Annonce
Læserbrev

Budget med værdier: Arbejdsglæde og en region i balance

Læserbrev: Mange års underfinansiering af sundhedsvæsenet tvinger os som regionspolitikere til svære prioriteringer. Denne gang kunne budgettet heldigvis forhandles med et bedre økonomisk udgangspunkt end sidste års forhandlinger takket være en økonomisk bedre aftale denne gang mellem den nye regering og regionerne – tak for det. Samtidig er det vigtigt, at vi som borgere ikke forventer et stort kvalitetsløft, for presset på sundhedsvæsenet de kommende år er stort, fordi vi får flere ældre, der lever længere, flere mennesker med psykiske lidelser og flere kronikere.

I KD er vi glade for at være en del af aftale om regionens budget for 2020. Der lykkedes at sikre markante forbedringer i den endelige aftale i forhold til det udkast, som vi havde til førstebehandling i regionsrådet i september.

For KD har det været særligt vigtigt at sikre, at budgettet for 2020 fortsat opprioriterer psykiatrien, så vi kan sikre flere sengepladser, flere hænder til at give en behandling og forskning i, hvad der virker bedst.

Vi er stolte af, at alle partier i regionsrådet står bag, at vi skal have undersøgt, hvordan region Midtjylland lever op til sine forpligtigelser til at sikre kvinder, der er uønsket gravide, en god rådgivning i deres overvejelser om abort er den rette løsning og i forhold til eventuelle senfølger efter aborten (jfr. Sundhedsloven §100). Vi skal sikre en uvildig rådgivning, så ingen kvinder presses til abort.

Medarbejderne på vores hospitaler løber meget stærkt – også for stærkt. Det går ud over arbejdsglæden og den tid, der er til omsorg for patient og pårørende, derfor er KD glade for, at vi i budgettet har et stort fokus på at sikre større arbejdsglæde og et godt arbejdsmiljø. Århus Universitetshospital er meget økonomisk udfordret blandt andet som følge af flytning og sammenlægning i Skejby. Derfor var det nødvendigt med en stor hjælpende økonomisk håndsrækning – vi har brug for et stærkt universitetshospital i Århus, så mere ikke centraliseres på Rigshospitalet.

Samtidig er de andre hospitaler i regionen også pressede, og derfor har KD arbejdet for at sikre, at også de øvrige hospitaler skulle have del i de ekstra midler i økonomiaftalen. KD vil sikre en region i balance og også værne om Silkeborg Sygehus som et udviklingshospital, der fortsat kan opnå international anerkendelse for sine flotte resultater. Forhåbentlig vil alle vores medarbejdere mærke, at dette budget ikke var et sparebudget – det er tiltrængt.

Andre gode tiltag set med KD-briller i budgettet er en undersøgelse af muligheden for et familiehus til indlagte familier ved det nye hospital på Gødstrup, en markant klimaindsats og udflytning af flere opgaver tæt på, hvor borgerne bor – det, der ikke er svært, skal i højere grad være nært.

Ingen partier kan få alle ønsker opfyldt, men ros til regionsformand Anders Kühnau for at sikre at alle 11 partier igen står bag et budget og for lydhørhed overfor KD's ønske i forhandlingsprocessen. Det regionale demokrati viser sin berettigelse, når en budgetaftale ikke bare er embedsmændenes værk, men præget af værdier og politiske prioriteringer.

Annonce
Erhverv For abonnenter

Fremtiden i Hvide Sande er usikker: Næsten hele Atlantic Sapphires fabrik er ødelagt af branden

Vestjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Torsdagens coronatal: Antallet af indlagte falder med 14

Annonce
Annonce
Annonce
Skjern Håndbold

Efter to år på posten: Skjerns cheftræner stopper et år før tid

Erhverv For abonnenter

Kasper Würtz trækker Christian Bitz i retten i ny sag: - Jeg er nødt til at gå hele vejen, ellers har det hele været forgæves

Hvide Sande

Bådejere fik travlt med at flytte deres både under storbranden i Hvide Sande: - Vi skulle bare væk

Hvide Sande

Farligt stof i fjorden efter branden: Fredag formiddag skal forureningen undersøges nærmere

Skjern

39-årig kvinde snydt: Solgte iPhone til 6.500 kroner - modtog falske pengesedler

Hvide Sande For abonnenter

Hvide Sande Hallen lynhurtigt klar med husly: 50 mennesker evakueret under storbrand

Debat

Forhøjede dagpenge er hjælp til kortvarigt ledige

Skjern

Tre mulige løsninger på Skjerns skoleproblem: Forskellen mellem den billigste og dyreste løsning er 150 millioner

Danmark For abonnenter

TV-klumme: Ud med taberne - vi gider dem ikke på tv

Vestjylland

Forbløffet udvalgsformand anede ikke, at Husby Klitplantage var i spil som nationalpark

Ringkøbing For abonnenter

Christian frygter møllelys: Vestas har indgået aftale med Vattenfall for at minimere generne - der er bare et problem...

Ringkøbing

Nu bliver Naturkraft også til koncertsted: - Vi vil gerne vise, at vi også kan spille en rolle som lokalt kulturhus

Annonce