Annonce
Ringkøbing

Byens ældste dametøjsbutik er klar efter corona-pause: Nu håber vi bare, at folk ikke har brugt alle deres penge på nettet

Der er meget, der skal lægges på plads, når BK Hertz genåbner på en ny adresse i Ringkøbings gågade. Foto: Søren Palmelund
Personalet i Ringkøbings ældste dametøjsforretning BK Hertz har ligget vandret for at blive klar til genåbningen mandag, fordi butikken ikke bare skal åbne, men også skifte adresse.

Ringkøbing: Ligesom film skal ses i biografen, skal dametøj købes i en rigtig butik.

Det kan man skrive under på hos BK Hertz i Ringkøbing, hvor personalet mere end glæder sig til at lukke kunderne ind i forretningen, når detailhandlen på mandag igen får lov til at slå dørene op i det vestjyske.

- Der er allerede et par stykker der har ringet for at være helt sikre på, at vi åbner, fortæller en af damerne, imens hun hænger det nye forårstøj på bøjler.

Annonce

Butikken skrumper

Op til åbningsdagen har der været særligt travlt i byens ældste dametøjsbutik, som Ludvig Hertz åbnede for snart 90 år siden. Personalet skulle nemlig ikke bare låse indgangsdøren op, men flytte et par hundrede meter.

Den omkring 400 kvadratmeter store butik i den ene ene af gågaden bliver erstattet med 130 kvadratmeter i den anden ende. Der er tale om en midlertidig adresse. Landbobanken river den gamle forretning ned og opfører en ny. Når det er klar om halvandet års tid, rykker BK Hertz tilbage.

Genåbning i detailhandlen

Fra den 1. marts 2021 genåbnes udvalgsvarebutikkerne på følgende måde:

Udvalgsvarebutikker under 5.000 kvadratmeter kan åbne med midlertidigt skærpede kvadratmeterkrav. Kravet forventes at blive 10 kvadratmeter pr. kunde i butikker under 2.000 kvadratmeter, og for butikker på 2.000 til 4.999 kvadratmeter forventes 20 kvadratmeter pr. kunde.

Udvalgsvarebutikker på 5.000 kvadratmeter eller derover vil kunne holde åbent for et meget begrænset antal kunder mod tidsbestilling. Kvadratmeterkravet forventes at blive 250 kvadratmeter pr. kunde.

- Vi overtog de nye lokaler for en uge siden. Og vi har ikke villet indkalde personalet, før vi var helt sikre på, hvornår butikkerne fik lov til at åbne igen. Så der har været fart på den seneste uge, fortæller Steen Nielsen, der er medejer af BK Hertz i Ringkøbing og 31 andre butikker i landet i selskabet Trimar Retail.

De sidste småting skal på plads, inden forretningerne kan slå dørene op igen. Foto: Søren Palmelund

I en lille uge har personalet - med hjælp fra en kollega i Roskilde og Steen Nielsen - ligget vandret for at flytte og pakke tusindvis af stykker tøj og og lagt på nye pladser i butikken, hvor Hans Ruby tidligere holdt til.


Vi overtog de nye lokaler for en uge siden, så der har været fart på.

Steen Nielsen, medejer BK Hertz


- Vi havde egentlig kunnet indrette butikken i to etager, men vi har valgt kun at bruge stueetagen. Den næste måneds tid holder vi også den gamle butik åben, hvor vi sælger efterårs- og vintervarer, fortæller Steen Nielsen.

Annonce

Mundbind og håndsprit

Den nye butik vil i første omgang være pakket ind i stillads, men den er altså åben, forsikrer han. Der vil være plads til ti kunder ad gangen.

- Nu håber vi bare, at kunderne ikke har brugt alle deres penge på nettet, siger han.

Mundbind, håndsprit og afstand bliver en del af den fremtidige shopping-oplevelse. Og Ringkøbing Handelsforening er parat til at levere en sikker genåbning.

Gågaden har næsten været støvsuget for kunder siden størstedelen af butikkerne blev coronanedlukket før jul. Men fra i morgen, bliver der liv igen. Foto: Søren Palmelund

- Så længe vi alle sammen overholder alle forholdsreglerne omkring afspritning, brug af mundbind, afstand, maksimalt en person per familie under indkøb og så videre, skal det nok gå. Vores kunder kan roligt handle ind i vores lokale fysiske butikker, siger købstadschef Jacob Muldkjær Rasmussen, der ser frem til at få liv i gaderne og penge i kasseapparaterne.

Nedlukningen siden jul har nemlig været en økonomisk hård omgang for detailhandlen.

- Butikkerne glæder sig til at tage imod de handlende igen, da pengekassen er tom efter måneder med nedlukning og intet salg. Julegaverne skal ombyttes, vintervarerne skal sælges og der skal gøres klar til den nye sæson, lyder det fra købstadschefen.

Hos BK Hertz er de sidste tøjbunker sat i system og lagt på plads. Og der venter en sidste rengøring, inden det brune papir i indgangsdøren kan pilles ned og kunderne lukkes ind.

I næsten 90 år har BK Hertz holdt til i den ene ende af gågaden. Nu rykker butikken midlertidigt hen i den anden ende. Foto: Søren Palmelund
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce