Annonce
Vestjylland

Bubber og Tomas Villum Jensen ror på Storåen i disse dage: - Vi føler os meget små i en stor å

Tomas Villum Jensen og Bubber besøgte i Holstebro Tvis Mølle, byens museer, så på den udendørs kunst og Dansk Talentakademi. De spiste på restaurant JA, og generelt havde de bare ja-hatten på under deres besøg. - Vi laver et underholdningsprogram, som forhåbentlig også vil berige modtageren, siger instruktør og skuespiller Tomas Villum Jensen. Foto: Morten Stricker
- Vi laver et program fra en stor tid, siger Bubber om Storåens lange liv og menneskene ved dens sider. Sammen med Tomas Villum Jensen laves et TV-program, der samtidig skal markedsføre Holstebro.
Annonce

Holstebro: Først og fremmest skal der lyde en undskyldning til Bubber:

Følgende historie var egentlig mere hyggesnak og ikke som sådan "til citat", men hans oplevelse er for god til at udelade, når nu den forklarer, hvorfor han og Tomas Villum Jensen i disse dage ses i Vestjylland.

Onsdag kunne Bubber ses i Holstebro. En gruppe teenagere fik da også øje på ham. Det kan normalt føre til nysgerrige blikke, en kommentar eller en selfie. Eller - som i dette tilfælde - et spørgsmål: "Hvad laver du i Holstebro?"

Bubber og Tomas Villum Jensen filmer et TV-program, kunne han fortælle.

Svaret var ikke godt nok. Så de gentog spørgsmål: Men hvad laver du i Holstebro? Underforstået: Her sker jo absolut intet.

Har det været dyrt at lokke TV-produktionen til? Næh, siger Susanne Toftegaard Hansen, der er erhvervs- og turismechef i Holstebro, uden dog at afsløre prisen, der deles sammen med to andre kommuner. Foto: Morten Stricker

Selvom teenagerne nok har brugt hele deres liv i byen, og Bubber kun omkring et døgn, så kunne den 55-årige TV-vært ikke være mere uenig.

At komme ind gennem byen ad søvejen er intet mindre end fantastisk, mener Bubber. Husene ned til åen, alt glimter.

- Det er unikt, konkluderer Susanne Toftegaard Hansen, der er erhvervs- og turismechef i Holstebro, og Bubber er næsten helt enig: Kun Køge kan matche den slags bynære skønhed fra søvejen, som han og Villum Jensen har oplevet.

Annonce

Aftalen

Det er Holstebro Kommune i samarbejde med den lokale kanoudlejning - og siden Herning og Ikast-Brande kommuner - der har lokket filmholdet til Holstebro. Resultatet er et TV-program på DK4, hvor duoen skærer sig vej gennem Storåen. Villum Jensen har tidligere sammen med Jonas Schmidt lavet naturprogrammer, heriblandt et besøg på Gudenå.

Mandag begyndte det nydannede makkerpar - Jonas Schmidt er på barsel - hvor Storåen udspringer, Gludsted Plantage nær Ikast. Dernæst ror de sig gradvist frem. Tirsdag Herning, Onsdag til fredag Holstebro, inden målet nås ved Nissum Fjord.


Det handler ikke bare om Storåen, men alt omkring den som kulturen, menneskene, livet. Vi føler os meget små i en stor å.

Bubber


- Udover kulturen har vi altså også naturen til forskel, og lige præcis det at kunne vise det i en kano, understøtter det, vi gerne vil vise. Det er et turismeprodukt, der skal være med til at sætte skub i væksten og udviklingen for aktørerne ved åen og kommunen som helhed, siger Susanne Toftegaard Hansen.

Aftalen er, at kommunen må bruge klip fra programmet i sin markedsføring, særligt med henblik på den kommende kanosæson.

Annonce

Ikke bare om åen

Rejseprogrammet er kun gjort mere aktuelt af corona-krisen, påpeger Tomas Villum Jensen:

- Skulle jeg nu foreslå min kone en kanotur, så var det nok ikke det, der umiddelbart stod øverst på hendes liste med ferieønsker, men der er altså byer og landsskaber, som er fantastiske. Vi vil gerne inspirere danskerne - at turen måske ikke går til La Santa, men at motion også kan dyrkes på Storåen.

- Det er fantastisk hver aften at gå i seng og være blevet klogere, siger Thomas Villum Jensen og Bubber om deres vestjyske tur. Foto: Morten Stricker

- Og så handler det ikke bare om Storåen, men alt omkring den som kulturen, menneskene, livet. Vi føler os meget små i en stor å, tilføjer Bubber.

- Man behøver ikke besøge Ganges eller Nilen. Vi har også selv en historie, fuldender Tomas Villum Jensen.

De lægger ikke skjul på deres begejstring for området. Den billige ferieform. Den dyrbare natur. Eller det faktum at åen er grunden til, at Holstebro er grundlagt for 750 år siden, eller at der står et kunstværk (Kvinde på Kærre) i det fri med en værdi til mindst 200 millioner kroner.

Eller at de glemte et Go-pro-kamera på taget af deres Volvo, mens den holdt i Holstebro - og fortsat sad dér, da de kom tilbage.

Kunne det ikke være sket i København også?

- Nej, det kunne det ikke, fastslår det leende makkerpar.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Skjern

Medarbejder er smittet: Folkeskole sender 130 børn og otte lærere hjem

Annonce