Annonce
Skjern

"Byens foreningshus" indviet i Skjern

De klippede snoren: fra venstre Erik Viborg, Simone Kruse, Magnus Sundberg, Bent Østergaard og Niels Vendelbo. Foto: Mads Dalegaard
Fritidscentret Cirklen klippede snoren over efter fire års hårdt arbejde; formand Bent Dyrvig håber, at købstadens foreningsliv vil tage de nye lokaler til sig.

SKJERN: - Gå hjem og klap hinanden på skuldrene! Jeg ved godt, at det ikke er særlig vestjysk - men gør det alligevel!

Lød opfordringen for Kent Viborg (V), formand for byrådets kultur- og fritidsudvalg, da der lørdag formiddag var officiel indvielse af Fritidscentret Cirklen, der er indrettet i den tidligere Bækgårdsskolen.

Det var da også næsten fire års hårdt arbejde, der lørdag kronedes med en festdag på Bækgårdsvej.

Allermest tilfreds var nok Cirklens formand, Bent Dyrvig.

- Jeg synes virkelig, vi har fået noget for pengene, sagde han til Dagbladet, mens børnene fra Skjern Taekwondo Klub gjorde klar til at vise deres kunnen på det splinternye gulv i den dejligt lyse sal i Frode Madsen Multihal - opkaldt efter manden bag den fond, der har bidraget med en halv million til, at planerne nu er ført ud i livet.

I sin tale havde Bent Dyrvig kort forinden opfordret til, at hele byen benytter sig af de nye faciliteter på Bækgårdsvej.

- Vi vil gerne være et aktivitetssted for hele byen; egentlig burde vi hedde "Byens Foreningshus", sagde han.

Annonce
Taekwondoklubben imponerede med en flot opvisning. Foto: Mads Dalegaard

Masser af liv

At Cirklen er godt på vej, kunne ingen være i tvivl om. De nuværende brugere var nemlig godt repræsenteret:

Der var løbere fra Skjern Løbeklub i røde T-shirts, cyklister fra Skjern Cykle Klub i sorte og røde trøjer, spejdere i deres uniformer og - ikke mindst - en flok børn og unge fra Skjern Taekwondo Klub i deres hvide dragter.

Ungerne havde fået den ære at give en miniopvisning; inden da havde de imponeret de øvrige tilstedeværende ved deres store selvdisciplin, da de stille og roligt og uden synlig utålmodighed lyttede til de mange taler.

Derefter beviste de, hvor langt de er nået i træningen med en flot demonstration af deres sport, og imponerede igen de mange tilhørere - denne gang med deres høje, gennemtrængende "kampråb"! De børn får trænet andet end muskler og koordinationsevne!

Huset er allerede pænt fyldt op. Ud over de allerede nævnte foreninger, benyttes den blandt andet af Y's Men's Club og Dagplejen.

Og man har det bedste forhold til naboen ovre ved siden af - Ringkøbing-Skjern Kulturcenter, som man samarbejder med; blandt andet har kulturcentret lånt lokaler hos Cirklen.

Pølser, øl og vand

Uden for var det heldigvis solskin, og selv om det var lidt køligt, var der kø ved kæmpegrillen, hvor frivillige stegte pølser og langede portioner over til de ventende.

Havde det regnet, havde det ikke været et problem. Der er lavet et stort udhæng ved multihallen, så udendørs begivenheder kan afvikles i tørvejr, hvis det skal være.

Hvad det udendørs angår, er Cirklen dog langt fra færdig endnu.

Et grønt område på 9000 kvadratmeter hører til Cirklen, gennemskåret af Stampebækken. Målet er, at der skal laves en bro hen over bækken, og desuden skal der indrettes forskellige faciliteter for friluftsinteresserede.

- Vi har ikke alle pengene til det hele endnu, men vi håber på, at vi kan skaffe dem, sagde Bent Dyrvig.

Der gøres i alt fald ihærdige forsøg på at tilvejebringe de nødvendige midler.

Onsdag den 12. juni holdes der således et cykelsponsorløb, og hovedformålet er at skaffe midler, så næste etape - det udendørs - kan realiseres.

Formanden for Cirklen, Bent Dyrvig, var godt tilfreds med resultatet af fire års hårdt arbejde. Foto: Mads Dalegaard
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Hjemturen blev stoppet af politiet

Annonce