Annonce
Ringkøbing

Brug for flere ansatte: Efterskole med internationalt snit har vokseværk

Dette udsnit af elevflokken på efterskolen The International i Vedersø repræsenterer England, Danmark, Tyskland og Thailand. Foto: Sidse Thestesen
Elevtallet er vokset - og nu vokser også staben på The International, der er på udkig efter to nye medarbejdere.
Annonce

Vedersø: Der var bekymrede miner på Danmarks internationale efterskole, The International, inden sommerferien. Hvordan ville corona mon påvirke elevtallet på en skole, der henter en god del af eleverne uden for Danmarks grænser?

Men selvom covid-19-krisen har påvirket mange ting, så var netop den bekymring unødvendig. Elevtallet er vokset - og nu vokser også staben på The International, der er på udkig efter to nye medarbejdere.

- Det er altid spændende, når der kommer nye kræfter til. Og jeg må sige, at vi har fået nogle spændende ansøgninger ind, siger Kim Skouborg, der er forstander på både The International og den nærliggende Vedersø Idrætsefterskole.

Det er en mangfoldig flok af elever og lærere, som de nye kolleger bliver en del af. Næsten 30 forskellige nationaliteter er i år repræsenteret på The International, der i dette skoleår tæller 60 elever.


Det bliver spændende at se, hvad ansøgerne kan byde ind med af international erfaring.

Kim Skouborg, forstander


Det er ikke kun eleverne, der kommer fra mange forskellige steder. Lærerstaben og volontørerne repræsenterer i sig selv seks forskellige lande:

- Det bliver spændende at se, hvad ansøgerne kan byde ind med af international erfaring. Måske får vi endda flere nationaliteter repræsenteret i lærerflokken, tilføjer Kim Skouborg.

Annonce

Plads til 72 elever

De første elever på The International blev i august 2016 budt velkommen til Vestjylland, og for første gang har ledelsen i forbindelse med skoleåret 2020/2021 været nødt til at afvise potentielle elever.

- Der er egentlig plads til 72 elever på The International, men fordi så mange internationale familier var henholdende og ikke turde tage beslutningen før i sidste øjeblik, valgte vi at udnytte den gode søgning på Vedersø Idrætsefterskole til at tage lidt ekstra elever ind dér i år, siger forstander Kim Skouborg.

Det betyder, at idrætsefterskolen i år har 135 elever mod normalt maksimalt 128:

- Interessen for de kommende år er større end nogensinde på begge afdelinger, så det er meget positivt, tilføjer Kim Skouborg.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ringkøbing

Lærervikar smittet med corona: Ringkøbing Skole sender flere end 100 hjem

Danmark For abonnenter

Rasmus Paludan har fundet nyt hul i lovgivningen: Sætter 200 kroner på højkant til underskrivere af vælgererklæringer

Annonce