Annonce
Læserbrev

Butiksliv i Søndervig: Når format er en by i Rusland

Annonce

Læserbrev: Meget tyder på, at viceborgmester Søren Elbæk ynder at blive taget med ”bukserne nede”. Senest ved mødet i onsdags i Kloster om planerne for Søndervigs udvikling fremadrettet, hvor Elbæk forsøgte at fremstå som intetanende om Nettos ansøgning om at få fodfæste i Søndervig. En henvendelse kommunen har fået for knap et år siden, og som Elbæk forsøgte at bilde de 250 fremmødte ind, at han intet kendte til. Eller rettere sagt selvfølgelig har han kendt til denne ansøgning fra det øjeblik kommunen modtog den, men hans berøringsangst og totale mangel på situationsfornemmelse og mod, får ham endnu engang til at gå i flyverskjul. Det er selvfølgelig en sag og en ansøgning som hele kommunalbestyrelsen, embedsfolk og forvaltninger har vendt og drejet adskillige gange, og hvor en hamrende dygtig redaktion på Dagbladet Ringkøbing-Skjern, nu har fået afsløret ved at bede om aktindsigt.

Dybt forstemmende for Elbæk og det øvrige sammenrend af diverse lokale politikere er det derfor endnu engang dybt pinligt at konstatere, at politisk format er en by i Rusland. For lige præcis format eller rettere sagt mangel på samme, er kernen også i Netto-sagen. Her fremstår både den aldrende og den yngre del af købmand Hansen familien i Søndervig som en flok mimoser, der nu med alle midler vil forsøge at få Netto planerne forpurret, hvilket vil ske ved hjælp af de politiske venner i kommunalbestyrelsen.

Hvor ville det have været velgørende, hvis Keld Hansen på mødet i Kloster med mandig røst havde budt Netto velkommen med ordene: ”Vi ser med stor interesse frem til at få endnu en dagligvarebutik til byen, og hvor vi med kollegial respekt, vil byde hjertelig velkommen”. Se det ville være format, og da ikke mindst når selvsamme Keld Hansen, er blandt andet formand for Søndervigs centerforening, hvis formål er at stimulere handelslivet i Søndervig. Denne ”Kasket-Karl” er også direktør i et ejendomsselskab, som ”helt tilfældigt” her ved årsskiftet, har opkøbt Houvig-købmandens forretning. Hvad familien Hansen i øvrigt har på ”Menuen” udi storkapitalens magt og begærlighed, skal blive interessant at følge. Det skal i øvrigt blive yderst spændende nu med tættekam at opleve hele den tekniske og politiske behandling af denne ansøgning fra Netto. Jeg sætter min lid til, at Dagbladet og andre mediefolk med den største spade får gravet tilstrækkeligt dybt!

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Skjern Håndbold For abonnenter

Målmændene kiksede, da Skjern mistede sejren: Med flere redninger havde vi hevet den hjem

Annonce