Annonce
Tarm

Brugere af daghjem går foråret i møde

Medarbejdere ved Sundhedscenter Vest kan ikke komme på arbejde, men når blot de følger sundhedsmyndighedernes retningslinjer om at holde afstand, så kan de godt gå ture i naturen omkring Skjern sammen med brugerne. Privatfoto

Tarm: Under coronavirus-epidemien er også daghjem lukket ned, men det forhindrer ikke medarbejderne i - under hensyntagen til de gældende restriktioner - at gå tur med brugerne.

"Vi er taknemmelige for, at vi i denne tid kan få lov at mødes med nogle af vores brugere og gå ture. Her nyder vi tegn på forår, trods en svær tid. Skønt at vi i Skjern har en flot natur og mange gode muligheder for gåture uden at gå tæt med andre. Disse ture giver anledninger til snakke om stort og småt, men også om de større bekymringer for fremtiden og hvad der sker i den store verden. For nogle af vores brugere fra daghjem, er det rigtig svært at komme hjem og være på ubestemt tid. Vores nuværende omstændigheder udfordrer især de ægtepar, hvor der er en syg ægtefælle. Denne gåtur varede ca 1,5 time og gav lidt luft til alle - på flere måder", fortæller en medarbejder.

/exp

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Der er god grund til både at tænke sig om og "wågne" op!

Læserbrev: En tak for Chrisitan Estrups klumme i Dagbladet lørdag 4. april. Hvor er det godt, at du tør tage fat på de problemer, der også er i forhold til den måde, vi bruger verdens ressourcer på. Jeg fik det dårligt forleden aften, da jeg så en udsendelse om "Verdens største blomstermarked" fra Kenya. Her avler man roser i tonsvis til forsendelse - med fly - til forkælede menneskers luksusforbrug bl.a. i Danmark....kæmpestore marker lagt under glas og intensivt dyrket - til luksus: - og forleden var der så en "tårevædet" udsendelse om en stakkels gartner, der måtte smide for millioner af gule kalanchoer ud, fordi markedet herhjemme - og i Tyskland - var stagneret på grund af covid19 - og han skulle have ryddet drivhusene, så de stiklinger, der skulle komme med fly fra Vietnam en af de nærmeste dage, kunne få plads. - og se så i de store fødevarebutikkers frugt- og grøntafdeling - søde kartofler, granatæbler, palmekål, æbler og jordbær helt udenfor sæson og quinoa og 25 forskellige slags ris, hvor man ikke engang kan købe noget så dansk som byggryn ! - og alt det bliver sendt hertil med fly! - og der produceres jo nærmest ikke tøj her i landet mere til trods for, at der for 40 år siden var en "hær" af dygtige strikkere og syersker i Herning og omegn. Det skal alt sammen laves i "langtbortistan", så vi kan få råd til at købe et nyt stykke tøj i hver uge - og det skal alt sammen med fly flere gange. - så er der jo nogen romantikere, der påstår, at det er nødvendigt for at støtte de pågældende lande - altså en form for u-landshjælp - ha, ha, ha - nærmere en form for udnyttelse for at gavne vores overforbrug. Måske var det bedre, at rosendrivhusene blev brugt til at avle mad til befolkningen i Kenya i stedet. - og så er der det overdrevne rejseri. Hvorfor i alverden skal en 8. klasse absolut rejse til Rom for at bruge fem dage på at stå i kø til seværdighederne. Og så i øvrigt ikke engang snakke med en romer. De går i deres egen lille danske "boble" og ser ikke, hvordan folk arbejder- eller bor - og de ved ikke engang, hvor Brønderslev ligger! Nå, jeg kunne blive ved, men I, der læser dette WÅGN SÅ OP og tænk jer om!

Annonce