Annonce
Skjern

Bybækken har fået en ny bro, der i virkeligheden er en spang

Stien ved broen går langs Bybækken og ned til Forsøgshaven.

Projekt. I går kom den på plads, spangen over Bybækken. Hvad den skal hedde er dog endnu ikke besluttet.

Stoltheden lyste ud af den gruppe af elever på Produktionsskolen, der vimsede rundt og ordnede de sidste skruer på den nye bro over Bybækken.

Eleverne på Produktionsskolen i Skjern har arbejdet hårdt for at blive klar med broen, der i virkeligheden er en spang. Og de nåede også at få den klar, før Tarm Udviklingsforum var klar til de store festligheder.

En bro - der i virkeligheden er en spang, men ikke mere teknik her - der i praksis forbinder den flotte og renoverede Forsøgshave med Tarms midtby ved at afslutte stien langs ABC's bygninger ved siden af Bybækken.

Broen og den tilhørende sti forbinder Forsøgshaven med centrum i Tarm.

Tarm Udviklingsforum rettede for flere måneder siden henvendelse til Produktionsskolen i Skjern i forhold til muligheden for at bygge en bro, der var til at betale. Og jo, det kunne man godt. Bygget op af blandt andet genbrugsmaterialer fra en nedrevet idrætshal stod den relativt hurtigt færdig, og i går kunne de første sikkert passere Bybækken på et helt nyt sted.

Annonce
De sidste detaljer rettes til af eleverne på Produktionsskolen. Foto: Cape.

»De unge mennesker har gjort et kæmpe stykke arbejde, og de klarede opgaven med bravour,« lød det fra Mai-Britt Fredsted Christensen, der er formand for Tarm Udviklingsforum.

Ideen med en ny bro over Bybækken opstod efter projektet med Forsøgshaven. Her fandt man ud af, at det ville være oplagt med en mere direkte forbindelse til centrum, og derfor tog man fat på broprojektet, inklusive en ny sti langs åen. Her var ABC en venlig medspiller, mens Ringkøbing-Skjern Kommune også har bidraget med økonomi til etablering af både sti og bro. Selve broen - der officielt indvies fredag den 26. september - er blikfanget og symbolet på en opgave, der blev løst til stor tilfredshed hos Tarm Udviklingsforum.

»Den er blevet flot, og den bliver til glæde for mange mennesker,« sagde Mai-Britt Fredsted Christensen.

Produktionsskolens elever har brugt et par måneder på at gøre broen klar, og faktisk har de været så hurtige, at Tarm Udviklingsforum nærmest ikke nåede at blive klar til at få den sat op. Nu lykkedes det hele, og når nu det lille grønne område overfor VGT - Klosterengen, er den samlede presse blevet enige om at kalde græsplænen - bliver brugt mere, ligger det lige til højrebenet at lade det være genstand for det næste område, der skal friskes op. Sådan så flere af de tilstedeværende i hvert fald på det.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce