Annonce
Læserbrev

Butiksliv i Søndervig: Når format er en by i Rusland

Læserbrev: Meget tyder på, at viceborgmester Søren Elbæk ynder at blive taget med ”bukserne nede”. Senest ved mødet i onsdags i Kloster om planerne for Søndervigs udvikling fremadrettet, hvor Elbæk forsøgte at fremstå som intetanende om Nettos ansøgning om at få fodfæste i Søndervig. En henvendelse kommunen har fået for knap et år siden, og som Elbæk forsøgte at bilde de 250 fremmødte ind, at han intet kendte til. Eller rettere sagt selvfølgelig har han kendt til denne ansøgning fra det øjeblik kommunen modtog den, men hans berøringsangst og totale mangel på situationsfornemmelse og mod, får ham endnu engang til at gå i flyverskjul. Det er selvfølgelig en sag og en ansøgning som hele kommunalbestyrelsen, embedsfolk og forvaltninger har vendt og drejet adskillige gange, og hvor en hamrende dygtig redaktion på Dagbladet Ringkøbing-Skjern, nu har fået afsløret ved at bede om aktindsigt.

Dybt forstemmende for Elbæk og det øvrige sammenrend af diverse lokale politikere er det derfor endnu engang dybt pinligt at konstatere, at politisk format er en by i Rusland. For lige præcis format eller rettere sagt mangel på samme, er kernen også i Netto-sagen. Her fremstår både den aldrende og den yngre del af købmand Hansen familien i Søndervig som en flok mimoser, der nu med alle midler vil forsøge at få Netto planerne forpurret, hvilket vil ske ved hjælp af de politiske venner i kommunalbestyrelsen.

Hvor ville det have været velgørende, hvis Keld Hansen på mødet i Kloster med mandig røst havde budt Netto velkommen med ordene: ”Vi ser med stor interesse frem til at få endnu en dagligvarebutik til byen, og hvor vi med kollegial respekt, vil byde hjertelig velkommen”. Se det ville være format, og da ikke mindst når selvsamme Keld Hansen, er blandt andet formand for Søndervigs centerforening, hvis formål er at stimulere handelslivet i Søndervig. Denne ”Kasket-Karl” er også direktør i et ejendomsselskab, som ”helt tilfældigt” her ved årsskiftet, har opkøbt Houvig-købmandens forretning. Hvad familien Hansen i øvrigt har på ”Menuen” udi storkapitalens magt og begærlighed, skal blive interessant at følge. Det skal i øvrigt blive yderst spændende nu med tættekam at opleve hele den tekniske og politiske behandling af denne ansøgning fra Netto. Jeg sætter min lid til, at Dagbladet og andre mediefolk med den største spade får gravet tilstrækkeligt dybt!

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ringkøbing-Skjern

Ørskovs mor ansat i stilling, som datteren fik trumfet igennem i byrådet

Vestjylland

Gylden trio på Lystbækgaard

Læserbrev

Burde Danmarks Naturfredningsforening skifte navn til Danmarks NaturForureningsForening?

Læserbrev: Jeg synes, det er beskæmmende endnu en gang at se Danmarks Naturfredningsforening demonstrere sin magt, bare fordi de kan, og samtidig bruge naturbeskyttelseshensyn som undskyldning eller påskud. Sagen vedrørende 11 sommerhusområder på Holmsland Klit, hvor der af juridiske årsager skal dispenseres fra §3-restriktioner, når der skal bygges om, bygges til eller nybygges, er endnu et eksempel på DN's evige trang til at demonstrere magt uden skelen til, om det nødvendigvis gavner naturen. Jeg tror, alle med bare minimal indsigt i denne sag er enige om, at det er rent juristeri, når kommunerne ikke i tide fik lokalplanerne på plads i disse såkaldte "aftaleområder", inden den nuværende naturbeskyttelseslov trådte i kraft i starten af halvfemserne. Nu er de berørte grundejere så blevet gidsler i en sag, hvor DN åbenbart har trang til at demonstrere sin magt. Dette uagtet, at parterne i sagen er enige om, at ingen har begået denne juridiske fodfejl med forsæt. Men tilbage til naturen, som bør være DN's fokus i denne sag. Foregår der rent faktisk overgreb på uerstattelig og jomfruelig klit hede i disse områder? For overblikkets skyld skal vi huske på, at små 10 procent af Danmarks areal for nuværende er §3-område og herunder stort set al ubebygget areal på Holmsland Klit. Vi vader i bogstaveligste forstand i natur til knæene, uanset hvilken vej vi skal. Det er efterhånden almindeligt at DN er første hurdle, uanset hvad der skal laves. Om det er oprensning af en gammel grøft eller renovering af en sti eller bare udskiftning af et tørrestativ, så skal DN høres og være tilfreds. I denne sag snakker vi om 7-800 sommerhusgrunde, altså sandsynligvis knap 100 hektar. Det kan så vurderes i forhold til de cirka 25.000 hektar §3-arealer, der er alene i Ringkøbing-Skjern Kommune. Det er da også forkasteligt, at vi som borgere skulle formaste os til at bruge en lille smule natur. Nu er DN heldigvis blevet enig med sig selv om, at hvis bare der er hyben nok på grunden, så vil man ikke bruge sin magt ... Så kære grundejere; få nu smidt nogle hyben i jorden, så er der ikke flere problemer med DN. Hyben er i øvrigt en invasiv plante, som stat, kommuner og private, herunder grundejerforeninger, bruger en masse energi og penge på at bekæmpe i klitterne.

Kultur

Børnetegning som altertavle og ingen Jesus på korset: Lettere amputeret kirke genåbner

Annonce