Debat

Burka-forbud. Bekæmp sharia, ikke kvinder med burka

MJMNORMAL - For lille indsats mod kystsikring gør, at havet hvert år spiser op til fem meter...Det er ikke tilfredsstillende, mener Karsten filsø.

Debat: Burkaforbuddet er indført af hensyn til ligestilling, kan man forstå ved at læse Anders G. Jacobsens læserindlæg forleden. Han er folketingskandidat for Venstre. Nu er der ikke én eneste kvinde i Danmark, der bruger burka, men efter sigende mellem 30 og 40, der fortrækker at gå rundt i niqab. Her er der en åbning til øjnene.

Klædedragten er udtryk for et formørket religiøst syn, hvor man tager sin religiøse bogs anvisninger for pålydende. Her pålægger koranen kvinder at tildække sig uden for hjemmet.

Personligt finder jeg det helt skørt, men det er kvindernes valg. Her er jeg og SF mere liberale end Danmarks liberale parti Venstre.

Vi skal bekæmpe sharia og ikke kvinder, der vælger en klædedragt. Hvis Venstre virkelig mener noget med ligestilling mellem kønnene, kan man gå sammen med SF og reagere hårdt og kontant over for Saudi Arabien, hvor sharia praktiseres. Ved utroskab smider man sten på kvinder, til de dør. Mændene kan nøjes med piskeslag, selvom det også er horribelt. Kvinder straffes konsekvent hårdere og mere bestialsk.

I denne sag er der eksportkroner fra landbruget på spil.

Derfor tror jeg ikke Venstres ligestilling rækker længere end vedtagelse af en pjatlov mod burkaer.

0/0
Danmark

Video: Se den fulde statsminister-duel mellem Mette Frederiksen og Lars Løkke

Klumme

Midt i en konfirmationstid: Talen, som en farfar aldrig fik holdt til sit ældste barnebarn

Klumme

Hvad har Kasper Søndergaard, min cykel og sammenhængskraft til fælles?

Debat

Den fødende kvinde

Leder For abonnenter

Flere penge end ord til uddannelser, tak

Det er et sympatisk forslag, Socialdemokratiets formand Mette Frederiksen bragte frem under en debat med statsminister Lars Løkke Rasmussen i denne uge. Forslaget går på, at der skal flyttes en større andel af de såkaldte velfærdsuddannelser til de byer i provinsen, der senere skal beskæftige de færdiguddannede mennesker. Realiteten er nemlig, at de videregående uddannelsesinstitutioner i dag i overvejende grad ligger i landets store byer Odense, Aarhus, Aalborg og København. Derfor er det også en realitet, at landets unge er tvunget til at flytte til en storby, hvis de skal uddanne sig - og konsekvensen er meget ofte, at de samme unge mennesker stifter familie og bliver boende i storbyen efter endt uddannelse. Det er selvfølgelig godt for de store uddannelsesbyer, men det er samtidig skidt for de byer og kommuner, som i de senere år har fået sværere og sværere ved at tiltrække den nødvendige arbejdskraft. Derfor kan det være fornuftigt, som Mette Frederiksen foreslår, at flytte flere uddannelser derud, hvor mange af os bor - blandt andet i Vestjylland. Det er også lige så fornuftigt, at Dansk Folkepartis "lokale folketingsmedlem" Dennis Flydtkjær har meldt ud, at DF er med på, at der skal gang i en "udflytningsbølge". Ifølge Dennis Flydtkjær er DF klar til frem mod 2025 at sætte 600 millioner kroner af til at flytte uddannelser ud fra de større byer, og han sagde følgende her i spalterne: "Der blev taget hul på uddannelsesudflytning, da man fik en afdeling for markedsføringsøkonomer i Skjern, men der skal meget mere til. Jeg synes, det vil være oplagt at etablere turistuddannelser i Ringkøbing-Skjern, hvor turismen buldrer derudaf, og uddannelser, der understøtter områdets mange produktionsarbejdspladser, som skriger efter kvalificeret arbejdskraft". Sådan. Det er da klar tale, og når der med 120 procent sikkerhed bliver klippet snore i forbindelse med åbningen af blandt andet Naturkraft uden for Ringkøbing og Lalandia Søndervig i løbet af de næste tre, fire eller fem år, er der vel ingen, der kan være uenig med Dennis Flydtkjær i, at der bliver behov for folk med en uddannelse, der har fokus på netop turisme og turister. Når det er sagt, er sagen jo - desværre - at forslag ikke fører noget positivt med sig, hvis man ikke for alvor prioriterer forslagene. Heller ikke, selv om de er nok så sympatiske. Derfor er det mega vigtigt, at regeringen - uanset hvilken farve den har efter valget - vil tilføre flere penge til uddannelsesområdet. Og Dennis Flydtkjær … Hvis du igen får en plads i Folketinget, kan du være helt sikker på, at Dagbladet vil holde dig fast på den der med en turistuddannelse her i kommunen. Og tag så lige at konvertere det der med at "synes det vil være oplagt med en turistuddannelse" til en realitet.

Klumme

Alle hører til et sted og har to vigtige valg!