Annonce
Sport

Bundesligaekspert: Robert Skov passer godt ind i Hoffenheim

Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Poul Hansen spår Robert Skov succes i tysk fodbold. Fysikken kan blive Skovs største udfordring.

Robert Skov var den store åbenbaring i Superligaen i sidste sæson, og det banede vej for et skifte til Hoffenheim i Bundesligaen. Her skal den hårdtskydende kantspiller nok blive en succes.

Det forventer den tidligere superligatræner Poul Hansen, der er bundesligaekspert for TV3 Sport, forud for Hoffenheims ligapremiere søndag mod Frankfurt.

- Jeg tror skiftet er helt rigtigt. Han kommer til at spille, for han er en betydelig investering for Hoffenheim. Han ville ikke kun blive bedømt på sine fejl, for folk vil se ham som en mulighed for at vinde point i alle kampene.

- Træneren og klubben er nødt til at sige, at han skal spille, selv om han skal bruge ti kampe på tilvænning, eller han kun er god hver anden gang. Han skal spille sig til en større værdi, han skal ikke træne sig til det, siger Poul Hansen.

Han mener også, at det er en fordel for Skov at komme ind i et hold, der er i en genopbygningsfase.

I løbet af sommeren er cheftræner Julian Nagelsmann skiftet til RB Leipzig, og Alfred Schreuder har overtaget trænergerningen i Hoffenheim. Samtidig er profilerne Joelinton, Kerem Demirbay, Nico Schulz og Nadiem Amiri sendt videre til større klubber.

På rygteplan var Skov sat i forbindelse med klubber i flere lande, men Bundesligaen er ud fra Skovs kompetencer det mest oplagte ligavalg, mener Poul Hansen.

- Han passer rigtig godt ind i Bundesligaen, fordi der er så meget power og fart i tysk fodbold, at man ikke kan holde sin organisation hele tiden, og det gør, at der bliver plads.

- Det kan blive omstilling på omstilling. Der er kaos på alle hold, hvor bolden bliver vundet, mistet, vundet, mistet. Det giver plads, og det gør Robert Skov god. Og så har han en unik sparketeknik, og langskud er meget værdsat i Tyskland, siger Poul Hansen.

Han matcher dog næppe sidste sæsons total på 29 ligascoringer.

- Hvis han kan lave cirka ti mål, så er det stadigvæk super godt, siger Poul Hansen

Det største spørgsmål for Poul Hansen er, om Robert Skov fysisk kan være med.

- Hvis der er noget sted i verden, hvor power er så udfordret uden for Premier League, så er det i Bundesligaen. Der er mange lange, hårde løb. Han skal virkelig æde sig selv og have power i 90 minutter, og det skal han først lære.

- Fysisk er der store krav i Tyskland, fordi spillerne er så meget undervejs hele tiden, og der er ikke plads til at hvile, siger Poul Hansen.

Opgøret mellem Eintracht Frankfurt og Hoffenheim begynder klokken 15.30.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu

Mest læste

Leder For abonnenter

For lidt og for meget: Pas på vores unge mennesker

Bare kom i gang! Tag dig sammen! Jeg har da aldrig taget skade af... Men på den anden side: Skal jeg ikke lige gøre det for dig? Pas nu godt på dig selv - og husk, at du altid kan spørge mig om hjælp. Det er da også alt for hårdt for dig, at ... For lidt og for meget fordærver som bekendt alt. Det gælder også for de unges fritidsarbejde. Fire rektorer på uddannelsesinstitutioner i Ringkøbing-Skjern har her i avisen hejst et advarende flag: De og deres lærere oplever, at mange unge arbejder alt for meget. Eleverne bliver trætte og deprimerede, når kalenderen byder på skoledage fra 8 til 15, efterfulgt af arbejde fra 16 til 22. Læg dertil, at der gerne skulle være tid til også at lave sine lektier - så hænger døgnet ikke ret godt sammen længere. På Facebook var nogle af kommentatorerne til rektorernes opråb ude med en opfordring til de unge om bare at tage sig sammen. Beskyldninger om curling og klassikeren 'i min tid ...' blev trukket af stalden - for set i bakspejlet har man selvsagt altid oplevet det, der var meget værre. Men er det curling at opfordre forældre og arbejdsgivere til ikke at presse de unge til for mange og for lange vagter? Jeg synes det ikke. Lige så godt, det er, at de unge i Ringkøbing-Skjern Kommune er blandt landets mest arbejdsomme, når det gælder fritidsjob ved siden af skolen - lige så skidt vil det være for både vores samfund og for de unge selv, hvis de knokler på i en grad, så de glemmer at gøre nok ved den uddannelse, som trods alt er deres hovedbeskæftigelse. Det er vigtigt og rigtigt, at vores børn og unge lærer, at ansvarlighed og arbejdsomhed betaler sig. Fritidsjob baner vejen for uddannelse og 'rigtige' voksenjob. Men for lidt og for meget fordærver alt - så kære forældre: Hold lige lidt snor i, at der er en fornuftig balance mellem skole og fritid. Kære virksomheder: Find fleksible løsninger for jeres unge ansatte, så de både kan passe jobbet og skolen. Og kære, kloge Facebook-kommentatorer: Hvis man pudser sine generationsbriller og kigger rigtig godt efter, er nutidens ungdom måske ikke så meget værre og mere forkælede, end vi selv var ...

Annonce