Annonce
Ringkøbing

Butikker slog dørene op efter 67 dages nedlukning: - Jeg har virkelig glædet mig til den her dag

Finn Sørensen behøvede ikke spejde længe efter kunderne mandag formiddag. Når han kunne møde nyklippet på arbejde er det fordi, hans kone er tidligere frisør. Foto: Kaj Poulsgaard
Der blev byttet julegaver, oset og shoppet forårstøj, bøger og brugskunst, da butikkerne mandag formiddag slog dørene op efter 67 dage.

Ringkøbing: Lykken er at få hverdagen tilbage.

Det mener både kunder og forretningsdrivende, som mandag kunne hilse på hinanden for første gang, siden detailhandlen blev lukket ned lige før jul. Faktisk er det hele 67 dage siden.

- Efter at have været lukket i ni en halv uge har jeg virkelig glædet mig at til at kunne lukke forretningen op igen. På en skala fra 1-10 tror jeg, jeg er på en 12’er. Jeg har mødt ind hver dag, men klokken 10.30 var der ikke mere at lave. Så det har været nogle lange dage, fortæller Finn Sørensen, indehaver af Mr. Finn S.


Efter at have været lukket i ni en halv uge har jeg virkelig glædet mig at til at kunne lukke forretningen op igen. På en skala fra 1-10 tror jeg, jeg er på en 12’er.

Finn Sørensen, indehaver af Mr. Finn S.


Og alt tyder på, at kunderne er lige så glade for at kunne shoppe igen. Allerede fra klokken 10 stod de på spring for at komme indenfor.

- Jeg er sikker på, at kunderne godt tør handle. Vi har sørget for ekstra god afstand for at tage hensyn til dem, der er lidt bekymrede. Vi lukker højst 20 kunder ind, selv om vi faktisk godt må have 40, fortæller Finn Sørensen.

Hos Mr. Finn S tager man også godt imod kunder, der vil bytte julegaver.

Sådan er byttereglerne

I fysiske butikker har du ikke en lovbestemt ret til at fortryde et køb, bytte en vare eller få pengene tilbage.

Forhandleren bestemmer selv, om han vil give en bytte- og/eller returret på en vare, og hvor længe den ret skal gælde:

Bytteret gælder kun ombytning til andre varer.

Returret betyder, at du kan kræve købesummen tilbage. Butikken kan kræve en kvittering som bevis for, at varen er købt hos butikken eller kæden.

Bytte- eller returrettigheder gælder som udgangspunkt kun i den forretning, hvor varen er købt. Nogle butikskæder lover dog, at varen kan byttes i alle kædens forretninger.

Bytter eller returnerer du en gave købt i en butik, skal du ofte have kvitteringen med. Sørg derfor for at få kvitteringen fra giveren.

- Vi har valgt at sige, at alle kan få byttet deres julegaver, selv om det er længe siden, de er blevet købt. Den er den service, vi giver. Vi vil jo gerne have, at kunderne vender tilbage en anden gang, siger han.

Annonce

Lukkedage koster

At nedlukningen har kostet dyrt på omsætningen, er der ingen tvivl om. Derfor ser indehaver af Tante Blå, Melanie Kristiansen, også frem til at få gang i butikken igen.

- Vi har heldigvis haft en udlejer, der har været sød til at hjælpe med huslejen. Jeg tror på, at det bliver godt, når vi kommer i gang igen, siger hun.

Melanie Kristiansen fra Tante Blå har set frem til at vise sin nye butik frem. Foto: Kaj Poulsgaard

Tante Blå har brugt den ufrivillige coronapause til at flytte fra Nygade til den tidligere Matas-butik i Algade, der er noget større. Også her var der kunder fra formiddagen.

- Jeg har virkelig glædet mig til at vise butikken frem. Vores café må vi desværre ikke åbne endnu, men mon ikke det kommer, siger hun.

Det næste hun ser frem til er turistsæsonen

- Det bliver også dejligt, når turisterne vender tilbage. Hvis ikke tyskerne må komme, så har heldigvis rigtig mange danskere i sommerhusene, som også er gode kunder, siger Melanie Kristiansen.

Annonce
Sport For abonnenter

Plus og minus til lokale fodboldhold: RIFs andethold overrasker med sejr over tophold, forventet sejr til Spjald og nederlag til to serie 3-mandskaber

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce