Annonce
Ringkøbing

Butikscenter ved Kuben i Ringkøbing rykker nærmere - Stenhuggergården snart klar til at kunne flytte

Det varer ikke længe, inden Stenhuggergården vil kunne flytte fra Ndr. Ringvej til Birkmosevej med facade mod Herningvej. Foto Poul Osmundsen.
Ejendomsudvikler Per Green satser på en afklaring på planarbejdet for området mellem Herningvej og Ndr. Ringvej inden udgangen af maj.

RINGKØBING: Det nye forretningsområde ved Kuben i Ringkøbing - der blandt andet skal rumme et Rema 1000 - ser ud til at rykke nærmere. I alt fald regner ejendomsudvikler Per Green med en afklaring på det rent planlægningsmæssige inden så længe.

- Jeg forventer, at politikerne træffer den endelige beslutning i slutningen af maj, og når det sker, går vi i gang, siger han.

Faktisk er arbejdet med at forberede byggeriet allerede nået langt. Projektet omfatter adresserne Herningvej 93 (Bolighuset og Guld & Rod) og Ndr. Ringvej 3 (Stenhuggergården), og et nyt domicil til Stenhuggergården har allerede rejst sig med facade ud med Herningvej mellem Thybo Biler og Guld & Rod.

Annonce


Jeg forventer, at politikerne træffer den endelige beslutning i slutningen af maj, og når det sker, går vi i gang.

Per Green, ejendomsudvikler.


Der bliver cirka 200 kvadratmeter under tag og 150 kvadratmeter udstillingslokaler. Ydervæggene bliver beklædt med naturskiffer. Stenhuggergården skal flytte ind, så snart byggeriet står færdig, hvilket Per Green forventer, sker i løbet af forsommeren.

Længe undervejs

Planlægningsmæssigt har udvidelsen af det, der kaldes "aflastningsområdet ved Herningvej" været undervejs siden 2018.

Planlægningen indebærer, at Herningvej 93 og Ndr. Ringvej 3 bliver en del af aflastningscentret - det hedder sådan, fordi det skal aflaste den allerede butiksopfyldte bymidte i Ringkøbing; på de to adresser gives der mulighed for at etablere én dagligvarebutik på op til 1200 kvadratmeter med en lukket varegård på 200 kvadratmeter samt udvalgsvarebutikker på i alt 4500 kvadratmeter med en miniumsstørrelse på 500 kvadratmeter pr. butik.

Sådan kommer det nye butikscenter ved Kuben til at se ud set fra oven. Plantegning.

Minimumsstørrelsen er begrundet i, at aflastningscentret er etableret for at imødekomme behovet for butikker med særlige pladskrav. Kommunen vil helst undgå at påføre bymidten konkurrence, der kan svække dets detailhandelsliv.

Per Green regner altså med, at så snart den nødvendige planlægning er på plads i kommunen, vil arbejdet med at ombygge og bygge centret kunne gå i gang. Hvornår spaden kommer i jorden, kan han dog ikke sige endnu.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce