Annonce
Læserbrev

Budget: 40 færre fagfolk skal løfte Folkeskolen

Åbent brev: Kære byrådspolitikere i Ringkøbing-Skjern Kommune. Vi håber, I alle har haft en god sommer og nu er klar til jeres budgetkonference. I Ringkøbing-Skjern Kommune står vi over for massive besparelser, og som der tidligere er udtalt i Dagbladet, så kommer det til at gøre ondt.

I Ringkøbing-Skjern Kommune har vi heldigvis en Børne- og Ungepolitik, der giver plads til det gode børne- og ungeliv med fokus på trivsel, læring og dannelse, hvilket vi ser som utrolig positivt for alle de børn og unge, der allerede bor i kommunen og for muligheden for at få flere tilflyttere til Naturens Rige.

Der har de sidste par år været fokus på styrkelse af de gode skoler med det, som blev kaldt et historisk løft på 6 millioner. Derudover er der blevet etableret en fantastisk streetpark for de unge mennesker med pt. 641 medlemmer, der er blevet skabt et MakerSpace, så børn og unge bliver klædt på til den fremtid, vi er på vej ind i og den erhvervsrettede indsats styrkes.

Når man dengang kaldte 6 millioner for et historisk løft for folkeskolen, hvad skal vi så kalde en besparelse på 10 eller 35 millioner? Ved besparelser af denne størrelse er der ikke andre steder at hente dem end på lønninger.

Vi er blevet præsenteret for et sparekatalog, der I Ringkøbing-Skjern Kommune vil betyde en reduktion af stillinger på 40 medarbejdere i skoleregi!

Da man har valgt at friholde skoler med under 75 elever, skal stillingerne findes på de resterende skoler. Det vil få vidtstrakte og afgørende konsekvenser for alle eleverne. Der er i sparekataloget forslag om en generel reduktion af folkeskolernes tildeling sammen med afskaffelse af det historiske løft, reduktion af konsulenter i både Dagtilbud og Undervisning og Børn og Familie samt lukning af MakerSpace.

Hvordan skal de tilbageværende lærere få mulighed for at planlægge varierende undervisnings- og arbejdsformer med udgangspunkt i den enkelte elevs behov og forudsætninger?

Hvordan skal de tilbageværende lærere få mulighed for at opretholde et fagligt niveau?

Hvordan skal de tilbageværende lærere få mulighed for at gribe og hjælpe elever med særlige behov?

Hvordan skal lærerne opretholde nuværende serviceniveau?

Hvordan påvirkes lærernes arbejdsmiljø og vilkår?

Hvordan skal Ringkøbing-Skjern Kommune bevare førertrøjen som en af de kommuner, hvor brugen af teknologi i undervisningen er længst fremme?

Det er voldsomme besparelser på skoleområdet, og vi undrer os over, hvorfor man har friholdt 0 – 6 års området – hvordan skal 40 færre fagfolk fortsætte det forebyggende arbejde?

Som politikere må I tage ansvar for de serviceforringelser, der vil følge med så massive besparelser, så det ikke vil påhvile den enkelte medarbejder eller leder, når elever og forældre oplever det på nærmeste hold.

Annonce
Arkivfoto: Morten Stricker
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sport

12 atletikmedaljer ved landsmesterskaber

Leder

Dagbladet mener: Man bliver stolt over de fastboendes 'folkebevægelse'

Man bliver flov overfor turisterne. Sådan lyder den korte, kontante begrundelse for et initiativ, der forleden fik 20 lokale frivillige til at trække i gummistøvlerne og trodse møgvejret for at bruge deres lørdag på at samle de store mængder affald op, som i månedsvis har skæmmet grøfterne langs Klitvejen. Bag initiativet står Hvide Sande-parret Heidi Broe Vrist og Lars Anker Hansen. Det er dem, der har følt sig så flove over at se den smukke Margueritrute omdannet til en skamfuld skralderute, at de har valgt at tage affaldssækken i egen hånd og gøre noget ved sagen. I første hug blev 74 sække fyldt med øldåser, flasker, slikposer og meget andet skidt. 74 sække! Men der er såmænd tilstrækkeligt med skrald tilbage til, at man kan samle lige så meget op og mere til, når succesen gentages lørdag 29. februar - selvfølgelig forudsat, at der også denne gang dukker en pæn flok frivillige kræfter op, som vil bruge lidt af weekenden på en fælles forskønnelse af grøftekanten. De store mængder affald dukkede op til overfladen, da kommunens folk for nogle måneder siden rensede grøfterne op for at gøre dem i stand til bedre at kunne tage de store mængder af regnvand. Der var røster fremme om, at kommunen burde rydde op efter oprensningen, men afdelingsleder for Vej og Park Kristian Korsholm måtte med beklagelse afvise, at det kunne komme på tale. Det ville kræve mandetimer, der ikke er budget til, forklarede han. Det er sund fornuft, at kommunens ressourcer lige nu gør bedst fyldest ved at blive brugt på at skaffe afløb for de enorme vandmængder. Og det er udtryk for et beundringsværdigt borgersind, når private mennesker som Heidi Broe Vrist og Lars Anker Hansen ikke nøjes med at brokke sig over kommunen eller måske rense lidt på egen matrikel, men i stedet går forrest i en hel lille 'folkebevægelse'. Herfra letter vi på sydvesten og bukker i stor respekt for initiativet. Mennesker som jer er der god grund til at være stolt af! Der er mulighed for at blive en del af 'bevægelsen', hvis man møder op på parkeringspladsen ved genbrugsstationen i Hvide Sande lørdag 29. februar klokken 10. Det er ganske gratis at deltage. Og hvis andre byer skulle lade sig inspirere, fortæller vi gerne om det i Dagbladet.

Annonce