Annonce
Hvide Sande

Budget på næsten 400.000 kroner: Kunstner skaber lydværk på eng bag hospice

Et værk med titlen 'En messe for krop, lyd og landskab' bliver fredag eftermiddag præsenteret på et engareal bag Anker Fjord Hospice i Hvide Sande. Arkivfoto: Jørn Deleuran
Et bevægelses- og lydværk med titlen 'En messe for krop, lyd og landskab' bliver fredag eftermiddag præsenteret ved Anker Fjord Hospice i Hvide Sande.
Annonce

Hvide Sande: Patienter, pårørende og personale på Anker Fjord Hospice modtager fredag eftermiddag en gave, der repræsenterer en værdi på 396.000 kroner.

Det sker, når koreograf Naya Moll og fem dansere præsenterer bevægelses- og lydværket 'En messe for krop, lyd og landskab,' der opføres på en sti i englandskabet ud mod Ringkøbing Fjord.


Det kan fungere som en kunstnerisk sorgbearbejdelse for de indlagte og deres pårørende.


I en projektbeskrivelse af værket hedder det blandt andet: 'Det er en æstetisk forberedelse til at forlade sin egen krop og blive noget andet, og det kan fungere som en kunstnerisk sorgbearbejdelse for de indlagte og deres pårørende.'

Ønsket med 'En messe for krop, lyd og landskab' er at frembringe en meditativ og transformerende oplevelse for beskueren:

- Hvis man som patient eller pårørende vil engagere sig yderligere i værket, vil der i alle lejligheder samt i fællesområdet være trådløse hovedtelefoner, som patienter og pårørende kan tage på for også at opleve lydsiden af værket, bliver det fortalt i en pressemeddelelse forud for premieren fredag eftermiddag.

Annonce

Øjet kan finde hvile

Både komposition og koreografi er inspireret af Inger Christensens sonetkrans 'Sommerfugledalen,' hvori livet og døden væves sammen - i en cyklisk forståelse af, at alt altid er i konstant transformation, hvor hierarkiet mellem menneske og natur opløses.

Ideen er, at dansen og musikken er en tilføjelse - et ekstra lag - på det allerede eksisterende landskab. Det er derfor et værk, som ikke kræver sin beskuers fulde opmærksomhed. Dette er skabt også med hensyn til de indlagte, så de kan være til stede med værket i det omfang, det nu fysisk og mentalt er muligt for dem. Værket ønsker at være et sted, hvor øjet kan finde hvile.

'En Messe for krop, lyd & landskab' beskrives som værende et projekt, der gennem kunst søger en synergi mellem naturen og det medmenneskelige.

Efter fredagens seance er der yderligere planlagt visninger lørdag 12. september og lørdag 26. september ved Anker Fjord Hospice.

Det næsten 400.000 kroner dyre projekt er støttet af Statens Kunstfond, Augustinus Fonden, William Demant Fonden og Ringkøbing-Skjern Kommune.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Aktivist snød sig ind til corona-pressemøde: - Journalisterne er bare mikrofonholdere - de stiller jo ingen kritiske spørgsmål

CORONAVIRUS

Live: Corona-virus gik nærmest amok på Aarhus-bar - antallet af smittede er nu oppe på 25  

Annonce