Annonce
Læserbrev

Budget med værdier: Arbejdsglæde og en region i balance

Læserbrev: Mange års underfinansiering af sundhedsvæsenet tvinger os som regionspolitikere til svære prioriteringer. Denne gang kunne budgettet heldigvis forhandles med et bedre økonomisk udgangspunkt end sidste års forhandlinger takket være en økonomisk bedre aftale denne gang mellem den nye regering og regionerne – tak for det. Samtidig er det vigtigt, at vi som borgere ikke forventer et stort kvalitetsløft, for presset på sundhedsvæsenet de kommende år er stort, fordi vi får flere ældre, der lever længere, flere mennesker med psykiske lidelser og flere kronikere.

I KD er vi glade for at være en del af aftale om regionens budget for 2020. Der lykkedes at sikre markante forbedringer i den endelige aftale i forhold til det udkast, som vi havde til førstebehandling i regionsrådet i september.

For KD har det været særligt vigtigt at sikre, at budgettet for 2020 fortsat opprioriterer psykiatrien, så vi kan sikre flere sengepladser, flere hænder til at give en behandling og forskning i, hvad der virker bedst.

Vi er stolte af, at alle partier i regionsrådet står bag, at vi skal have undersøgt, hvordan region Midtjylland lever op til sine forpligtigelser til at sikre kvinder, der er uønsket gravide, en god rådgivning i deres overvejelser om abort er den rette løsning og i forhold til eventuelle senfølger efter aborten (jfr. Sundhedsloven §100). Vi skal sikre en uvildig rådgivning, så ingen kvinder presses til abort.

Medarbejderne på vores hospitaler løber meget stærkt – også for stærkt. Det går ud over arbejdsglæden og den tid, der er til omsorg for patient og pårørende, derfor er KD glade for, at vi i budgettet har et stort fokus på at sikre større arbejdsglæde og et godt arbejdsmiljø. Århus Universitetshospital er meget økonomisk udfordret blandt andet som følge af flytning og sammenlægning i Skejby. Derfor var det nødvendigt med en stor hjælpende økonomisk håndsrækning – vi har brug for et stærkt universitetshospital i Århus, så mere ikke centraliseres på Rigshospitalet.

Samtidig er de andre hospitaler i regionen også pressede, og derfor har KD arbejdet for at sikre, at også de øvrige hospitaler skulle have del i de ekstra midler i økonomiaftalen. KD vil sikre en region i balance og også værne om Silkeborg Sygehus som et udviklingshospital, der fortsat kan opnå international anerkendelse for sine flotte resultater. Forhåbentlig vil alle vores medarbejdere mærke, at dette budget ikke var et sparebudget – det er tiltrængt.

Andre gode tiltag set med KD-briller i budgettet er en undersøgelse af muligheden for et familiehus til indlagte familier ved det nye hospital på Gødstrup, en markant klimaindsats og udflytning af flere opgaver tæt på, hvor borgerne bor – det, der ikke er svært, skal i højere grad være nært.

Ingen partier kan få alle ønsker opfyldt, men ros til regionsformand Anders Kühnau for at sikre at alle 11 partier igen står bag et budget og for lydhørhed overfor KD's ønske i forhandlingsprocessen. Det regionale demokrati viser sin berettigelse, når en budgetaftale ikke bare er embedsmændenes værk, men præget af værdier og politiske prioriteringer.

Annonce
Hvide Sande For abonnenter

70-årige Ove har fisket fra Tyskerhavnen i over 50 år: Jeg ville være glad, hvis laksefabrikken blev væk

Danmark

Søndagens coronatal: 42.018 coronasmittede - det næsthøjeste under epidemien

Annonce
Annonce
Annonce
Hvide Sande

Freja kunne ikke få en dagplejeplads til datteren Saga: Nu kæmper Hvide Sande for en vuggestue

Navne For abonnenter

Christina fra Skjern fandt en konkylie på stranden: Det fund har sendt hende i det internationale modemagasin Vogue

Sport

Trods kritik af Qatar fra hele verden tager Arne og Videbæk-Dannebrog til VM: - Qatar gør alt forkert, men det er ikke min kamp

Ringkøbing-Skjern

TP Kjoler fik navn på tyv på ét døgn

Morten Messerschmidt er ny formand for Dansk Folkeparti

Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Danmarkspremiere: Arkitekt Flemming Bay-Jørgensen designer stole af vand-rør og andre glimt fra Gamle Dage

Chefen kalder sine medarbejdere for nørder i alt fra sten og stål til træ og polster - møbelfabrikken Mølballe har vokseværk

Ringkøbing-Skjern

Kjoleforretning offentliggør video af fræk tyv: - Jeg ved godt, det er ulovligt

Hver anden dansker gør intet for at spare på strømmen

Sport For abonnenter

Nogen jagter det perfekte slag hele livet: Jytte fra Hover lavede 'hole in one' to gange på fire måneder

Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Her er ugens bolighandler i Ringkøbing-Skjern

Debat

Troen og tvivlen: Inger skal opstå fra de døde, siger Johannes. Hvis blot der er én af de tilstedeværende, der har troen!

Annonce