviste de, hvor langt de er nået i træningen med en flot demonstration af deres sport, og imponerede igen de mange tilhørere - denne gang med deres høje, gennemtrængende "kampråb"! De børn får trænet andet end muskler og koordinationsevne!

Huset er allerede pænt fyldt op. Ud over de allerede nævnte foreninger, benyttes den blandt andet af Y's Men's Club og Dagplejen.

Og man har det bedste forhold til naboen ovre ved siden af - Ringkøbing-Skjern Kulturcenter, som man samarbejder med; blandt andet har kulturcentret lånt lokaler hos Cirklen.

Pølser, øl og vand

Uden for var det heldigvis solskin, og selv om det var lidt køligt, var der kø ved kæmpegrillen, hvor frivillige stegte pølser og langede portioner over til de ventende.

Havde det regnet, havde det ikke været et problem. Der er lavet et stort udhæng ved multihallen, så udendørs begivenheder kan afvikles i tørvejr, hvis det skal være.

Hvad det udendørs angår, er Cirklen dog langt fra færdig endnu.

Et grønt område på 9000 kvadratmeter hører til Cirklen, gennemskåret af Stampebækken. Målet er, at der skal laves en bro hen over bækken, og desuden skal der indrettes forskellige faciliteter for friluftsinteresserede.

- Vi har ikke alle pengene til det hele endnu, men vi håber på, at vi kan skaffe dem, sagde Bent Dyrvig.

Der gøres i alt fald ihærdige forsøg på at tilvejebringe de nødvendige midler.

Onsdag den 12. juni holdes der således et cykelsponsorløb, og hovedformålet er at skaffe midler, så næste etape - det udendørs - kan realiseres.

Formanden for Cirklen, Bent Dyrvig, var godt tilfreds med resultatet af fire års hårdt arbejde. Foto: Mads Dalegaard
0/0
Annonce
112 For abonnenter

Sejler du en lille smule, når du sejler? Sådan er reglerne for berusede sejlere

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Navne

Ildsjælen Frederikke nyder gymnastik og fællesskab: - Når jeg cykler forbi skolerne, vinker børnene til mig

112

Knivstikkeri i Ådum: Fuld mand stak sin kammerat

Vestjylland For abonnenter

Mellem hærværksmænd og Facebook-krigere: Alle siger, de vil redde ulven

112

Udrykning i nat til genbrugsplads: Småt brændbart futtede af

Leder For abonnenter

Dagbladet mener: Den indre varulv hyler, og det lyder ikke kønt

Da den sidste danske ulv i 1813 blev skudt ved Estvadgård lidt sydvest for Skive, var der næppe én, der fældede en tåre i den anledning. Da slet ikke de bønder på egnen, hvis får nu kunne være i fred. I et mangelsamfund som det danske for 200 år siden var der ganske enkelt ikke plads til ulven. I de mellemliggende par århundreder har næppe nogen skænket ulven en tanke - endsige savnet den. Den var ikke længere en del af den danske fauna. At den skulle vende tilbage, var der meget få, der havde fantasi til at forestille sig. Ikke desto mindre var det, hvad der skete omkring 2009, og lige siden har ulven forårsaget en slags kulturel borgerkrig i Danmark, der er helt ude af proportioner i forhold til dyrets indvirkning på den danske natur og dens formodede trussel eller mangel på samme mod mennesker. Skal man være lidt grov, kan man sige, at ulven har fået den indre varulv bragt frem i mange danskere. Det er ikke kønt. Som Anette Lund Andersens store reportage i Dagbladet i dag dokumenterer, er det rent ud forbløffende, i hvilket omfang og med hvilken lidenskab, mennesker engagerer sig i striden om ulven. Man tager sig til hovedet i vantro over en "ulvehader", der skyder en ulv med riffel ud af vinduet på sin bil. Og man flår sig i håret af frustration over en "ulveelsker", der truer folk på livet, og begår hærværk mod en lokal kirke for at understrege sit synspunkt. Mellem disse yderligheder er der alle mulige holdninger, der dog generelt tenderer mod det stadigt mere polariserede - hovedsageligt på grund af de forbistrede asociale medier, der nærmest pr. automatik synes at forstærke alle holdninger i ekstremistiske retninger. Det billede, Anette Lund Andersen tegner i sin reportage, er dybt forstemmende. Det fortæller om en debat og dens deltagende aktører, der synes at have mistet al proportionssans, evne og vilje til at lytte til andre menneskers synspunkter. Lederskribenten her føler sig fristet til at citere sin gamle, afdøde fars tilbagevendende kommentar, når medmennesker af den ene eller den anden grund bevægede sig ud ad en tangent: "Har de ikke andet at gå op i?!?" Det er måske dér, problemets rod ligger.

Ringkøbing-Skjern

Kram til alle i uniform fra mor og far, da 20-årig blev fundet i live i vandet på Ringkøbing Fjord

112 For abonnenter

Der gælder ingen promilleregler for små både

Ringkøbing-Skjern

Efter timelang eftersøgning: Helikopter finder ung sejler i god behold i vandet

Ringkøbing

Slut med sygedagpenge: Jobcentret siger stadig nej til kræftramte Hilde

Annonce