Videbæk

Byen, der virkelig gerne vil have nye julelys

Mathias Bjerg Kristensen har selv brugt tyve timer på at hænge guirlander op i butikken siden 10. november. Og han kan slet ikke følge med. Foto: Mads Dalegaard

En julekonkurrence hos den lokale købmand i Troldhede har grebet om sig.

TROLDHEDE: Børnene fra SFO'en, pensionister, kunder, børnefamilier, der hygger sig med at klippe og klistre, en strikkeklub, der har smidt pindene til fordel for papirstrimler - og mange, mange flere. Troldhede er for tiden gået all in på at skaffe byen ny julebelysning ved at lave den længste guirlande i en konkurrence hos Min Købmand.

- Jeg kan slet ikke følge med. Jeg har allerede brugt 20 timer på at hænge guirlander op, så nu har jeg hyret frivillige hjælpere, fortæller købmand Mathias Bjerg Kristensen med et grin, mens han kigger op i loftet.

Her hænger lange rækker af kulørte guirlander fra den ene ende af butikken til den anden. Høje mennesker må strategisk dukke sig, når de handler ind og det er langt fra slut endnu, selvom der allerede hænger flere kilometer guirlande.

"Jeg kan slet ikke følge med. Jeg har allerede brugt 20 timer på at hænge guirlander op, så nu har jeg hyret frivillige hjælpere." Købmand Mathias Bjerg Kristensen, Troldhede

Rares, Runa, Liva, Oliver og Charlie havde hæftet 35 meter guirlande sammen i dagens SFO-tid, som de glad leverede i butikken. Foto: Mads Dalegaard

Kilometerlang

Det er kæden Min Købmand, der står bag konkurrencen, som begyndte 10. november. Den købmand, der står med den længste guirlande 30. november, vinder 10.000 kroner til sin by.

Og i Troldhede har indbyggerne selv været med til at bestemme via en afstemning på Facebook, at præmien skal bruges på ny julebelysning til byen. Hvis de altså vinder, men det virker indbyggerne fast besluttet på.

- Da vi meldte ind i søndags, havde vi 1487 meter, og da lå vi på andenpladsen i konkurrencen med kun 13 meter op til nummer et. I dag (torsdag, red.) nåede vi op på 3,1 kilometer. Og jeg har talt med tre, som har omkring 600 meter mere på vej, siger Mathias Bjerg Kristensen.

Den officielle måler af guirlanderne fra Min Købmand knækkede sammen af grin, da hun onsdag lagde vejen forbi butikken i Troldhede. Fordi hun spekulerer på hvordan hun skal bære sig ad med at måle de mange kilometer guirlande, som hænger i loftet. Foto: Mads Dalegaard

Tættere og tættere

Plus det løse. For der klippes og klistres rundt omkring. En flok børn fra SFO'en, der ligger på den anden side af vejen, kommer ind med 35 meter guirlande, som de hiver op af en sæk. Så de tre frivillige guirlande-ophængere, der allerede har brugt ni timer - hver vel at mærke - de seneste dage, bliver ikke arbejdsløse foreløbigt.

Hvis de ellers kan finde plads til flere guirlander.

- Vi skal nok få dem op. Vi mangler stadig at hænge op ved indgangen, og hvis ikke det rækker, må vi lave rækkerne tættere, siger købmanden.

"Ja, hvor man end sig vender hen, så er det jul og jul igen og jul og jul og jul og jul og jul igen." Følelsen fra julesangen "Nu har vi altså jul igen", kan man godt få i butikken i Troldhede. Foto: Mads Dalegaard

Fantastik

- Jeg havde ikke regnet med at der ville komme så mange guirlander. Jeg havde håbet, men jeg havde ikke regnet med det. Så det er helt overvældende og fantastisk, siger Mathias Bjerg Kristensen.

Han har i øvrigt tænkt sig at gemme guirlanden til julen 2019. Eller rettere noget af den. For det kommer nok til at tage lidt for lang tid at hænge det hele op igen til næste år. Så skulle man ønske sig et stykke guirlande, kan man efter jul komme forbi købmanden og hente et par meter eller måske hundrede.

Torsdag hang der 3100 meter guirlande i butikken. Om en uge slutter konkurrencen og så bliver det afgjort, om Troldhede har vundet 10.000 kroner til byens julebelysning. Foto: Mads Dalegaard
0/0
Annonce
112 For abonnenter

Rene fik skåret håndleddet op i knivangreb: Det gør ondt 24/7

Annonce
Annonce
Videbæk

De små sang Larsen

Videbæk

Drøm går i opfyldelse for vestjysk lavindkomstfamilie: For nogle er en pokalfinale i Parken bare større

Videbæk

Naboer reddede kvinde ud fra tørretumblerbrand

112

Fem dømte fik samlet 10 år og 3 måneders fængsel for knivoverfald og hammervold i Vorgod-Barde

112 For abonnenter

Sms-skænderi gik forud for hammervold og knivstikkeri: Du må være en mand og komme ud

112

Voldstiltalt måtte føres ud af retssalen af betjente: I kunne lige så godt sætte en papegøje ind

Videbæk

Trailer forsvundet