Skjern

Brune billeder: Lokale golfbaner tørster

Holmsland Klit Golfklub kæmper med at holde græsset grønt i det gode vejr. Foto: Mads Dalegaard

Brune græspletter rundt omkring er et helt almindeligt syn denne sommer, og også de lokale golfbaner har det svært for tiden.

Dejbjerg/Holmsland: Der bliver slået ualmindeligt langt på de lokale golfbaner i øjeblikket. Banerne er nemlig knastørre, og det får bolden til at hoppe langt selv efter den er landet.

Det er dog ikke kun fordelene i spillet, der er en smule anderledes, når man i øjeblikket lægger vejen forbi eksempelvis Dejbjerg Golfklub. Her er udslagsstederne og greens nemlig fortsat indbydende grønne, men ude på de længere fairway-stykker ligner banen noget, der skriger godt og grundigt efter vand.

Store brune områder har ikke skræmt golfspillerne væk, men det vidner om en heftig situation:

- Det er egentlig først for nylig, man sådan for alvor har kunne se på banen, at den mangler vand. Det er dog tydeligt nu, at det er en usædvanlig situation, men det er svært at forhindre det, siger Frits Christensen, der er bestyrelsesmedlem i Dejbjerg Golfklub. En klassisk golfbane er typisk et par kilometer lang, og det vil kræve et massivt vandforbrug, hvis man skulle vande det hele og forhindre banen i at tørre ud.

Noget der da heller ikke er et tema i Dejbjerg:

- Vi giver masser af vand til greens og udslagsstederne, men ikkee ude på banen. Det vil blive meget omfattende, og det vil næsten være uansvarligt at begynde at vande hele banen. Der er trods alt nogle, der mangler den mængde vand mere, end vi gør, fortæller Preben Knudsgaard fra klubbens daglige ledelse.

I Dejbjerg Golfklub melder man om en situation, der er ekstrem, og som man ikke har oplevet lignende tidligere.

Til trods for det er der ingen sure miner:

- Jeg tror ikke, at vi har haft en eneste, der har brokket sig over det. Heller ikke vores gæster, for banerne de er vant til at spille på ser ikke bedre ud. Omvendt får man også mere længde på sine slag, udtaler Frits Christensen. Lidt længere nordpå i kommunen gør man status i Holmsland Klit Golfklub.

Her ser de lange fairway-stykker en smule bedre ud end i Dejbjerg, selvom noget af banen og særligt området omkring den ligner noget, hvor livet for længst er forsvundet.

Men der er en særlig grund til, at der stadig er grønne pletter:

- Vi har et vandingsanlæg i banen, som kom i næsten helt fra start, da klubben blev etableret. Så er det siden udvidet, og det er da noget, man er rigtig glad for i denne tid, siger John Clausen fra Holmsland Klit Golfklub.

Og det er vigtigt, at Holmsland kan byde på en god bane:

- Vi har måske ikke det største opland, vi får spillere fra, så der kommer mange turister ude fra ferieområdet, og mange kører langt for at spille på vores bane, fordi den stadig er grøn, lyder det fra John Clausen. Både i Dejbjerg og i Holmsland Klit er utilfredsheden over de noget brunge baner til at overse.

Det er nemlig et resultat af en forrrygende solrig og varm sommer, og det er også en fordel:

- Vi får rigtig mange gæster, og der er i hvert fald ingen af dem, der vil spille en runde golf, som bliver hjemme på grund af vejret, siger Preben Knudsgaard fra Dejbjerg Golfklub, og den melding er man enige i hos Holmsland Klit Golfklub:

- Vi har en rigtig god sæson, og i øjeblikket ser det bedre ud, end det normalt gør på denne tid, slutter John Clausen.

Holmsland Klit Golfklub kæmper med at holde græsset grønt i det gode vejr. Foto: Mads Dalegaard
- Vi har et vandingsanlæg i banen, som kom i næsten helt fra start, da klubben blev etableret. Så er det siden udvidet, og det er da noget, man er rigtig glad for i denne tid, siger John Clausen fra Holmsland Klit Golfklub. Foto: Mads Dalegaard
Det ser rigtig skidt ud for golfbanerne flere steder i landet i tørken, blandt andet i Dejbjerg Golfklub. Foto: Mads Dalegaard
Det ser rigtig skidt ud for golfbanerne flere steder i landet i tørken, blandt andet i Dejbjerg Golfklub. Greenkeeper. Foto: Mads Dalegaard
- Det er egentlig først for nylig, man sådan for alvor har kunne se på banen, at den mangler vand. Det er dog tydeligt nu, at det er en usædvanlig situation, men det er svært at forhindre det, siger Frits Christensen, der er bestyrelsesmedlem i Dejbjerg Golfklub. Foto: Mads Dalegaard
0/0
Annonce
Skjern For abonnenter

Hjerteblodet var ikke tykt nok: Så gav Faster Andelskasses direktør repræsentantskabet et chok

Annonce
Annonce
Skjern For abonnenter

Jubilæum: En hel slægt har været kunder i Faster Andelskasse i 100 år

112

Nyt om containerbrand: Gerningsmænd forsøgte også at futte scene af

112

Ingen grund til bekymring: Brand ved Kirkeskolen er opklaret

Skjern

Anlæggets scene ramt af hærværk

112

Sær serieforbrydelse: En halv snes færdelsskilte stjålet

112

Politiet efterlyser vidner til containerbrand

Skjern

Graveren: Sjældent at finde to kranier i en grav

Skjern

Erhvervsrådet vil med ny fælles portal styrke det vestjyske fødevareerhverv