Annonce
Ringkøbing-Skjern

Bychef tager sig af coronapatienter: Vi er nødt til at tage det her alvorligt

Anne-Mette Markussen har skiftet rollen som bychef ud med en placering i frontlinjen indenfor hospitalsmurene. Pressefoto
Bychef Anne-Mette Markussen, der har en baggrund som anæstesisygeplejerske, arbejder i øjeblikket på intensivafdelingen på Regionshospitalet Herning. Hun har kun ros til overs for sine nye kollegaer, som står i en ufattelig svær situation.

VIDEBÆK: - Nu er folk nødt til at høre efter, for det her er ikke for sjovt, siger Anne-Mette Markussen, der er bychef i Videbæk, selvstændig og nu også sygeplejeske på intensiv afdeling på Herning Regionshospital.

For da Region Midtjylland i sidste måned rakte ud efter sundhedsfaglig assistance til at stå imod det ekstraordinære pres, som corona-pandemien lagde på områdets sygehuse, var 57-årige Anne-Mette Markussen ikke sen til at tilbyde sin hjælp.

- Jeg meldte mig, fordi jeg på en eller anden måde føler mig forpligtet til at bidrage, når jeg har en specialuddannelse, og når jeg ved, at der vil være brug for mine kompetencer. Jeg ved, at mange andre har det på samme måde, siger hun.

Bychefen betegner sig - med sine mere end 22 år som anæstesisygeplejerske - som en gammel rotte, der kender sine egne kompetencer ud og ind.

- Jeg ved, hvad jeg står for. Jeg er sygeplejerske helt ind i hjertet og har altid syntes, at det at kunne gøre en forskel var noget af det, jeg holdt allermest af, siger hun.

Bychef-opgaverne er derfor blevet fordelt hos Videbæk Handel og Erhvervs bestyrelse, mens hendes egen virksomhed må vedligeholdes, når tiden tillader det.

Annonce
Jeg har oplevet, at de folk, der kommer virkelig, er meget dårlige. Det er virkelig, virkelig alvorligt. Vi gør alt det, vi kan, men det er ikke altid, det er nok.

Anne-Mette Markussen, corona-assistance

Plejer de dårligste

Det er blot en uges tid siden, at hun blev genintroduceret til sin tidligere arbejdsplads, Regionshospitalet Herning, og de mange nye procedurer, hvorefter hun kunne iføre sig visir, mundbind og kittel for at pleje de hårdest ramte corona-patienter, der ligger i respirator på intensivafdelingen.

- Jeg har oplevet, at de folk, der kommer, virkelig er meget dårlige. Det er virkelig, virkelig alvorligt. Vi gør alt det, vi kan, men det er ikke altid, det er nok, siger Anne-Mette Markussen.

Hun og hendes kollegaer synes, at noget af det hårdeste er, at de indlagte ikke kan have deres pårørende ved dem i denne tid, der er meget svær på alle parter.

Derfor kan hun ikke understrege sagens alvor nok.

- Vi er nødt til at tage det her alvorligt, for det er alvorligt. Vi skal passe på hinanden ved at blive ved med at holde afstand. Jeg tænker, at vi holder af ved at holde afstand, siger hun.

Står skulder ved skulder

Midt i den nye pressede hverdag er der dog glimtvise højdepunkter.

- Vi arbejder sammen på kryds og tværs, og jeg føler virkelig, at vi står sammen skulder ved skulder. Det er ingen hemmelighed, at sygeplejersker og plejepersonale har været pressede af besparelser, besparelser og besparelser. Der er en helt anden ånd nu her, hvor alle bare er klar til at yde. Der er nogle, der arbejder rigtig mange timer, og folk bliver flyttet rundt på afdelingerne, men alle hjælper hinanden og får det hele til at fungere, siger Anne-Mette Markussen, der også oplever at få positive tilkendegivelser fra lokalsamfundet:

- Folk ude i samfundet viser virkelig, at de synes, det er fint, at man gør det. Der er flere, der har sagt til mig, at de syntes, det var flot.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce