Annonce
Rejser

Bureau opfordrer: Tag en mindre bid af Australien

Queensland kan besøges året rundt, men vejrmæssigt er april, maj, september og oktober de mest stabile. Foto: Benns

Kan man leve med kun at se en meget lille del af Australien, selv om man ved, at man måske eller nok aldrig kommer tilbage?

Spørgsmålet er relevant for alle, der skal besøge kontinentet, og mon ikke de fleste ender med at gabe over for meget? Nu vil rejsebureauet Benns forsøge at skubbe kunderne i retning af det modsatte - at få dem til at koncentrere sig om en lille område. Det har udarbejdet fem forslag til to-tre ugers "mikroeventyr", som de lanceres, i delstaten Queensland, som groft sagt har lidt af det hele inklusive koralrevet Great Barrier Reef.

Antallet af danske turister i Australien er i vækst. Fra 2017 til 2018 steg det med 7,4 procent, oplyser Benns, og mange vælger at køre fra nord til syd, hvilket kun giver tid til at se de bedst kendte attraktioner.

Karsten Lind, business manager i bureauet, opfordrer i stedet til, at man sparer på kilometerne og i stedet får et mindre område "ind under huden". Han mener, at man sagtens kan få et par uger til at gå med bare at udforske den nordlige eller sydlige del af Queensland. /thor

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder

Forslagene efter Hilde-sagen: En dyr omgang tidsspilde

Siden nyopererede Hilde-Kristin Reed Mogensen Kristi Himmelfartsdag sidste år lagde en selfie op på Facebook, er hendes navn blevet til et begreb. Hilde-sagen får de fleste læsere af Dagbladet til at tænke på benhård tolkning af sygedagpengeregler og på jobafklaring på kanten af sygesengen. Dagen før sin operation fik Hilde besked fra kommunen om, at hun få dage efter ville komme i et såkaldt jobafklaringsforløb og få frataget sine sygedagpenge til fordel for den lavere ressourceforløbsydelse. Sygedagpengeperioden på 22 uger var udløbet, og kommunen fandt ikke grundlag for at forlænge perioden. En shitstorm, en lang række artikler i Dagbladet samt et par kommunale kovendinger senere er Hilde i dag færdig med sin efterbehandling og håber at være kommet fri af kræften. Hun er også lige så stille på vej tilbage til sit job som dyrlæge i Tim. Samtidig er kommunen færdig med sin 'efterbehandling' af denne og andre sygedagpengesager, og det har nu ført til en henvendelse til beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard med forslag til ændringer af lovgivningen. Sygedagpengeperioden bør, mener kommunen, forlænges fra 22 til for eksempel 30 uger. Det vil selvfølgelig give den syge mere tid til at blive rask - men det er værd at minde kommunen om, at uanset om fristen er det ene eller det andet antal uger, så er en henvendelse som den, Hilde fik dagen før en alvorlig kræftoperation, helt hen i vejret. Men honnør for udspillet! Knap så højt løfter vi på hatten over de andre forslag fra kommunen. At det skulle gøre nogen forskel, om man kalder det jobafklaringsforløb eller jobudviklingsforløb, skal man vist have den store diplomuddannelse i bureaukrat-dansk for at forstå visdommen i. Det er nu en gang indholdet og ikke den sproglige indpakning, som betyder noget. Tilsvarende lyder forslaget om en landsdækkende kampagne, der skal fremhæve meningen med og værdien af jobafklaringsforløb, ærlig talt som en dyr omgang tidsspilde. Et godt råd: Brug i stedet kræfterne og pengene på at administrere både menneskeligt og fornuftigt i forhold til de muligheder, loven giver. Det kunne for eksempel have sparet Hilde for en opslidende kamp med myndighederne.

Annonce