Annonce
Skjern

Bundsbæk Mølle i efterårsferien: Tag på tidsrejse 150 år tilbage i tiden

Tidsrejse på Bundsbæk Mølle og rakkerspil i Dejbjerg Jernalder er på programmet i efterårsferien. PR-foto
Bundsbæk Mølle viser, hvordan hverdagen var for 150 år siden, mens de udstødte rakkeres historie fortælles i Dejbjerg Jernalder.

Skjern: Bundsbæk Mølle inviterer på en tidsrejse, hvor børn og voksne kan opleve den gamle vandmølle, sådan som den var engang for 150 år siden.

- Vi har travlt, for der er mange forskellige huslige aktiviteter fra gamle dage, som vi skal have klaret, inden vi lader det magiske grydelåg føre os tilbage til nutiden. Glæd jer til en sjov og hyggelig dag, hvor vi leger os lige ind i historien. Og bare rolig, mor og far kan sagtens lege med, lyder det i en pressemeddelelse fra Bundsbæk Mølle og Dejbjerg Jernalder, som er en del af Ringkøbing Skjern-Museum.

Tidsrejsen foregår tirsdag 15. oktober kl. 14.

Annonce

Sådan var rakkerne

Der bydes tillige på en fortælling om de udstødte rakkere. Scenen sættes i biografen i Dejbjerg Jernalder, hvor der rejses tilbage til dengang, der var rakkere i området ved Dejbjerg. Rakkerspillet er for børn, men der også plads til deres nysgerrige voksne. På Bundsbæk Mølle kan rakkernes historie opleves gennem lyd, film og billeder i udstillingen "Rakkerpak: Æreløse rakkere og udstødte natmandsfolk i Danmark".

Rakkerspil er søndag 13. oktober kl. 13.30, 14.30, og 15.30.

Mandag til torsdag i efterårsferien kan man møde mølleren og smeden, der hellere end gerne vil vise deres gamle håndværk frem. Søndag 13. oktober er bageren klar på Bundsbæk Mølle, hvor han bager brød som i gamle dage.

Åbningstider på Bundsbæk Mølle og i Dejbjerg Jernalder 13.-17. oktober kl. 13-16.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Det lyder godt, men: De passer ikke på Danmark

Det er så let at stille sig op og sige, at ”jeg passer på Danmark”. Det lyder godt. Man virker handlekraftig. Men når man som Mette Frederiksen er statsminister, har man andre forpligtelser end at gå med de nemme og populære løsninger, som hun gjorde, da hun præsenterede regeringens bud på, hvordan vi forhindrer terrordømte i at planlægge og udføre mere terror, når de er sluppet ud af fængslet. En regeringschef har pligt til at vælge løsninger, der holder sig inden for rammerne af, hvilken type land vi gerne vil være. Og her svigtede Mette Frederiksen. Hun foreslår nemlig, at personer, der har afsonet en dom for terror, kan forbydes at færdes i bestemte områder og have kontakt til bestemte personer i op til ti år. For at undersøge, om de overholder forbuddet, skal politiet have ret til uden dommerkendelse at trænge ind i deres hjem og undersøge deres computere. Det er her, statsministeren glemmer sin forpligtelse over for retsstatens principper. Grundloven siger helt uden dikkedarer i paragraf 72, at både husundersøgelser og undersøgelser af borgernes kommunikation kun kan ske efter en retskendelse. Der står dog også, at man kan lave love, der giver undtagelse fra paragraffen, og det er så dét, regeringen vil gøre. Men det er grundlæggende helt forkert. Regeringens forslag om at øge straffene for terror og terrorrelaterede forbrydelser betragteligt er helt i orden. Det er også rimeligt at udstede forbud om ophold og kommunikation for denne ekstraordinært usympatiske gruppe af forbrydere. Og spark dem endelig ud af landet, når der er lovhjemmel til det. Det må bare aldrig blive andre end en domstol, der gør domstolenes arbejde. Magtens tredeling er et princip, der ikke må fraviges. Hverken politikere eller myndigheder skal afsige domme eller udstede retskendelser. Det skal kun dommere. Det har regeringens normale støtter forstået, men de borgerlige partier sikrer flertallet til endnu et skridt væk fra retsstaten. De skulle skamme sig. De passer ikke på Danmark.

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];