Annonce
Ringkøbing-Skjern

Butikslivet i Ringkøbing-Skjern jubler over udsigt til genåbning: Vi er SÅ klar

Bent Brodersen er butiksindehaver og formand for Handelsrådet i Ringkøbing-Skjern Kommune. Foto Jørgen Kirk
Formanden og direktøren for Ringkøbing Fjord Handelsråd er svært glade for udsigten til en snarlig genåbning af butikslivet. "Vi er så klar", lyder det.

Ringkøbing-Skjern: Når man som lokaljournalist har bevæget sig rundt blandt butiksejere i Ringkøbing, Skjern-Tarm, Videbæk eller Hvide Sande i de sidste par måneder - og talen er faldet på genåbning - så er der ét udtryk, der er gået igen og igen; nemlig "Vi er så klar!"

Meget tyder på, at det er nu, butiksejerne skal være klar. Den såkaldte Indsatsgruppe, der rådgiver regeringen, indstiller i hvert fald, at "Udvalgsvarebutikker op til 5000 kvadratmeter genåbnes med midlertidigt skærpede kvadratmeterkrav, så der er færre kunder i butikkerne. Genåbningen gælder ikke udvalgsvarebutikker i storcentre."

Udvalgsvarebutikker er for eksempel forretninger, der sælger tøj, sko, bøger eller møbler.

Annonce

Vi er så klar

- Alle går og tripper for at få lov til at åbne igen. Alle jeg taler med, siger, at de er så klar. Med de lave smittetal, vi har her i området, kombineret med de forholdsregler, som butikkerne er rigtig gode til at tage, og vi som kunder, også har lært at tage. Så er vi helt klar. Nu håber vi bare, at indstillingen også bliver det endelige resultat, siger direktør for Ringkøbing Fjord Handelsråd, Marianne Møller.


Uanset om du taler med formanden for Handelsrådet, butiksejeren eller privatpersonen Bent Brodersen, så er det en fantastisk dag i dag.

Bent Brodersen, formand for Handelsrådet


- Uanset om du taler med formanden for Handelsrådet, butiksejeren eller privatpersonen Bent Brodersen, så er det en fantastisk dag i dag, siger en storsmilende Bent Brodersen.

-  Vi skal lige se det godkendt først. Men det vil være en af de mest fornuftige beslutninger længe. Stor ros til alle, der har kæmpet for, at åbningen skal komme nu. Vi ved ikke endnu, om storcentre også får lov til at åbne. Det vil være synd for dem, der ligger i et storcenter, hvis de ikke får lov til at åbne, for de lider også. Men heldigvis er det spørgsmål irrelevant her i kommunen, siger Bent Brodersen.

- For mig handler genåbningen ikke "kun" om butikslivet, men også om, at vi alle trænger til at komme til at leve et mere normalt liv, nu hvor dem, der virkeligt er i risikogruppen, er ved at være vaccineret. Og så må vi jo lukke ned lokalt, hvis der kommer et aggressivt smitteudbrud et sted, siger Bent Brodersen.

- Samfundet skal åbnes op igen, derfor giver det også mening at lave et smittepas. Som samfund kan vi ikke blive ved med leve efter den laveste fællesnævner, siger Bent Brodersen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Ringkøbing-Skjern

Torsdagens coronatal: Indleder Kristi himmelfartsferien med meget få nye smittede

Annonce